70 درصد آمریکاییها سیستم اقتصادی کشورشان را به نفع ثروتمندان میدانند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از مرکز تحقیقاتی پیو، این گزاره که اقتصاد آمریکا به نفع صاحبان ثروت و گروههای صاحب منافع «دستکاریشده»، در انتخابات سال 2016 بهشدت مطرح بود و این روزها در مبارزات انتخاباتی سال 2020 نیز دوباره مطرحشده است.
احتمالاً بسیاری از آمریکاییان انعکاسدهنده این پیام هستند. در مقایسه با کمتر از یکسوم کسانی که معتقدند این سیستم بهطورکلی برای اکثریت آمریکاییان عادلانه است، از هر 10 بزرگسال آمریکایی 7 نفر میگویند که سیستم اقتصادی در این کشور ناعادلانه و به نفع گروههای قدرتمند صاحب منافع است. همچنین اکثریت زیادی از آمریکاییان میگویند که سیاستمداران، شرکتهای بزرگ و ثروتمندان، قدرت و نفوذ بسیار زیادی بر اقتصاد امروز کشور دارند.
این یافتهها بخشی از یک پیمایش بزرگتر این مرکز در مورد نابرابری اقتصادی است. ازجمله یافتههای این پیمایش این است که به باور اکثریت آمریکاییان نابرابری در ایالاتمتحده بسیار شدید است و بیشتر کسانی که این اعتقاد را ابراز میکنند، میگویند که بهمنظور حل نابرابریهای اقتصادی، باید تغییرات بزرگی در سیستم اقتصادی انجام شود.
در میان گروههای درآمدی آمریکاییان عمدتاً قبول دارند که سیستم اقتصادی ناعادلانه و به نفع صاحبان قدرت است. دو سوم بزرگسالان دارای درآمد بالا چنین نظری دارند، درحالیکه 69 درصد از دارندگان درآمدهای متوسط و 73 درصد از بزرگسالان دارای درآمد پایین بر این نکته اتفاقنظر دارند. بیشتر از یکسوم هر یک از گروههای درآمدی نیز میگویند که سیستم اقتصادی عموماً برای اکثریت آمریکاییان منصفانه است.
اختلاف بین جمهوری خواهان درباره عادلانه بودن سیستم اقتصادی
اگرچه در پاسخ به این سؤال در پاسخ طرفداران احزاب تقسیمبندیهایی مشاهده میشود. در میان جمهوریخواهان و افراد مستقلی که به سمت حزب جمهوریخواه تمایل دارند، یک تقسیمبندی آشکار مشاهده میشود و نیمی از آنها میگویند که سیستم اقتصادی بهطورکلی منصفانه است و نیمی دیگر میگویند که به نفع قدرتمندان است. در میان دمکراتها و افراد متمایل به دمکراتها، اکثریت قاطعی از آنها (86 درصد) میگویند که سیستم به نفع قدرتمندان و غیرعادلانه است، درحالیکه تنها 12 درصد خلاف این را میگویند.
دیدگاههای جمهوریخواهان بر اساس طبقهبندی درآمدی بهشدت تفاوت میکند. جمهوریخواهان دارای درآمد پایین به نسبت همتایان برخوردار از درآمد بالای خود، بسیار کمتر احتمال دارد که بگویند سیستم اقتصادی آمریکا بهطورکلی عادلانه است (37 درصد در برابر 63 درصد).
در میان دمکراتها اکثریت قاطعی در هر سه گروه درآمدی میگویند که سیستم اقتصادی غیرعادلانه و به نفع قدرتمندان است: 94 درصد از دمکراتهای دارای درآمد بالا و 90 درصد دمکراتهای دارای درآمد متوسط و 79 درصد دمکراتهای درآمد پایین چنین اعتقادی را ابراز میکنند.
نظر دموکراتها درباره ساز و کار اقتصادی آمریکا
در میان دمکراتها بهطورکلی توافق گستردهای دراینباره وجود دارد که گروههای صاحب منافع در اقتصاد امروز کشور نقش زیادی دارند. حدود 8 نفر از هر 10 نفر بزرگسال میگویند که سیاستمداران (84 درصد)، شرکتهای بزرگ (82 درصد) و ثروتمندان (82 درصد) قدرت و نفوذ بسیار زیادی دارند. حدود سهچهارم (74 درصد) آنها میگویند که شرکتهای بیمه ثروتمند، قدرت بسیار زیادی دارند و اکثریت آنها همین نظر را درباره بانکها و دیگر مؤسسات مالی (64 درصد) و شرکتهای فناوری (61 درصد) ابراز میکنند.
بزرگسالان دارای درآمد بالا، متوسط و پایین عمدتاً تا اندازهای نفوذ این گروهها را قبول دارند. برای مثال 81 درصد بزرگسالان دارای درآمد بالا میگویند که سیاستمداران قدرت و نفوذ بسیار زیادی دارند، همچنین 86 درصد دارندگان درآمدهای متوسط و 82 درصد صاحبان درآمدهای پایین چنین اعتقادی دارند.
در مورد این سؤال اکثریت هواداران هر دو حزب چنین اعتقادی را بیان میکنند. برای مثال اکثریت جمهوریخواهان (86 درصد) و دمکراتهای (82 درصد) میگویند که سیاستمداران دارای قدرت و نفوذ بسیار زیادی بر اقتصاد هستند.
وقتی این سؤال مطرح میشود که چه کسانی کمترین قدرت و نفوذ را بر اقتصاد امروز آمریکا دارند، آمریکاییان به سه گروه اشاره میکنند: افراد فقیر (75 درصد)، کسبوکارهای کوچک (73 درصد) و طبقه متوسط (72 درصد). دمکراتها به نسبت جمهوریخواهان بیشتر احتمال دارد که بگویند افراد فقیر نفوذ بسیار اندکی بر اقتصاد دارند (89 درصد در برابر 56 درصد). در مورد نفوذ بسیار پایین کسبوکارهای کوچک نیز اکثریت دمکراتها و جمهوریخواهان اتفاقنظر دارند. میزان درآمد پاسخگویان هر دو حزب نیز بر این باور آنها تأثیر چندانی را نشان نمیدهد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/