صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۵ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸

خط و نشان 50 سویی ایران/ با سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی بیشتر آشنا شوید

رئیس جمهور در نشست خبری اخیر خود با رسانه‌های داخلی و خارجی از یک اقدام بسیار مهم در چارچوب گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران پرده برداشت و گفت به زودی از دو سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی موسوم به IR-9  و IR-7 رونمایی خواهد شد .
کد خبر : 431177

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، رئیس‌جمهور در نشست خبری اخیر خود با رسانه‌های داخلی و خارجی از یک اقدام بسیار مهم در چارچوب گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران پرده برداشت و گفت به‌زودی از دو سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی موسوم به IR-9 و IR-7 رونمایی خواهد شد. حالا یک منبع آگاه در سازمان انرژی اتمی کشورمان جزئیات بیشتری از این دو ماشین مهم ایرانی در اختیار خراسان گذاشته است و می‌گوید IR-9 ایرانی حدود 50 سو ظرفیت غنی‌سازی خواهد داشت یعنی 50 برابر دستگاه‌های فعلی IR1 که در نطنز استفاده می‌شود. بر اساس اطلاعاتی که خراسان کسب کرده توان غنی‌سازی این سانتریفیوژ فوق پیشرفته ایرانی، دو برابر جدیدترین نسل سانتریفیوژهای ساخت کشورمان یعنی IR-8 است.


افزایش 50 درصدی توان غنی‌سازی ایران


از 18 اردیبهشت امسال که کشورمان اعلام کرد در پی انجام نشدن تعهدات برجامی توسط اروپا، ما نیز تعهدات هسته‌ای خود را کاهش خواهیم داد، تاکنون بیش از پنج ماه گذشته و جمهوری اسلامی سه گام مهم در این زمینه برداشته است. در گام اول با عبور از مرز 300 تن ذخیره اورانیوم و پایبند نبودن به سقف ذخایر 130 تن آب سنگین آغاز شد و با عبور از درصد غنی‌سازی 3.67 درصد در گام دوم ادامه یافت و هم‌اکنون با اجرای گام سوم، ایران هیچ‌گونه تعهدی در حوزه تحقیق و توسعه در چارچوب برجام ندارد.


گام سوم که به گفته رئیس‌جمهور مهم‌ترین اقدام ایران به شمار می‌رود تاکنون دستاوردهای مهمی داشته که روزنامه خراسان در گزارش‌های فنی گذشته خود به جزئیات آن‌ها اشاره کرده بود از جمله این‌که با اجرای این گام که هم‌اکنون در نیمه دوم فرصت 60 روزه آن به اروپایی‌ها هستیم، سانتریفیوژهای پیشرفته ایرانی همچون IR-2M، IR-4، IR-5 و IR-6 در زنجیره‌های تحقیقاتی خود نه‌تنها فعال شده‌اند بلکه بر اساس گام سوم می‌توانیم توسط این ماشین‌ها اورانیوم و مواد غنی‌شده خود را نیز ذخیره کنیم. برآورد ما این است که با این اقدام بیش از 2500 سو که تقریباً 50 درصد ظرفیت غنی‌سازی کشورمان پیش از آغاز گام‌های کاهش تعهدات برجامی است بر غنی‌سازی ایران افزوده می‌شود ضمن این‌که با این کار تست‌های بیشتر و حساس‌تر ماشین‌های پیشرفته ایرانی به‌راحتی انجام خواهد شد، اما در گزارش روز یک‌شنبه گذشته خود نیز ضمن بیان جزئیاتی جدید از سه اقدام در شرف انجام در حوزه صنعت هسته‌ای که دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان به‌تازگی اعلام کرده شامل «رونمایی از زنجیره 30 تایی سانتریفیوژ IR-6، راه‌اندازی قسمت ثانویه راکتور اراک و نصب ماشین جابه‌جایی سوخت راکتور اراک»، اعلام کرده بودیم که بر اساس شنیده‌های موثق، جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد در کمتر از یک ماه آینده و قبل از پایان مهلت سوم 60 روزه، موجی از اقدامات هسته‌ای را رونمایی کند یا به بهره‌برداری برساند. در همین زمینه روز دوشنبه رئیس‌جمهور در نشست خبری خود با رسانه‌ها اولین سلسله از این خبرها را اعلام کرد و از رونمایی دو سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی به نام‌های IR-9 و IR-7 در آینده نزدیک خبر داد.


ماشین‌های جدید ایران 50 و 20 سو ظرفیت غنی‌سازی دارند در این زمینه یک منبع آگاه در سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با خراسان در خصوص خبر مهم رئیس‌جمهور مبنی بر رونمایی از دو سانتریفیوژ جدید ایرانی با بیان این‌که امروز ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته برای متخصصان ایرانی کار سخت و پیچیده‌ای نیست از ساخت اولین نمونه یا پروتوتایپ (prototype) سانتریفیوژ فوق پیشرفته ایرانی به نام IR-9 خبر داد و اظهار کرد: ظرفیت این ماشین بر اساس برآوردهای ما بین 40 تا 50 سو خواهد بود که عملاً دو برابر ماشین IR-8 ظرفیت غنی‌سازی خواهد داشت.


این منبع آگاه که مایل نبود نامش ذکر شود، همچنین ضمن مهم دانستن ماشین IR-7 که بر اساس روشی متفاوت از دیگر نسل‌های ماشین‌های ایرانی ساخته و به‌کارگیری خواهد شد، ظرفیت این سانتریفیوژ جدید را نیز بین 18 تا 20 سو دانست و افزود: با این حساب پس از ماشین‌های IR-9 و IR-8، سانتریفیوژ IR-7 بالاترین ظرفیت غنی‌سازی را در میان ماشین‌های ایرانی شامل (IR-1، IR-2M، IR-4، IR-5، IR-6، IR-7، IR-8 و IR-9) خواهد داشت. وی تصریح کرد: این سانتریفیوژها تا چهار هفته آینده رونمایی می‌شوند اما برای رسیدن به تولید انبوه قطعاً چندین سال زمان نیاز است و هم‌اکنون بهترین ماشین‌های ما برای تولید انبوه IR-2M و IR-4 و با فاصله نه‌چندان زیادی IR-6 هستند.


این منبع آگاه در پایان تأکید کرد: فرق امروز ما با گذشته این است که دیگر از مرحله مهندسی معکوس برای ساخت سانتریفیوژ گذشته‌ایم و متخصصان ایرانی قادر هستند انواع طراحی‌های اولیه و مفهومی و ساخت پروتوتایپ یک سانتریفیوژ را انجام دهند.


کمالوندی: شاهد نشانه‌هایی از امید درخصوص مدرن سازی راکتور اراک هستیم


همچنین روز دوشنبه در تحولی جدید مربوط به بازطراحی راکتور اراک، نشست هماهنگی ایران و روسای مشترک کارگروه «مدرن سازی راکتور تحقیقاتی خنداب» با حضور هیئتی از سازمان انرژی اتمی ایران به ریاست «بهروز کمالوندی» معاون بین‌الملل سازمان و هیئت‌هایی از چین به ریاست «کینگ مینگ» از بخش همکاری‌های بین‌المللی کمیسیون انرژی اتمی چین (CAEA) و انگلیس با مسئولیت «راب مک ایر» سفیر انگلیس در تهران برگزار شد. در این نشست کمالوندی تأکید کرد: درخصوص پروژه مدرن سازی اراک اگرچه به‌تازگی شاهد نشانه‌هایی از امید با هدف تسهیل در روند همکاری‌ها هستیم اما امیدواریم شاهد گام‌های مثبت بیشتری در این زمینه باشیم. وی همچنین در گفت‌وگو با ایسنا از برگزاری مراسم رسمی بتن‌ریزی واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر در اوایل آبان خبر داد.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر