هرآنچه که باید از رشته معماری بدانید+ شرایط بازار کار
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، همگان معماری را یکی از هفت هنر اصلی میدانند و از طرفی معمار را با صفت هنرمند خطاب میکنند، این رشته جایگاهی خاص در میان مردم دارد و از این رو خبرگزاری آنا قصد دارد تا در ادامه شما را بیشتر با این رشته آشنا کند.
معرفی رشته معماری
مهندس در لغت به معنای هندسهدان، به شخصی اطلاق میشود که با مسائلی از جمله هندسه و مباحث هندسی سر و کار دارد و از طرفی معمار در واقع هنرمندی است که به کمک مباحث هندسی بنایی را خلق میکند که گاه تا هزاران سال باقی میماند و میتواند هویت یک جامعه به شمار رود.
جالب است بدانید؛ در گذشته به جای کلمه معمار، از مهراز استفاده میکردند و معمار را فردی میدانستند که تفکرات ناب و خلاقانه خود را بر اساس تعاریف مختلف با توجه به فرهنگ، سبک معماری، منطقه، اقلیم، دید و منظر مناسب کاربری فضا و فاکتورهای مهم دیگری اتود میزند.
- بیشتر بخوانید:
- طراحی معماری مدیاتیک تهران با رویکرد سایبرنتیک
- فعالیت دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی یزد در ۲۴ رشتهگرایش
- توانمندسازی دانشجویان رشته مهندسی معماری در دانشگاه آزاد رشت
- معرفی برترین دانشگاههای جهان در معماری
- دانشجویان رشته معماری با طرح هادی روستایی آشنا شدند
معماری یکی از هفت هنر اصلی است و معمار هنرمند است و آثار وی در زمره آثار هنری بررسی میشود.
یک معمار باید دارای قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت باشد و عناصر زیبایی شناختی بصری را بشناسد.
همانطور که میدانید، پیشینه معماری ایران بسیار است و به حدود ۱۰۰۰ سال پیش از اسلام میرسد و پس از ظهور این دین نیز تاکنون شاهد بیش از ۱۴۰۰ سال معماری ایرانی- اسلامی هستیم.
معماری ایران از قدیمالایام دارای دو نظام کلی آموزش بوده است و یکی از این دو، نظام آموزش سنتی معماری است، که ریشه در قرون و اعصار دارد و انتقال اطلاعات و مفاهیم در آن بهصورت سینه به سینه، مدیدی و مدادی انجام پذیرفته است و نظام دوم، با ظهور مدارس معماری در ایران و تحت عنوان نظام آموزشی آکادمیک و کلاسیک به وجود آمده است.
اهمیت بازشناسی آموزش معماری در کشور نیز آنجا بیشتر جلوه میکند، که غالباً در مقام مقایسه معماری و معماران معاصر با معماری و معلمان گذشته بر میآییم، اما این در حالی است که معمار معاصر را محصول آموزش دانشکدههای معماری امروزی و معمار گذشته را حاصل آموزش سنتی معماری میپنداریم.
رشته معماری ترکیبی از هنر، علم، ریاضی و کسب و کار است؛ بنابراین نیاز به داشتن یک پیشزمینه قوی در موضوعات مختلف دارد.
معماری یک رشته میان رشتهای است که تحصیل در آن در مقطع کارشناسی چهارسال به طول میانجامد و شما در طول تحصیل خود در رشته معماری دروس ریاضی مثل هندسه، جبر، حساب و دروس علوم مثل فیزیک و شیمی، همچنین آمار، علوم رایانه به ویژه مدل سازی سه بعدی و هنر را خواهید خواند. اگر یک رشته میان رشتهای شما را به هیجان میآورد، رشته معماری میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
رشته معماری در مقطع کارشناسی، دارای دو زیرشاخهی معماری و معماری داخلی ارائه میشود. به طور کلی تعداد واحدهایی که دانشجوی رشته معماری باید در طول تحصیل بگذراند ۱۴۰ واحد است. در ادامه تحصیل برای مقطع کارشناسی ارشد، متقاضیان میتوانند گرایشهای انرژی و معماری، مهندسی معماری، تکنولوژی معماری، معماری منظر، مدیریت پروژه و ساخت، معماری داخلی و ... را برگزینند.
علاوه بر دانشگاه آزاد و دولتی، دانشگاههای خصوصی دیگر نیز این رشته را ارائه میکنند که البته کمی تفاوت دارد. در دانشگاه فنی و حرفه ای، رشته معماری به سه ترتیب تدریس میشود:
- کارشناسی ناپیوسته علمی – کاربردی معماری
- کارشناسی ناپیوسته معماری سنتی
- کارشناسی ناپیوسته نقشه کشی معماری – معماری
دانشجویانی که در دوران دبیرستان در هنرستانها تحصیل کرده اند و در پیشدانشگاهی، رشتهای مرتبط با معماری خواندهاند، امکان تحصیل در رشته معماری و در دانشگاههای فنی حرفهای را دارند. به همین ترتیب در دانشگاه علمی کاربردی، دانشجویانی که دیپلم ریاضی، کار و دانش و یا هنرستان دارند میتوانند به قرار زیر رشته معماری را برگزینند:
- کاردانی فنی معماری – معماری روستایی
- کاردانی فنی معماری – معماری شهری
- مهندسی ناپیوسته فناوری معماری – طراحی و نوسازی بافتهای فرسوده
- مهندسی ناپیوسته فناوری معماری – طراحی فضا و اماکن ورزشی
درسهای رشته معماری در طول تحصیل
- دروس پایه رشته معماری
هندسه کاربردی، کارگاه مصالح و ساخت، درک و بیان محیط، بیان معماری، هندسه مناظر و مرایا، ریاضیات و آمار، انسان، طبیعت، معماری، مقدمات طراحی معماری.
- دروس اصلی رشته معماری
مبانی نظری معماری، آشنایی با معماری جهان، برداشت از بناهای تاریخی، آشنایی با معماری معاصر، نقشهبرداری، تنظیم شرایط محیطی، تأسیسات الکتریکی (نور و صدا)، تأسیسات مکانیکی، مقاومت مصالح و سازههای فلزی، سازههای بتنی، ایستایی، متره و برآورد، مدیریت و تشکیلات کارگاه، مصالح ساختمانی، ساختمان، روستا، طرح معماری.
- دروس تخصصی رشته معماری
آشنایی با مبانی برنامهریزی کالبدی، تحلیل فضاهای شهری، آشنایی با مرمت ابنیه، طرح معماری، طراحی فنی، طرح نهایی.
آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته معماری
افرادی که در حرفه معماری متخصص هستند، میتوانند در زمینههای بسیار گستردهای فعالیت کنند.
از ساخت و ساز گرفته تا طراحی، مسیرهای شغلی متفاوتی در پیش روی یک معمار قرار دارد. برای مثال یک معمار ساختمان، طراح داخلی، طراح یا برنامه ریز شهری و. فرصتهای شغلی یک معمار به قرار زیر است:
- طراحی (تک بنا یا مجموعه زیستی کوچک)، از طرحهای اولیه تا مراحل کار و طراحی اجزاء و عناصر تشکیل دهنده بنا این زمینه از کار معمار در حقیقت وظیفه محوری او را تشکیل میدهد.
- همکاری با گروه مهندسان مشاور معماری در جهت توسعه طرحها و تهیه نقشههای معماری مراحل یک و دو
- نظارت بر صحت انجام کار درعملیات اجرایی ساختمان
- مشارکت درمدیریت اجرایی پروژههای معماری
- عضویت در کادر فنی شهرداریها و سازمانهای مشابه
- تدریس در دورههای کاردانی و همینطور دبیرستانهای فنی حرفهای و کاردانش
علاوه بر اینها شما میتوانید از مهارتهایی که در طول این دوران یاد گرفتهاید نیز استفاده کنید. بعنوان مثال یک معمار میتواند به عنوان یک مدلساز فعالیت کند. به هر حال تحصیل در یک رشته میان رشتهای چنین مزیتی دارد که گسترهی عظیمی از رشتهها در مقابل شما قرار میگیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/