صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۲ - ۰۲ دی ۱۳۹۸

دلیل ابتلا به دیابت نوع 2 چیست؟

بسیاری بر این باور هستند که افزایش سطح گلوکز در خون عامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دوم است اما دانشمندان به تازگی موفق به کشف عامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دوم شده‌اند.
کد خبر : 452240

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس فرایند جدیدی کشف کرده‌اند که می‌تواند نحوه توسعه دیابت نوع دوم در بدن در فرد را توضیح دهد. نتایج تحقیقات‌ روی سلول‌های انسان و موش نشان می‌دهد علاوه‌بر مقاومت در برابر انسولین و سطح بالای گلوکز خون، مکانیسم دیگری در بدن وجود دارد که سلول‌های پانکراس تحریک می‌کند تا انسولین بیشتری تولید کنند.


گروه تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا با بررسی موش‌های مبتلا به چاقی و دارای شرایط پیش دیابت موفق به کشف مسیر مولکولی جداگانه‌ای شدند که می‌توانند بدون دخالت گلوکز، انسولین تولید کند. به نظر می‌رسد که عامل اصلی در ایجاد دیابت نوع دوم اسیدهای چرب باشد.


وقتی سطح اسیدهای چرب در خون بیش از اندازه می‌شود، پروتئینی به نام «سیکلوفیلین دی» باعث نشت پروتون به درون میتوکندری سلول‌های بتا می‌شود که این پدیده محرک سلول بتا در افزایش تولید انسولین است.


دیابت نوع دوم در نتیجه انتخاب سبک زندگی اشتباه مانند رژیم غذایی نادرست و فعالیت ورزشی ناچیز در فرد ایجاد می‌شود. در این بیماری بدن فرد در چرخه‌ای معیوب گیر می‌افتاد: سلول‌های بتا در پانکراس بیش از اندازه انسولین تولید می‌کنند که باعث می‌شود بدن در برابر انسولین مقاوم شود. بدین ترتیب سلول‌های بتا برای جبران این امر مجبور به تولید انسولین بیشتری می‌شوند.


دانشمندان بر این باور بودند که سطح بالای گلوکز خون، نتیجه مصرف بیش از اندازه مواد غذایی پرچرب و شیرین، محرک اصلی سلول‌های بتای پانکراس برای تولید بیش از اندازه انسولین بودند. با این حال مشخص شد که سلول‌های بتای ایزوله در آزمایشگاه نیز می‌توانند بیش از اندازه انسولین ترشح کنند بدون این که گلوکز نقشی در این میان داشته باشد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر