آخرین آمار صادرات و واردات کشاورزی
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، « عبدالمهدی بخشنده» بیان کرد: واردات محصولات بخش کشاورزی و غذا با ۱۳ میلیون و ۶۹۰ هزار تن به ارزش هفت میلیارد و ۴۵۹ میلیون دلار، ۲۹.۷۶درصد از واردات غیرنفتی ۲۵.۲میلیارد دلاری را به خود اختصاص دادند.
وی اضافه کرد: اقلام عمده صادراتی بخش کشاورزی شامل محصولات جالیزی با حدود ۸۷۱ هزار تن، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده با حدود ۴۰۰ هزار تن، پیاز و موسیر با حدود ۲۶۳ هزار تن و سیبزمینی تازه و فرآوری شده با حدود ۲۰۱ هزار تن و سیب با حدود ۱۱۴ هزار تن رتبه پنج محصول مهم از نظر وزنی را در صادرات محصولات کشاورزی از آن خود کردند.
وی تصریح کرد: محصولات لبنی با ۳۲۰ میلیون دلار، پسته ۲۹۱ میلیون دلار، محصولات جالیزی ۲۷۱ میلیون دلار، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده ۲۳۹ میلیون دلار و زعفران ۱۰۷میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشتهاند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وزن هر یک از زیربخشهای کشاورزی در صادرات محصولات کشاورزی و غذا، گفت: در زیربخش زراعی با وزن بالاتر از دو میلیون و ۵۶۵ هزار تنی و به ارزش یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار، گروه سبزیجات با یک میلیون و ۳۲۰هزار تن و به ارزش ۶۵۵میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشتهاند.
به گفته وی، محصولات جالیزی نیز با ۸۷۱هزار تن و ارزش ۲۷۱ میلیون دلار، گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده با ۴۰۰هزار تن به ارزش ۲۳۹میلیون دلار، سیبزمینی تازه و فرآوری شده با ۲۰۱هزار تن به ارزش ۹۵میلیون دلار، پیاز و موسیر ۲۶۳هزار تن به ارزش ۱۳۱میلیون دلار و همچنین گیاهان دارویی پرورشی با ۳۱هزار تن به ارزش ۲۳میلیون دلار اشاره کرد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وزن ۵۹۵ هزار تنی صادرات زیربخش باغی به ارزش ۹۵۰میلیون دلار، گفت: صادرات محصولات باغی همچون پسته با بیش از ۳۴ هزار تن وزن به ارزش ۲۹۱میلیون دلار، زعفران با وزن ۱۰۱ تن به ارزش ۱۰۷ میلیون دلار، خرما با وزن ۸۴ هزار تن به ارزش ۷۵ میلیون دلار، سیب با وزن ۱۱۴هزار تن به ارزش ۶۹ میلیون دلار و انگور تازه و خشک شده با وزن ۵۲ هزار تن به ارزش ۶۵ میلیون دلار ارز آوری داشتند. همچنین چای ایرانی با وزن چهارهزار تن ارزش چهار میلیون دلاری داشت.
بخشنده با اشاره به وزن ۳۵۴ هزار تن صادرات محصولات دام و طیور و ارزآوری ۴۵۳ میلیون دلاری این زیربخش برای کشور افزود: صادرات شیر و محصولات لبنی با وزن ۲۶۷هزار تن، ارزآوری ۳۲۰میلیون دلاری را برای کشور رقم زده که از این مجموعه میتوان به صادرات پنیر و کشک با وزن ۴۵هزار تنی به ارزش ۹۱میلیون دلار، شیر و خامه با وزن ۶۳هزار تنی به ارزش ۷۹میلیون تن و صادرات بستنی با وزن ۲۵هزار تن به ارزش ۶۱میلیون دلار اشاره کرد. همچنین ماست با وزن ۱۲۳هزار تن به ارزش ۶۹ میلیون دلار صادر شد. از سویی صادرات تخم مرغ با وزن ۲۳هزار تن به ارزش ۳۴میلیون دلار، گوشت مرغ با وزن ۲۲هزار تن به ارزش ۲۳میلیون دلار برای کشور، ارزآوری داشتهاند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سه زیربخش شیلات، جنگل و مرتع و دامپزشکی به ترتیب با وزن ۵۸ هزار تن، ۹ هزار تن و ۱۱۰ تن، ارزآوری ۱۰۶ میلیون دلاری، ۱۵ میلیون دلاری و یک میلیون دلاری را به همراه داشتهاند.
به گفته وی، وزن صادرات زیربخشهای کشاورزی و غذا در مجموع به سه میلیون و ۵۸۲ هزار تن از لحاظ وزنی رسیده است که در حدود دو میلیارد و ۷۹۵ میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشتهاند.
پنج قلم وارداتی کشور در بخش کشاورزی
بخشنده با اعلام پنج قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی تا انتهای مهر ۱۳۹۸ در بخش کشاورزی گفت: ذرت دامی به میزان چهار میلیون و ۸۶۹ هزار تن، جو به میزان یک میلیون و ۸۴۰ هزار تن، لوبیای سویا به میزان یک میلیون و ۶۸۳ هزار تن، شکر تصفیه نشده به میزان یک میلیون و ۲۲۰هزار تن و کنجاله سویا به میزان یک میلیون و ۱۰۲ هزار تن وارد کشور شده، اما بیشترین سهم ارزی بهمنظور واردات محصولات موردنیاز و ضروری صنعت کشاورزی به ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۲۰۷ میلیون دلار، برنج نیمهسفید یا کامل سفید شده به ارزش یک میلیارد و ۳۶ میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۷۲۶ میلیون دلار، کنجاله سویا به ارزش ۴۸۸ میلیون دلار و جو به ارزش ۴۷۷ میلیون دلار تعلق یافته است.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/