صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۸ دی ۱۳۹۸
در گفتگوی آنا با یک پژوهشگر حقوقی مطرح شد؛

پولشویی چیست و شامل چه تعاریفی می‌شود؟/ انواع پولشویی و مراحل دور زدن قانون

یک پژوهشگر و محقق حقوقی فرآیند پولشویی را شامل سه مرحله تزریق پول، لایه‌بندی و ادغام و یکپارچه‌‌سازی خواند و گفت: خلافکاران برای انجام پولشویی روش‌‌های مختلفی انجام می‌دهند تا بتوانند رهگیری و رسیدن به منشأ اصلی پول را برای مقامات سخت‌تر کنند.
کد خبر : 462947

امیرحسین صفدری در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به تعریف پولشویی و مباحث مربوط به این جرم در قانون، تبدیل سود حاصل از خلافکاری و فساد به دارایی‌‌های به ظاهر مشروع را جرم پولشویی عنوان کرد و گفت: زمانی که شخصی، جرمی مانند قاچاق انسان، مواد مخدر، اسلحه و درآمدزایی از راه نامشروع را مرتکب می‌شود و از طریق آن جرائم، اموالی را به دست می‌آورد، همواره به‌ دنبال راهی برای پنهان کردن ماهیت و منشأ این اموال نامشروع است.


وی ادامه داد: در این فرآیند پول کثیف یا همان مالی که از طریق جرم و به ‌صورت غیرقانونی به دست آمده را به پول تمیز یا ثروتی که در ظاهر از راه‌های مشروع و قانونی به دست آمده است تبدیل می کنند به ‌صورتی که منشأ اولیه‌ آن پول مشخص نباشد.


این پژوهشگر حقوقی با بیان اینکه قانونگذار جرم پولشویی را تحصیل، تملک، نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از ارتکاب جرائم با علم به ‌منشأ مجرمانه آن تعریف کرده است، خاطرنشان کرد: قانونگذار تبدیل، مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان یا کتمان‌کردن منشأ مجرمانه آن پول و همچنین پنهان یا کتمان‌کردن منشأ، منبع، محل، نقل و انتقال، جابه‌جایی یا مالکیت عوایدی که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه جرم تحصیل ‌شده باشد را پولشویی می‌داند.


صفدری گفت: خلافکاران برای انجام پولشویی روش‌‌های گوناگونی را انجام می‌دهند تا بتوانند رهگیری و رسیدن به منشأ اصلی پول را برای مقامات سخت‌تر کنند.


وی افزود: تقریبا در تمام کشورهای دنیا، پولشویی یک جرم سنگین تلقی می‌شود و برای آن مجازات سنگینی را در نظر گرفته‌اند. بر همین اساس پیمان‌ها و قوانین بین‌المللی زیادی برای جلوگیری از پولشویی وضع شده است، تامین مالی تروریسم هم به عنوان مهمترین این پیمان‌نامه‌ها در جهان است که اکثر دولت‌های جهان به آن توجه می کنند..


این پژوهشگر حقوقی فرآیند پولشویی را شامل سه مرحله تزریق پول، لایه‌بندی و ادغام و یکپارچه‌‌سازی خواند و گفت: در مرحله تزریق پول، پول‌شوها پول کثیف را وارد یک شرکت قانونی می‌کنند؛ این کار معمولا به ‌شکل سپرده‌‌های نقدی بانکی انجام می‌شود. البته این مرحله خطرناک‌ترین مرحله است زیرا امکان لو رفتن و افشا شدن منشا اصلی پول زیاد است.


صفدری در تشریح مرحله دوم فرآیند پولشویی هم اضافه کرد: در مرحله لایه‌‌بندی، پول از طریق تراکنش‌‌های مختلف مالی به حساب‌‌های مختلف ارسال می‌شود تا ماهیتش عوض شده و ردگیری آن مشکل شود. لایه‌بندی می‌تواند شامل چندین تراکنش بانک به بانک باشد. روش دیگر لایه‌بندی این‌ است که نوع ارز را از دلار به یورو، از پوند به یوان و... و یا با خرید چیزهایی با ارزش بالا مانند طلا، سکه، خانه، الماس و... عوض کنند. این مرحله پیچیده‌‌‌ترین مرحله در نقشه‌ پولشویی است و هدف اصلی این مرحله این است که گرفتن رد پول کثیف تا حد ممکن سخت و غیرممکن شود.


وی ادامه داد: در مرحله سوم پولشویی که ادغام و یکپارچه‌‌سازی نام دارد، پول وارد چرخه عادی اقتصادی شده و در واقع قانونی به ‌نظر می‌رسد؛ در این مرحله مشخص می‌شود پول از یک منبع قانونی و مشروع به‌ دست آمده است؛ البته ممکن است در این مرحله، پول به حساب یک کسب‌ وکار محلی واریز شود. در مرحله سوم پولشویی مجرم می‌تواند بدون اینکه گیر بیفتد از پول استفاده کند اگر از مراحل قبل مدرکی وجود نداشته باشد، گرفتن مچ پولشوها در این مرحله واقعا مشکل و غیرممکن است.


صفدری در خصوص پولشویی در فضای مجازی گفت: با گسترش فضای سایبری ظهور پدیده پولشویی الکترونیکی هم به چشم می خورد؛ اینترنت فضای جدیدی در اختیار یک جرم قدیمی به اسم پولشویی قرار داده است. ظهور موسسه ‌های بانکداری آنلاین، سرویس‌‌های پرداخت آنلاین ناشناس و انتقال با استفاده از تلفن‌ های همراه شناسایی پولشویی را سخت‌تر کرده است.


وی گفت: استفاده از پروکسی‌ سرورها و نرم‌افزارهای پنهان‌کننده هویت، شناسایی آخرین مرحله‌ پولشویی یعنی ادغام را غیرممکن می‌کند، همچنین می‌تواند از طریق مزایده‌ و فروش آنلاین، وب سایت‌‌های شرط‌بندی و بازی‌های مجازی آنلاین پول کثیف را به واحد پول آن بازی تبدیل کند و باعث قابل استفاده شدن و غیرقابل ردگیری پول کثیف شود.


این پژوهشگر حقوقی انواع پولشویی را شامل چهار بخش پولشویی درونی، پولشویی صادرشونده، پولشویی بیرونی و پولشویی واردشونده خواند و گفت: در پولشویی درونی پول‌های کثیف حاصل از فعالیت‌های مجرمانه در داخل خاک یک کشور که در همان کشور شسته و تمیز می‌شود و در پولشویی صادرشونده پول‌های کثیف به دست‌آمده از فعالیت مجرمانه که در داخل یک کشور کسب و در خارج از آن تطهیر می‌شود معنا پیدا می‌کنند.


صفدری پولشویی بیرونی را پول‌های کثیف به دست آمده از فعالیت مجرمانه انجام ‌شده در سایر کشورها که در خارج نیز شسته و تمیز می‌شود دانست و گفت: پولشویی واردشونده هم شامل پول‌‌هایی است که از فعالیت مجرمانه در سایر نقاط جهان به دست آمده و در داخل خاک یک کشور مورد نظر شسته و تمیز می‌شود.


وی با اشاره به مجازات‌هایی که قانون در خصوص جرم پولشویی بر آن تاكيد كرده ‌است، اظهار کرد: مصادره‌ کل اموال و عوايد حاصل از جرم پولشویی یکی از مجازات‌های تعیین شده در قانون برای این جرم است و به نظر می‌رسد محروم كردن مجرمان از اين درآمدها، انگيزه‌ ارتكاب به پولشويی و جرائم مقدم بر آن را كاهش می‌دهد.


صفدری گفت: در ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی قانونگذار به صراحت بیان می‌کند که اصل مال، درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم منشأ و جرم پولشویی مصادره می‌شود و همچنین چنانچه جمع اموال، درآمد و عواید مذکور تا 10 میلیارد ریال باشد به حبس تعزیری درجه 5 و ارقام بیشتر از آن به حبس تعزیری درجه 4 محکوم می‌شود؛ همچنین در صورتی که جرم پولشویی به صورت سازمان‌یافته ارتکاب یابد، موجب تشدید در مجازات به میزان یک درجه خواهد بود.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
مجتمع تجاری اوپال-سرمایه گذاری در کانادا
12:32 - 1398/10/08
مجتبی مقیم امانی و پسر تازه به دوران رسیده اش علیرضا مقیم امانی و شرکت حفارپایدار تهران رو سرچ کنید.