صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۶ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۸
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد؛

توسعه کارهای گروهی از اهداف اصلی دانشگاه شهید بهشتی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آهنگ جدیدی در خصوص توسعه فناوری در وزرات بهداشت و دانشگاه‌های کشور شروع شده و در آینده شاهد طراحی و توسعه فناوری‌های جدید و نوین در کالبد دانشگاه‌ها خواهیم بود.
کد خبر : 469317

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در مراسم رونمایی از دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید که پیش از ظهر امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، گفت: این دستگاه محصول مشترک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی شریف است. یکی از اهداف دانشگاه شهید بهشتی توسعه کارهای تیمی و ترویج نگرش بهره گیری از رشته های مختلف و علوم متفاوت است. در این پروژه از متخصصان برق، آی تی و مهندسی پزشکی استفاده شده است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: همگرایی حرفه‌ای باعث تولید این دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید شده است. آهنگ جدیدی در خصوص توسعه فناوری در وزرات بهداشت و دانشگاه‌های کشور شروع شده و در آینده شاهد طراحی و توسعه فناوری های جدید و نوین در کالبد دانشگاه‌ها خواهیم بود.


وی افزود: یکی از مشکلات جدی ما گسست میان حوزه بالینی و فنی است، برای رفع این مشکل میان‌برهایی در نظر گرفته شد. بدین ترتیب متخصصان حوزه بالینی نیازهای خود را به متخصصان حوزه فنی منتقل کردند و دستگاهی طراحی و ساخته شد که نیاز آنها در اتاق عمل را برطرف کند. این دستگاه در پاسخ به یکی از نیازهای حوزه پزشکی ساخته شده است.


زالی گفت: آب مروارید بیماری جدی در حوزه بهداشت و سلامت به شمار می‌رود و طی چند سال گذشته به شدت افزایش یافته است. پیش بینی می‌شود  شیوع این بیماری در سال‌های آینده نیز افزلیش یابد. بنابراین نیاز به جراحی آب مروارید نیز بیشتر می‌شود. کشور ما بسیار آفتاب خیز است و فرهنگ مواجه با آن جا نیفتاده است که این امر می‌تواند باعث بروز و شیوع بیماری‌های چشمی به خصوص آب مروارید شود.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد: در سال‌های اخیر با پدیده تغییرات اقلیمی در جهان  مواجه بودیم که این تغییرات درکشور ما نیز شتاب یافته است که یکی از دلایل بروز آب مروارید در افراد است. حوادث و سوانح ترومایی، ضربه به سر و آسیب به چشم می‌تواند شانس بروز به بیماری آب مروارید را افزایش یابد. بروز این بیماری با افزایش سن نیز رابطه مستقیم دارد. استفاده نابه جا از کروتون و استروئید نیز خطر ابتلا به بیماری آب مروارید را افزایش می‌دهد. این در حالی است که استفاده از کورتون در ایران بیش از نورم جهانی است.


وی افزود: دیابت و بروز به بیماری آب مروارید نیز ارتباط تنگاتنگی دارند. میزان زیادی از جمعیت ایران به دیابت مبتلا هستند و بسیاری در مرحله پیش دیابتی قرار دارند، این امر بدین معنا است که جمعیت بیماران دیابتی در آینده افزایش خواهد داشت. دستگاه شبیه ساز جراحی آب مروارید باعث افزایش مهارت و اعتماد جراح می‌شود و خطر آسیب به بیمار را کاهش می‌دهد.


رییس دانشگاه علوم پزشکی  شهید بهشتی مطرح کرد: این دستگاه فضای واقعی برای جراح ایجاد می‌کند، به صورت هوشمندانه عمل جراحی را ثبت می‌کند، اگر جراح خطا کند عمل را متوقف می‌کند و با استفاده از روش تطبیقی و مقایسه‌ای کارنامه ای از عملکرد جراح برای ارزیاب مهارتی ارائه می دهد.


زالی گفت: انجام عمل جراحی آب مروارید مهارت بالایی می‌طلبد، بررسی نشان می‌دهد که جراح ۱۴ وظیفه حین عمل آب مروارید دارد و امکان رخ دادن ۵۳ خطا با انحراف دست وجود دارد. بنابراین با افزایش مهارت جراح، میزان خطا کاهش و میزان موفقیت عمل افزایش می‌یابد. دوره‌های آموزشی برای مهارت افزایی رزیدنت‌ها و جراحان در نظر گرفته شده که پس از اتمام آن به شرکت کنندگان گواهینامه داده می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر