سردردها عامل کدام بیماریها هستند؟
به گزارش گروه رسانههایدیگر خبرگزاری آنا، یکی از عارضههایی که در طول عمرمان دچار شدهایم، سردرد است. سردردها با یکدیگر تفاوتهایی از نظر نوع، علت و زمان وقوع باهم دارند؛ در ادامه این متن با انواع و علل برخی از سردردها آشنا میشوید.
میگرن
یکی از معروفترین سردردهای شناخته شده میگرن است، سردردهای ناشی از میگرن میتواند تا چند روز ادامه پیدا کند افراد مبتلا به این نوع سردرد به صدا و نور حساس هستند. این نوع سردرد ممکن است موجب سوزن سوزن شدن صورت و اختلال در صحبت کردن شود، برخی از نشانههای میگرن مانند سکته مغزی است، به همین علت در صورت مواجه شدن با این نوع نشانهها به پزشک مراجعه کنید.
افرادی که دچار اختلالات استرس و اضطراب هستند بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به این بیماری قرار میگیرند.
سردرد خوشهای
نوع دیگری از سردردها سردرد خوشهای است که همراه با دردهای شدید در اطراف یا پشت یک چشم ایجاد میشود، این نوع سردردها معمولا از چند روز تا چند هفته اتفاق میافتد و ناگهان فروکش میکند و ممکن است فرد تا هفتهها و ماهها سردرد نداشته باشد. این نوع سردردها در مردان رایجتر است، سردرد خوشهای معمولا در عرض ۱۵ دقیقه به اوج خود میرسد و در حدود ۲ ساعت طول میکشد، علل این نوع سردردها هنوز شناخته نشده است، البته شواهدی مبنی بر نوعی اختلال عصبی در ضربآهنگ شبانهروزی بدن ممکن است وجود داشته باشد.
سردردهای هورمونی
این نوع سردرد بیشتری در زنان دیده میشود و آن هم به دلیل اختلالات هورمونی است، داروهای جلوگیری از بارداری ممکن است در میزان استروژن زنان مؤثر باشد و باعث بروز سردردهای هورمونی شوند. این نوع سردرد به طور ویژه با چرخه قاعدگی مرتبط است و به عنوان میگرن قاعدگی نیز شناخته شده است. این نوع سردرد میتواند قبل یا بعد از قاعدگی و همچنین در طی دوره تخمگذاری آشکارشود، ۶۰ درصد از زنان این سردردها را تجربه میکنند، داروهایی مانند ناپروکسن و ورزشهای آرامشبخش همچون یوگا و یا اصلاح رژیم غذایی میتواند در بهبود این نوع سردرد کمک کند.
سردردهای کافئینی
اگر نوشیدنیهای گرم مانند قهوه و چای را دوست دارید و در طول روز زیاد از این نوشیدنیها استفاده میکنید مغز شما به همان مقدار روزانه از کافئین عادت میکند و اگر قهوه یا چای معمولیتان را به هر علت در روز ننوشید مغزتان به مشکلاتی برخواهد خورد و در آخر با یک سردرد ناگوار مواجه خواهید شد.
سردردی که بر اثر افزایش فشار خون بهوجود میآید
یکی دیگر از انواع سردردها به علت افزایش فشار خون است؛ این نوع سردرد معمولاً در هر دو طرف سر رخ میدهد و با هر نوع فعالیت بیشتر میشود، افرادی که دچار این سردرد میشوند ممکن است دچار تغییراتی در بینایی، بیحسی یا سوزنسوزن شدن صورت، خونریزی بینی، درد قفسه سینه و تنگی نفس مواجهه شوند. این نوع سردرد با کنترل فشار خون کاهش مییابد، تنها راه کنترل این سردرد پیشگیری از افزایش فشار خون است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/