صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۴ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
جهانگیری:

دانشگاه‌ها در موضوع محصولات تراریخته ورود کنند/ حوزه محصولات تراریخته سیاسی نشود

دهمین جلسه شورای ملی ایمنی زیستی عصر امروز (شنبه) به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.
کد خبر : 468237

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از دولت، اسحاق جهانگیری در دهمین جلسه شورای ملی ایمنی زیستی عصر امروز با اشاره به گزارش‌های ارائه‌ شده در خصوص وضعیت تولید و مصرف محصولات تغییر شکل یافته ژنتیکی (تراریخته)، بر افزایش سطح آگاهی، رفع ابهامات و پاسخگویی به انتقادها در استفاده از این محصولات تأکید کرد و گفت: موضوع استفاده از محصولات تراریخته، موضوعی با پشتوانه علمی است و باید دانشگاه‌ها در بررسی جوانب اقتصادی، امنیتی و ایمنی آن بیش‌ازپیش فعالیت داشته باشند.


معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه نباید مباحث مربوط به تولید و مصرف محصولات تراریخته وارد حوزه سیاسی شود، اظهار کرد: دانشگاه‌ها و مراکز علمی باید با طرح این موضوع در همایش‌ها و جلسات، ‌ دستاوردهای خود در این حوزه را مطرح و به دفاع از این دستاوردها بپردازند و اطلاع‌رسانی لازم در این خصوص را انجام دهند.


وی یکی از وظایف دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی را برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و انتشار نظرات و دیدگاه‌های موافقان و مخالفان استفاده از محصولات تراریخته دانست و گفت: اگر در زمینه تولید این محصولات اجماع و توافق میان دستگاه‌های مرتبط وجود دارد، می‌توان با نظارت و رعایت همه ضوابط مرتبط با سلامت مردم، فعالیت‌های پژوهشی و آزمایشی در این خصوص را آغاز کرد.


جهانگیری تأکید کرد: اگرچه همواره در برابر امور و اقدامات تازه و استفاده از فناوری‌های جدید مقاومت‌هایی وجود دارد، اما هرگاه دانشگاه‌ها در صحنه حضور داشته باشند و ابعاد علمی موضوعات در جامعه به خوبی تبیین شود، به تدریج استفاده از این دستاوردهای جدید مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.


معاون اول رئیس‌جمهور بار دیگر بر ضرورت اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی دقیق به مردم و برچسب‌گذاری روی محصولات تراریخته عرضه شده در بازار تأکید کرد و گفت: این حق جامعه است که در انتخاب محصول و کالای مورد نظر خود اختیار داشته باشد و بتواند محصولات تراریخته و غیرتراریخته را با سلیقه خود انتخاب کند.


در این جلسه که وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت تولید و مصرف محصولات تراریخته در ایران و جهان از سوی دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی ارائه شد.


نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز گزارشی از سطح زیرکشت گیاهان تغییر شکل یافته ژنتیکی در سال ۲۰۱۸ و مزایای محصولات زارعی زیست‌فناوری نوین ارائه کرد و گفت: در حال حاضر ۴۴ کشور دنیا از محصولات تراریخته به‌عنوان غذای انسانی و خوراک دام استفاده و ۲۶ کشور از جمله ۵ کشور توسعه‌یافته نیز نسبت به تولید و کشت و مصرف این محصولات اقدام می‌کنند.


در ادامه این جلسه نماینده دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای اجرای مصوبات جلسه پیشین شورا ارائه کرد.


در ادامه این نشست نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی و علوم، تحقیقات و فناوری گزارشی از اقدامات انجام شده جهت اجرای سیاست‌ها و راهبردهای اجرایی ایمنی زیستی به‌ویژه ترویج فواید محصولات تراریخته ارائه کردند و نماینده وزارت بهداشت گزارشی نیز از اقدامات صورت گرفته برای اجرای ضوابط برچسب‌گذاری بر روی محصولات تراریخته ارائه کرد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر