صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۸ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸
روایتی خواندنی از آغار ارتباطات برخط؛

ماجرای تولد ایمیل/ نخستین پیام درون‌شبکه‌ای جهان چه بود؟

پنجاه سال پیش برای اولین دو نامه به صورت آنلاین فرستاده شد، که برای همیشه نحوه تبادل دانش، اطلاعات و ارتباطات را دگرگون کرد.
کد خبر : 442641

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از یو‌اس‌ای تودی، در 29 اکتبر 1969، لئونارد کلینروک، استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه UCLA، و چارلی کلاین از دانشجویان وی؛ می‌خواستند از کامپیوتری در دانشگاه UCLA به کامپیوتری دیگر در مؤسسه تحقیقاتی استنفورد از طریق ARPANET، (آنچه که اکنون به عنوان اینترنت می‌شناسیم) پیامی را  بفرستند.


ARPANET دانشگاه‌هایی را که برای وزارت دفاع تحت برنامه DARPA برای فناوری‌های جدید نظامی کار می‌کردند، به یکدیگر متصل کرد.


در سال 1969، تنها چهار دانشگاه دارای رایانه متصل به شبکه بودند (که به گفته كلاین این کامپیوترها اندازه یک اتاق بودند و تحت تهویه مطبوع نگهداری می‌شدند): دانشگاه UCLA، استنفورد، سانتا باربارا (UCSB) و دانشگاه یوتا.



پیام ارسال شده توسط کلاینروک و کلاین قرار بود کلمه "login" باشد اما به محض تایپ حرف دوم، سیستم آنها خراب شد. ارسال کامل یک کلمه مدت یک ساعت طول کشید، اما تا آن زمان "lo" جای خود را در تاریخ اینترنت ثبت کرد. درهرصورت این پیام برای کلاینروک، معنای کاملاً متفاوتی را به خود گرفت.


کلاینروک گفت: " L "و" O " یعنی سلام و ما  نمی‌توانستیم پیام خلاقانه‌تر و  قدرتمندتری را ارسال کنیم.


دو سال بعد، در سال 1971، اولین ایمیل توسط ری تاملیسون یک محقق دانشگاه MIT ارسال شد  همچنین این اولین بار بود که از علامت "@" برای تعیین یک گیرنده مشخص پیام استفاده می‌شد.



تاریخچه برخی از تحولات کلیدی اینترنت


شبکه جهانی وب (www) تا سال 1989 اختراع نشده بود، در این زمان بود که دانشمند بریتانیایی تیم برنرزلی، اینترنت و فناوری‌ها را برای دسترسی، ایجاد و به اشتراک‌گذاری صفحات وب اختراع کرد. وی اولین صفحه وب را در سال 1991 منتشر کرد.


اما بسیاری از خدمات و وب سایت‌هایی که اینترنت مدرن را شکل می‌دهند؛ تا سال‌ها پس از آغاز به کار آن ایجاد نشدند. برای مثال آمازون فروش محصولات را تا سال 1995 آغاز نکرده بود. آمازون در ابتدا نه به‌عنوان یک فروشگاه عمومی، بلکه به عنوان یک کتابفروشی مجازی آغاز به کار کرد، اولین جستجوی گوگل در سال 1998 صورت گرفت و همچنین  iTunes در سال 2003 راه اندازی شد.


در همین حال، بزرگترین شبکه‌ اجتماعی امروز یعنی فیس‌بوک، تا سال 2004 اختراع نشده بود. یوتیوب در سال 2005، توئیتر در سال 2006 و اینستاگرام در پایان دهه یعنی در سال 2010 آغاز به کار کردند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر