صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۵۵ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸
مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

ایجاد تحول عظیم در صنعت ساختمان با بهره‌گیری از فناوری نانو/ رقابت محصولات نانو پلیمر با شرکت‌های خارجی

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: فناوری نانو با ورود به حوزه صنعت و ساختمان تحولات بزرگی را در این بخش‌ها به‌وجود آورده است.
کد خبر : 442772

نورمحمد رشیدی‌نیا در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‎‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: بهترین راه پیشرفت در هر کسب‌وکاری عرضه محصولاتی است که بر پایه علم و دانش ایجادشده و هنوز بازار را اشباع نکرده و مقدار تقاضای آن نسبت به تولید بیشتر است.


وی ادامه داد: استفاده از نانو به دلیل این‌که ذرات مواد تشکل دهنده آن‌ها کوچک است باعث تغییرات زیاد و نتیجه بخشی بیشتری در حوزه‌های مختلف می‌شود و این فناوری از حوزه پزشکی گرفته تا صنعت خودروسازی و ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.


مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان افزود: فناوری نانو با ورود به حوزه صنعت و ساختمان تحولات بزرگی را در این بخش‌ها به‌وجود آورده است. توجه به کیفیت مواد و هم‌چنین دقت در تولید محصولات متعدد از قوانین ساخت‌وسازهای جهانی است که امروزه مهندسی این بخش را ملزم کرده تا با بهره‌گیری از فناوری‌های نانو سازه‌های مستحکم و باکیفیت بالایی را رقم بزند. در سال‌های پیش محصولاتی مانند دیوار پوش‌های سلولزی و عایق‌های پلیمری موسوم به عایق سفید در حوزه ساختمان ناشناخته بود که به استفاده از فناوری نانو نیازهای این بخش از بازار با تولید در داخل کشور تأمین می‌شد.



وی گفت: در تاریخ 30 مردادماه سال 86 با کمک اعضای خانواده شرکتی را در شهرستان اندیمشک تأسیس کردم و با توجه به نیازهای جامعه، فعالیت‌های بیشتر و در طیف گسترده‌تر را در دستور کار قرار دادم.


رشیدی‌نیا ادامه داد: ازآنجایی‌که همیشه به دنبال استفاده از محصولات جدید و نوآورانه بودم و در فضای اینترنت محصولات جدید در حوزه عایق‌های رطوبتی را کاوش می‌کردم ازاین‌رو تصمیم گرفتم با ثبت شرکت به دنبال تولید محصول جدید با استفاده از فناوری نانو باشم. ابتدا با راه‌اندازی وب‌سایت اقدام به معرفی و فروش محصولات ایرانی کردم که این اقدام به‌عنوان یک شتاب‌دهنده، توانست در شناسایی محصولات جدید روز دنیا کمک‌حال باشد. بامطالعه دقیق بر روی محصولات عایق‌های حرارتی تولیدات خارجی با صرف وقت و هزینه به فرمول تولید عایق سفید دست‌یافته و تولید آن را در داخل کشور آغاز کردم.


وی اظهار کرد: بعد از 2 سال با یک محصول خارجی مواجه شدم که باقیمت بالا وارد ایران می‌شد و محصول جالبی به نظر می‌رسید. به لحاظ این‌که قبل از آن مطالعات زیادی در زمینهٔ مواد شیمیایی داشتم، پس از آنالیز مفصل آن محصول، موفق به مهندسی معکوس آن شدم و توانستم با اعمال تغییراتی، آن‌ها بومی‌سازی کنم. محصول نانو پلیمر، بومی‌سازی شده همان محصول خارجی است.


این مخترع مواد نانو پلیمری گفت: نانو سیلیکون که با تلاش‌های شبانه‌روزی، تولید و به بازار عرضه‌شده و هم‌اکنون، هیچ شرکت تولیدکننده یا نصاب عایق‌های رطوبتی نیست که برند نانو پلیمر را نشناسد و این حاصل چندین سال تلاش محققان ایرانی است.



وی ادامه داد: ازآنجایی‌که استفاده از ایزوگام و قیرگونی خطرات جانی و آلودگی زیست‌محیطی دارد و گاهی هنگام نصب موجب سوختگی شدید می‌شود نانو پلیمر دانش بزرگی در حوزه صنعت ساختمانی به‌حساب می‌آید. در حال حاضر کشور ما در تولید عایق‌های رطوبتی نانو کاملاً خودکفا بوده و علاوه بر آن توانایی صادرات این محصولات را نیز دارد که می‌تواند سالانه میلیون‌ها دلار ارزآوری به داخل کشور داشته باشد. چراکه هزینه تولید این محصولات در کشور بسیار پایین بوده و می‌تواند با هر محصول خارجی دیگری رقابت کند.


مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: تولید محصولات نانو پلیمر و نانو سیلیکون در کشور باعث اشتغال‌زایی غیرمستقیم حداقل صد هزار نفر شده است. که با حمایت‌های مسئولین ستاد نانو توانستیم چرخ این بازار کار را در داخل کشور به حرکت درآوریم.


وی افزود: قیرگونی از عایق‌های رطوبتی مرسوم است که در ساختمان‌ها و استخر‌ها استفاده می‌شود. گونی باید با توجه به مساحت موردنظر بریده تهیه و سپس بعدازآن قیر را که از فرآورده‌های نفتی تهیه می‌شود به‌وسیله آتش‌ ذوب و بر روی آن ریخت. باید به این نکته توجه داشت که گونی مورداستفاده برای عایق رطوبتی قیرگونی باید درجه‌یک، نو و تاروپودهای آن کاملاً مشخص‌شده باشد. هم‌چنین قیری که استفاده می‌شود نیز باید درجه‌یک و ناخالصی شن و ماسه‌های بسیار کمی داشته باشد تا به عایق رطوبتی کاملاً باکیفیت مبدل شود.


رشیدی‌نیا ادامه داد: یکی از معایب روش‌های عایق قیرگونی این است که باید قبل از اجرای آن مساحت مورد نظر از هرگونه گردوغبار پاکیزه و عاری شود چراکه وجود کوچک‌ترین میزان از گردوغبار باعث می‌شود این نوع عایق به سطح موردنظر نچسبد. رطوبت و تابش مستقیم نور خورشید نیز از دیگر عواملی است که باعث از بین رفتن و خوب قرار نگرفتن عایق می‌شود که از بزرگ‌ترین معایب این نوع عایق رطوبتی قیرگونی است.


وی گفت: باید در فاصله زمان‌های خاصی از این عایق رطوبتی استفاده شود که معمولاً در فصول گرم سال این نوع عایق سنتی بر روی ساختمان قرار می‌گیرد درصورتی‌که عایق رطوبتی نانو در هر فصلی و بر روی هر مساحتی از ساختمان با گردوخاک و یا هر جنسی قابل‌نصب است که سال‌ها هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.


این فعال حوزه فناوری و دانش‌بنیان افزود: از دیگر معایب استفاده از عایق‌های قیرگونی احتمال بروز خطرات جانی و مالی بسیار جدی در اثر آتش‌سوزی است چراکه برای گرم کردن و چسباندن آن باید آتش‌های بزرگی تعبیه شود تا قیرهایی که در ابتدا به‌صورت جامد هستند ذوب‌شده و مورد استفاده قرار بگیرد. گاهاً آتش‌های بزرگ باعث آتش‌سوزی‌هایی در ساختمان‌ها می‌شود و در بسیاری از موارد افراد نیز دچار حریق می‌شوند که البته عایق رطوبتی نانو به‌هیچ‌وجه این خطرات را ندارد.


وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ عایق رطوبتی نانو و عایق رطوبت‌های قدیمی میزان نفوذ ناپذیری بسیار بالا و تحمل حجم بسیار زیاد فشار آب در عایق‌های رطوبتی نانو است که عایق رطوبتی‌های قدیمی مانند قیر و گونی و ایزوگام نفوذ ناپذیری بالایی در مقابل حجم بالای آب نداشته و استقامت چندانی در مقابل فشار حجم بالایی آب ندارند.


رشیدی‌نیا گفت: عایق رطوبتی نانو می‌تواند یک عایق کاملاً مستحکم و مقاوم باشد درصورتی‌که عایق رطوبتی‌ سنتی چنین نبوده و عمر کوتاهی دارد. این عایق بر روی هر سطح و هر پوششی اجرا می‌شود اما عایق سنتی تنها روی سطوح صاف سیمان‌کاری شده و یا سرامیک شده، اجرا می‌شود.


انتهای پیام/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر