حق توسعه بافت تاریخی از آثار تاریخی و حقوق شهروندان همزمان حمایت میکند
سید هادی احمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارتباط با موضوع احیای بافت فرسودهای که در بافتهای تاریخی وجود دارد، اظهار کرد: طرح انتقال حق توسعه یکی از بهترین طرحها است که وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به دنبال تصویب آن بود تا از تخریب بسیاری از خانههای فرسوده که بافت تاریخی دارند جلوگیری شود.
سرپرست دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی افزود: سند ملی راهبردی احیا، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری (سند ملی بازآفرینی) که بهصورت یک قانون تدوین شده است سه منطقه را جامعه هدف خود قرار میدهد.
احمدی در تشریح این 3 منطقه اظهار کرد: بافت ناکارآمد (فرسوده)، سکونتگاه غیررسمی (بافت اطراف شهر) و بافت تاریخی مناطقی هستند که برای آن ضوابطی تعریف شده است و قانونگذار مرجع تشخیص این مناطقی را بر عهده وزارت میراث فرهنگی و گردشگری قرار داده است.
وی ادامه داد: اخیراً در صحن شورای شهر اسلامی به طرح انتقال حق توسعه اشاره شده، اما هنوز سازوکاری برای آن ایجاد نشده است.
احمدی در پایان افزود: سازمان نوسازی به همراه شورای عالی معماری و شهرسازی در ارتباط با بافت فرسودهای که با بافت تاریخی همپوشانی دارد، به دنبال اجرایی کردن طرح انتقال حق توسعه است تا این موضوع بهصورت قانونی و در قالب حقوقی عملیاتی شود تا حقی از کسی تضییع نشود.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/