وظیفه معاونت تنقیح قوانین مجلس شورای اسلامی چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجلس شورای اسلامی در نظام جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و محور بسیاری از تصمیمگیریها، قانونگذاریها و برنامهریزیهاست و چراغ هدایت دولت و ملت را به دست دارد.
مجلس شورای اسلامی پایگاه اساسی نظام و مردم و مایه حضور و مشارکت واقعی مردم در تصمیمگیریها و مظهر اراده ملی است و از اینرو آشنایی با بخشهای مختلف آن ضروری به نظر میرسد. با همین هدف اصطلاحها و کلیدواژههای حقوقی مجلس شورای اسلامی برای آشنایی مخاطبان در این صفحه منتشر میشود.
تنقیح قوانین مجلس شورای اسلامی
مجموعه اقدامات مشتمل بر «جمعآوری»، « طبقهبندی» و «پالایش» قوانین، تنقیح نامیده میشود.
امکان دسترسی سریع و آسان به احکام قانونی، ایجاد قوانین جامع، رفع نقص و ابهام موجود در قوانین از عمدهترین اهداف تنقیح قوانین است.
در طول بیش از یکصد سال قانونگذاری در کشور حجم عظیمی از قوانین تصویب شده است که به وسیله قوانین بعدی مکرراً مورد تغییر و اصلاح واقع شده است. اعمال تغییرات و اصلاحات در مواد مربوطه و ارائه آخرین متن قانونی، نخستین گام تنقیح قوانین است.
وضع و تصویب بیش از 12 هزار عنوان قانون بعضاً متعارض و منسوخ، دستیابی مطمئن و آسان به احکام و مقررات معتبر را برای مجریان، قضات و شهروندان بسیار دشوار کرده است و «حاکمیت قانون» زمانی محقق میشود که حقوق و تکالیف اشخاص بهصورت شفاف و بدون تناقض در قوانین مشخص شود. تنقیح قوانین این امکان را فراهم میسازد که نظام سازمانیافتهای از قوانین ایجاد شود که به واسطه آن، مجریان، قضات و شهروندان بتوانند به آسانی و با صرف کمترین زمان، قوانین مورد نظر خود را بیابند.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/