صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جشنواره عمار در بوته نقد/۲ | صدری‌نیا در گفتگو با آنا:

ویژگی مهم جشنواره فیلم عمار نگاه دغدغه‌مند آن است/ در «مدیر مسئول» کلیشه‌های برنامه‎‌های سیاسی را شکستیم

یک مستندساز نگاه دغدغه‌مند جشنواره مردمی فیلم عمار را ویژگی مهم آن می‌داند.
کد خبر : 465129

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشنواره عمار در حالی دهمین دوره خود را با موفقیت برگزار کرد،که شایسته است نگاهی جامع و گذرا به این رویداد فرهنگی کشور داشته و عملکرد ده ساله آن در بوته نقد قرار گیرد. بدون شک شناخت نقاط ضعف و بیان آورده‌های مثبت جشنواره عمار بهترین کمک‌حال برای برگزار کنندگان آن در سال‌های آتی است. گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد با تعریف پرونده «جشنواره عمار در بوته نقد» گامی مثبت در جهت ایجاد یک مانیفست برای این رویداد انقلابی فرهنگی بردارد. در دومین قسمت از این پرونده گفتگوی سید محمد علی صدری نیا با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا پیش روی شماست.




به سیاق هرساله، تعدادی از برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره در مراسم افتتاحیه معرفی و از آنان تقدیر شد. یکی از این برگزیدگان، سید محمدعلی صدری‌نیا بود که با تهیه‌کنندگی مجموعه «مدیرمسئول» توانست در بخش برنامه‌های تلویزیونی، فانوس دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار را از هیئت داوران دریافت کند. این جایزه به علت «نوآوری در ساختار، پرداختن به موضوع روز، خط‌شکنی و شجاعت، کلیشه‌شکنی صحبت با مسئولان و مزیت اجرای مناسب» به صدری‌نیا اهدا شد.


وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره جشنواره فیلم عمار گفت: طبیعتاً پس از گذشت 10 سال و با توجه به مقایسه تعداد آثار دریافتی و تنوع حوزه‌ها و شاخه‌هایی که جشنواره به آنها ورود کرده است، پیشرفت خوبی را شاهد هستیم. از سوی دیگر جشنواره عمار در این سال‌ها فرم‌ها و دسته‌های مختلفی از تولیدات تصویری و محتوایی باکیفیت را به مخاطبان ارائه کرده است و از این نظر نمره قبولی می‌گیرد.



صدری‌نیا اظهار کرد: با این حال برای ارزیابی دقیق‌تر، در کنار این پیشرفت‌ها و نقاط مثبت باید ببینیم که آیا جشنواره عمار در مقاطع مختلف و هر چقدر که جلوتر آمده، توانسته به رسالت خودش متناسب با گذر زمان و ظرفیتی که در جبهه انقلاب اسلامی ایجاد شده، عمل کند یا نه؟ مثلاً 10 سال پیش شاید جشنواره عمار بیشتر مجالی بود برای ارائه و دیده شدن آثار حوزه مستند در جبهه انقلاب اسلامی؛ این رویداد بیشتر یک عامل محرک بود تا این آثار دیده شود، تقویت شود و ایجاد انگیزه کند تا افراد مختلف بیایند و اثر تولید کنند.



نقطه تمایز جشنواره عمار با سایر جشنواره‌های سینمایی، توجه به مسائل مهم کشور، منطقه و جهان است



وی عنوان کرد: البته جشنواره هنوز این کارکرد را دارد، اما افزون بر آن، باید از ظرفیت مستندسازان جبهه انقلاب بهینه‌تر، دقیق‌تر و درست‌تر استفاده شود.


صدری‌نیا تصریح کرد: به نظر من ویژگی مهم جشنواره مردمی فیلم عمار، نگاه دغدغه‌مندی است که بر آن حاکم است. در واقع این جشنواره بر اساس دغدغه و حلقه‌های مفقوده‌ای که در چرخه تولید آثار فرهنگی و هنری وجود داشت شکل گرفته است.


این برنامه‌ساز تلویزیون ادامه داد:در این چهار دهه، نهادهای فرهنگی هنری رسمی کشور باید کار خودشان را درست انجام می‌دادند و تولید آثار هنری تراز انقلاب اسلامی به صورت طبیعی اتفاق می‌افتاد؛ اما این اتفاق نیفتاد و جشنواره عمار آمد تا این خلأ را پر کند. یعنی به مسائل کشور نگاه دغدغه‌مند داشته باشد و بر اساس این نگاه دغدغه‌‌مند، در مسیر تولید آثار با‌کیفیت جهت‌دهی و سیاست‌گذاری کند.


 صدری‌نیا عنوان کرد: به نظر من نقطه تمایز جشنواره عمار با سایر جشنواره‌های سینمایی که در کشور وجود دارد همین توجه به مسائل مهم کشور، منطقه و جهان است.


این برنامه‌ساز تلویزیون بیان کرد: شاید یکی از نقاط ضعف جشنواره عمار که باید بیشتر روی آن کار کرد این است که این نگاه دغدغه‌مند با یک سیاست‌گذاری واحد جلو نرفته و بیشتر سلیقه‌ای بوده است که این روند می‌تواند آسیب‌زا باشد.


وی در ارتباط با برنامه تلویزیونی «مدیرمسئول» هم گفت: برنامه‌های سیاسی تلویزیون و به‌ویژه برنامه‌هایی که مدیران و مسئولان طرف گفتگو هستند، معمولاً به سمت همان فضاهای کلیشه‌ای همیشگی می‌رود؛ یعنی گفتگوهایی که معمولاً در استودیو یا در دفتر کار آن مسئول اتفاق می‌افتد و صرفاً یک گفتگو است. این گفتگوها خیلی جدی و دقیق نیست و نمی‌تواند به شخصیت آن مسئول نزدیک شود و از طرف دیگر برای مخاطب هم جذابیت ندارد.



صدری‌نیا افزود: نگاه ما در برنامه «مدیرمسئول» این بود که فضای گفتگوی سیاسی در کشور را یک قدم جلوتر ببریم و از زاویه نزدیک‌تر و به شکل دقیق‌تری سراغ مسئولان برویم و به شخصیت، نحوه زندگی، الگوی تفکر و نظراتشان درباره مسائل و مشکلات کشور نزدیک شویم.



در «مدیرمسئول» از فضای گفتگوی همیشگی و استودیویی بیرون آمده و همراه با مهمان‌ها وسط یک اتفاق می رفتیم



تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی «مدیر مسئول» گفت: برای این کار باید از آن فضای گفتگوی همیشگی و استودیویی بیرون آمده و همراه با مهمان‌ها وسط یک اتفاق و رویداد می رفتیم. ما در این برنامه از چند ساعت تا یک روز کامل همراه مهمان‌ها هستیم؛ با آنها به دل جامعه می‌رویم تا در فضاهای رسمی و غیررسمی مختلف مشکلات را از نزدیک لمس کنند. به این ترتیب واکنش آنها به مشکلات کشور و طرز تفکرشان را می‌بینیم.


وی افزود: خدا را شکر، این نگاه و این ویژگی‌ها که بر مجموعه تلویزیونی «مدیرمسئول» حاکم بود باعث شده تا نظر مثبت هیئت داوران جشنواره مردمی فیلم عمار به آن جلب شده و از آن تقدیر شود.


انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر