وقتی برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی میکنیم باید به قوانین آن هم احترام بگذاریم
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در هفتهای که گذشت، اعلام موضع برخی از هنرمندان و کنارهگیری آنها از جشنوارههای هنری به بهانه سوگواری برای جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای اوکراین خبرساز شد.
این اتفاق در رشتههای موسیقی، هنرهای تجمسی و به ویژه تئاتر بیشتر خود را نشان داد. در این بین، جمعی از بازیگران و اهالی سینما نیز از حضور در جشنواره فیلم فجر اعلام کناره گیری کردند. البته بخش عمدهای از این افراد در جشنواره امسال حضور پررنگ و جدی نداشتند و اعلام کنارهگیری آنها از این رویداد فرهنگی چندان خبرساز نشد.
شاید مهمترین چهره در بین سینماگران حاضر در جشنواره سی و هشتم مسعود کیمیایی بود که قرار بود امسال با فیلم «خون شد» در جشنواره حضور پیدا کند. اعلام کنارهگیری او هم با واکنش تهیهکننده این فیلم همراه شد. جواد نوروزبیگی اعلام کرد که فیلم خون شد را از جشنواره خارج نمیکند و ضمن احترام به کیمیایی، این فیلم فقط در بخش کارگردانی با فیلمهای دیگر رقایت نخواهد کرد.
همین کنارهگیریها نیز با واکنش منفی بخش دیگری از هنرمندان مواجه شد که شاید یکی از مهمترین و جدیدترین آنها، اظهارات شهاب حسینی بازیگر شناختهشده سینما و تلویزیون کشورمان در نقد این حرکت باشد.
سید غلامرضا موسوی تهیهکننده باسابقه سینمای ایران است که در بیش از سه دهه فعالیت، تهیهکنندگی فیلمهایی نظیر پارک وی، گل یخ، من مادر هستم، نوک برج، جنگ نفتکشها و قرمز را به عهده داشته است.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره حواشی اخیر پیرامون این موضوع گفت: هر فردی مسئول اظهارنظر و تصمیم خود است؛ هنرمندان و فیلمسازان هم از این قاعده خارج نیستند و حتماً برای خودشان دلایلی دارند. من چون خودم چنین رویکردی را در قبال جشنواره نداشتم، نمیتوانم در این باره به صراحت نظر بدهم و قضاوت کنم.
این تهیهکننده 68 ساله سینمای ایران در ادامه افزود: نکتهای که نباید فراموش کنیم این است که از نظر حرفهای، طبیعتاً وقتی شما فرم حضور در یک جشنواره فیلم را پر میکنید، به این معناست که مقررات آن جشنواره را پذیرفته اید. در نتیجه وقتی فیلم توسط هیئت انتخاب برای ارائه در جشنواره برگزیده شد، باید به این قوانین احترام گذاشت و در این رویداد شرکت کرد.
موسوی که در جشنواره فیلم فجر امسال تهیهکنندگی فیلم «قصیده گاو سفید» به کارگردانی بهتاش صناعیها را به عهده دارد عنوان کرد: البته در نهایت هنرمندان آن طور که خودشان فکر میکنند درست است، عمل میکنند و تصمیم میگیرند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نیست اهالی هنر به جای کنارهگیری و قهر، انتقادات خود از برخی کمبودها و نواقص را به زبان هنر و تصویر بیان کنند نیز گفت: بله این خوب است و باید شرایط این موضوع را هم فراهم کنیم چون اگر به صورت مستقیم به سینماگران بگوییم که چه باید بکنید و درباره چه چیزی فیلم بسازی فایده این دارد.
این تهیهکننده سینما با اشاره به وضعیت اکران و نوسانات گیشه در سال 1398 نیز گفت: من همیشه مثبت فکر میکنم و الان هم آرزو دارم که سال آینده بهتر از سال 98 باشد.به ویژه با اتفاقاتی که در دی ماه امسال افتاد و همه ما را نارحت کرد.فراموش نکنیم که اگر شرایط روحی مردم خوب باشد سینما هم به عنوان یک هنر مردمی با نشاط و کارآمد خواهد بود.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/