صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۵ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸
هفته ترویج علم29/ یک فعال حوزه صنایع در گفتگو با آنا:

تحریم‌ها باعث تولید محصولاتی شده که مشابه خارجی ندارند

نماینده یک شرکت دانش‌بنیان گفت: با کمک دانشمندان و محققان دانشگاه‌های معتبر ایران محصولاتی در حوزه صنایع ساخته‌شده است که مشابه خارجی ندارند.
کد خبر : 444511

امین سرحدی در حاشیه سومین نمایشگاه بین‌المللی لیزر و فوتونیک ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: با کمک دانشمندان و محققان دانشگاه‌های معتبر ایران محصولاتی در حوزه صنایع ساخته‌شده است که مشابه خارجی ندارند.




بیشتر بخوانید:


انجمن‌های علمی حلقه اتصال ورزش کشور و دانشگاه‌ها/ مراکز علمی باید پاسخگو نیاز ورزش کشور باشند




وی ادامه داد: با اعتماد به دانش بومی و همکاری خبرگان دانشگاه‌های معتبر کشور دستگاه ضخامت سنج لایه‌های نازک با استفاده از پراش فرنل از پله‌های فازی و همچنین دستگاه ارتعاش سنج از راه دور با استفاده از فناوری ماره و همچنین دستگاه رویه‌نگار سطح در کشور تولید می‌شود که هزینه تمام‌شده، خدمات پس از فروش و کیفیت و دقت اندازه‌گیری مزیت اصلی این محصولات است.




سرحدی بابیان این‌که تیم تحقیقاتی شرکت دانش‌بنیان، مدیریت دانش را در اولویت سیاست‌های خود قرار داده و سرمایه اصلی آن متخصصین دانشگاهی هستند، افزود: چشم‌انداز دانش بومی کسب سهم چشمگیر از بازارهای جهانی در حوزه اندازه‌گیری با استفاده از روش‌های اپتیکی است تا از این طریق علی‌رغم صادرات، اشتغال‌زایی و سهیم بودن در رشد اقتصادی، در بازگشت سرمایه ارزشمند دانش به کشور نیز نقش داشته باشد.


وی با اشاره به مأموریت سازمانی این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: تولید دستگاه‌های اندازه‌گیری با دقت بالا، بدون مشابه خارجی، استفاده از دانش و فناوری‌های بومی و  نخبه‌های دانشگاه‌های کشور از اهداف اصلی این شرکت است.


این فعال حوزه صنایع تصریح کرد: با توجه به ممانعت فعالیت شرکت‌های خارجی در ایران که براثر تحریم‌های قدرت‌های جهانی صورت گرفته است برخی دیگر از دستگاه‌های مورد نیاز صنایع توسط محققان ایرانی بومی‌سازی شده و به کار گرفته می‌شود.



سرحدی با بیان این که تحریم‌ها بهانه‌ای شد تا شرکت‌های داخلی جایگزین شرکت‌های خارجی شود افزود: امروز با استفاده از دانش بومی در صنایع می‌توان با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی، دستگاه‌های بومی را طراحی، ساخته و در اختیار متقاضیان قرار داد.


 نماینده یک شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: از دیگر مزایای استفاده از دانش بومی می‌توان به کاهش هزینه ترنسفر و رفت‌وآمد شرکت‌های خارجی اشاره کرد که اغلب برای بازرسی و سرکشی به روند فعالیت دستگاه‌ها هزینه‌های زیادی به شرکت‌های خارجی پرداخت می‌کنند. با استفاده از دانش بومی هزینه‌های زیادی از دوش صنایع کشور برداشته می‌شود و خدمات همیشه در دسترس قرار دارد.


وی گفت: انتظار می‌رود صاحبان صنایع سنگین از این نمایشگاه و دستاوردهای بومی استقبال گرمی به عمل‌آورده که متأسفانه تا به امروز اقبال زیادی نداشته است. البته این استقبال کم نیز به دلیل جوان بودن نمایشگاه لیزر است چراکه صنایع با نمایشگاه‌هایی همچون نانو آشنایی کاملی داشته و استقبال خوبی به عمل می‌آورند.


سرحدی با اشاره به برتری نمایشگاه نانو گفت: حضور دانش آموزان در نمایشگاه لیزر چندان جدی نیست چراکه در نمایشگاه نانو کارگاه‌های ویژه دانش آموزان برگزار و غرفه‌های بزرگی جهت ارائه محصولات این قشر در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد اما متأسفانه در این نمایشگاه این موارد چندان جدی گرفته نشده است.


انتهای پیام/4108/


انتهای پیام/

برچسب ها: اشتغالزایی
ارسال نظر