صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۰۴ دی ۱۳۹۸
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

حوزه سلامت ۳۰ درصد تحقیقات کشور را به خود اختصاص داده است/ رتبه اول ایران در منطقه در بخش تولید علوم پزشکی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۳۰ درصد تحقیقات کشور را مربوط به حوزه سلامت دانست و گفت: این درحالی است که فقط ۱۰ درصد اعضای هیئت علمی کشور در حوزه علوم پزشکی فعالیت می کنند.
کد خبر : 452563

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، رضا ملک‌زاده، در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با ارائه گزارشی از وضعیت پژوهش‌های حوزه سلامت در کشور، رشد فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را چشمگیر و میزان همکاری‌های بین‌المللی این دانشگاه در حوزه پژوهشی را از متوسط کشوری، بالاتر اعلام کرد.
وی افزود: متوسط همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، حدود ۲۰ درصد است که این شاخص در مورد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به ۳۰ درصد رسیده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نمودارهایی از چگونگی فعالیت‌های پژوهشی ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی سطح کشور و مقایسه آنها با یکدیگر، افزود: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سال‌های اخیر به لحاظ تولید علم، استناد مقالات علمی، رشد بسیار چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی قابل رقابت با دانشگاه‌های بزرگ کشور است، اظهار کرد: این دانشگاه نسبت تعداد اعضای هیئت علمی و محققان خود بیشترین فعالیت را داشته است.


ایران، رتبه اول تولید علم در حوزه علوم پزشکی را در منطقه دارد
 ملک‌زاده با نمایش نمودارهای مربوطه به چگونگی وضعیت تولید علم و فعالیت‌های پژوهشی ایران و مقایسه آن با کشورهای منطقه و همچنین کشورهای توسعه‌یافته پرداخت و گفت: رتبه ایران به لحاظ تولید علم حوزه علوم پزشکی از  شانزدهم  به  چهاردهم در سطح جهان ارتقا یافته و رتبه اول در میان کشورهای منطقه را کسب کرده است.
 وی افزود: رشد کشور در تولید علم در حوزه سلامت طی سال‌های اخیر به ویژه در دو دهه اخیر از جهش خوبی برخوردار بوده و انتشار مقالات علمی و فعالیتهای پژوهشی افزایش چشمگیری داشته، به طوری که براساس گزارش‌های جهانی سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۶۲ هزار مقاله علمی از ایران در بانک اطلاعاتی اسکوپوس ثبت و منتشر شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: با وجود ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و ۷۰۰ مرکز تحقیقات حوزه سلامت در کشور، علاوه بر تولید علم، خدمات سلامت نیز با کیفیت مطلوب به مردم ارائه می شود.
دکتر ملک زاده همچنین ۳۰ درصد تحقیقات کشور را مربوط به حوزه سلامت دانست و گفت: این درحالی است که فقط ۱۰ درصد اعضای هیئت علمی کشور در حوزه علوم پزشکی فعالیت می کنند.
وی همچنین با اشاره به زیرساخت‌هایی که طی سالهای اخیر برای حمایت از فعالیت‌های پژوهشی و طرح‌های تحقیقاتی انجام شده، ایجاد ۱۸ اتاق تمیز برای اولین بار در سطح کشور، تاسیس موسسه نیماد، کوهورت جمعیت کشور، کوهورت سالمندان و کوهورت بالغین را از مهمترین اقدامات انجام شده، ذکر کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، از نیروهای انسانی متخصص و محققان کشور به عنوان سرمایه‌های ملی نام برد و گفت: از این نظر، وضعیت ایران از کشورهای دیگر خیلی بهتر است و وجود این سرمایه انسانی، سبب ارتقای کشور در تولید علم شده است.
ملک‌زاده همچنین با اشاره به اینکه بودجه تحقیقات، ناچیز است، افزود: اگر بخشی از یارانه انرژی کشور را به بخش تحقیقات اختصاص می‌دادند، شاهد رشد بیشتر این بخش و شکوفایی علمی کشور بودیم.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر