صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

۸۵ درصد زنان خانه‌دار در معرض آلودگی‌های خانگی قرار دارند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۸۵ درصد زنان خانه‌دار در معرض آلودگی‌های خانگی ناشی از عدم توجه به کیفیت پخت و پز غذا قرار دارند.
کد خبر : 430239

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی صبح امروز در مراسم افتتاحیه نهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های ریوی، مراقبت‌های ویژه و سل که در بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: از لحاظ دانشی وضعیت مطلوبی را در بیماری‌های ریوی و ابعاد توانبخشی آن شاهد هستیم و در راستای این فعالیت‌های علمی پروتکل‌های خوبی در سطح ملی و بین‌المللی حاصل شده است.


وی با بیان اینکه بیماری‌های ریوی در میان بیماری‌های غیرواگیر در نظام سلامت جایگاه متفاوتی پیدا کرده است، گفت: تا ربع قرن گذشته بیماری‌های ریوی در نظام سلامت جایگاه شانزدهم و هفدهم را داشت اما در حال حاضر این نوع از بیماری‌ها به رتبه هفتم رسیده است و با توجه به این‌که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ بیماری‌های ریوی در رده سوم بیماری‌های شایع در دنیا قرار گیرد ما نیز از این الگو تبعیت خواهیم کرد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: آلودگی هوا، مصرف سیگار و قلیان، تغییرات اقلیمی، استرس‌های محیطی، حاشیه‌نشینی و... از جمله عواملی هستند که روند شتاب بیماری‌های ریوی را در کشور سرعت بخشیده‌اند و لازم است مطالعات سبب اصلاحاتی در شیوه زندگی برای کاهش این روند و پیشگیری از آن صورت پذیرد.


زالی با اشاره به اینکه در بحث آلودگی‌های خانگی که ناشی از کیفیت اجاق گاز است، باید آموزش‌هایی به‌منظور پیشگیری صورت پذیرد، اذعان کرد: ۸۵ درصد از زنان خانه‌دار در معرض آلودگی‌های خانگی ناشی از عدم توجه به کیفیت پخت و پز غذا قرار دارند.


وی افزود: امروزه الگوهای آلودگی هوا تغییر کرده و این موضوع باعث شده تا آلاینده‌های جدیدی به وجود بیایند که ابزارهایی برای کاهش آنها وجود نداشته باشد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: بیماری‌های با منشاء آلرژیک و فصلی که الگوی آن در اواخر اسفند ماه بود به شروع دی ماه منتقل شده که این موضوع در نظام سلامت می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.


زالی با بیان اینکه غربالگری در بیماری‌های ریوی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اذعان کرد: با استفاده از تجارب کشورهای مختلف و پروتکل‌های موجود در کنار اصلاح شیوه زندگی، می‌توان روند شتاب این بیماری‌ها را کاهش داد.


وی ضمن اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند «امروز همه باید در مراکز دانشگاهی و در بخش‌های مختلف دانش به مرجعیت برسند»، گفت: ما در بحث بیماری‌های ریوی به مرجعیت رسیدیم و در قله سکانداری این بیماری در عرصه جهانی قرار گرفته‌ایم و تجارب ما می‌تواند در دنیا مورد اقتباس قرار گیرد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این مطلب که ۲۲ کشور در دنیا در معرض شیوع و بروز بیماری سل قرار دارند، خاطرنشان کرد: اقدامات علمی و پژوهشی مناسبی در بیمارستان مسیح دانشوری در حوزه بیماری‌های سل انجام می‌شود و نکته مهم، نقد به مسائل پایه‌ای بیماری‌های ریوی و افزایش تجارب مربوط به تغییر مورفولوژی میکروب سل نشان می‌دهد که مطالعات نوین پایه‌ بیماری‌های ریوی دارای منشاء ایرانی هستند.


انتهای پیام/4105/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر