صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۸
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان:

ناکارآمدی برخی بهارستان‌نشین‌ها محرز شده است/ مجلس از شفافیت واهمه دارد

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: طرح شفافیت آرا بحث مهمی بوده و این‌جا است که رسالت جنبش دانشجویی در بصیرت‌افزایی و مشخص کردن مسیر پیش‌رو برای مردم نمایان می‌شود.
کد خبر : 416603

محمد زادمهر در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: شفافیت کلیدواژه اصلی و نماد اعتماد مردم و ابزار مهمی برای تصمیم‌گیری در اختیار مردم است. با امضای 160 نماینده مجلس این طرح اعلام وصول می‌شود اما در زمان رأی‌گیری تنها 59 نماینده رأی مخالف می‌دهند و 108 رأی مخالف به این طرح داده می‌شود.


وی افزود: باید این سؤال مطرح شود که این افراد اولاً مخالف چه هستند؟ آیا مخالف شفافیت هستند؟ مخالف کارآمدی هستند؟ مخالف ایجاد ابزار حساب و کتاب هستند؟ این سؤالات مهمی است که باید از همه نمایندگان پرسیده شود. این مخالفت معنای وسیعی دارد. این‌که نماینده‌ای موافق طرحی است اما در رأی‌گیری، رأی مخالف می‌دهد. این مخالفت به چه معناست؟


دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بیان کرد: هر بار که درباره این طرح رأی‌گیری می‌شود، رأی نمی‌آورد ولی نمایندگان مصاحبه می‌کنند و مدعی هستند که موافق طرح شفافیت بودند ولی در واقع طرح رأی مخالف می‌آورد. پس از این 290 نفر چه کسی بود که مخالف شفافیت بود؟ تا این شفافیت رخ ندهد، عملاً اتفاقی در مجلس نخواهد افتاد، به این دلیل که ما از رأی نماینده مطلع نیستیم و نمی‌توانیم مطالبه‌گری کنیم.


زادمهر تصریح کرد: وقتی از نماینده در مورد موضوعات مختلفی همچون جوان‌گرایی و سایر موضوعات مهم مطالبه می‌کنیم که نظرتان چه بود، با این مسئله مواجه می‌شویم که حرف‌هایی می‌زنند که بدنه مردم دوست دارند آن‌ها را بشنوند. به‌علت این‌که شفافیت وجود ندارد، مطالبه‌گری هم نمی‌توان کرد. مشخص نیست که چرا نمایندگان از این طرح و موضوع واهمه دارند. اگر نماینده از ملت و بدنه مردم است، چرا مقابل شفافیت می‌ایستدند و اجازه نمی‌دهند مردم شفاف و از ریز نظرات نمایندگان مطلع شوند؟ در جایی هم که مخالف نظر نماینده خود هستند، به وی اعلام کنند.


وی ادامه داد: اخیراً هم در کمیسیون آیین‌نامه‌های مجلس طرحی تصویب شد که صرفاً میزان مشارکت نمایندگان در رأی‌گیری‌ها را اعلام می‌کند. این طرح عملاً شفافیتی که مد نظر است را محقق نمی‌کند. هر چند حرکتی به سمت شفافیت است اما تأثیر چندانی نخواهد داشت. نمی‌توان با میزان مشارکت یک نماینده تصمیم چندانی درباره رأی به او گرفت.


دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اشاره کرد: بنابراین طرح مورد نظر کمیسیون آیین‌نامه مجلس، طرحی ناقص است. بعید است در سال پیش‌رو که سال انتخابات است و با این مجلسی که ناکارآمدی‌اش برای مردم اثبات شده و این سطح نماینده‌ها و نوع برخوردشان با مردم نباید انتظار داشت که به طرح شفافیت رأی دهند.


زادمهر خاطرنشان کرد: نباید انتظار داشت که عده‌ای از نمایندگان که بیشتر منفعت‌طلبی را مد نظر دارند، به فکر ملت باشند و به این طرح رأی دهند و با این طرح، خود را در بوته نقد قرار دهند. امسال سال انتخابات است و این افراد رأی مردم را می‌خواهند که با این طرح، عده‌ای خود را از مجلس حذف می‌کنند، پس انتظار بی‌جایی است که این افراد به طرح شفافیت رأی مثبت دهند.


وی اذعان کرد: طرح شفافیت آرا بحث مهمی بوده و مطالبه عمومی مردم است. متأسفانه با این مجلس بعید می‌دانم سرانجام مشخصی در طرح شفافیت آرا داشته باشیم. این‌جا است که رسالت جنبش دانشجویی در بصیرت‌افزازی و مشخص کردن مسیر پیش‌رو برای مردم نمایان می‌شود. باید برای مردم تبیین کنیم که دوم اسفند 98 نماینده‌ای را انتخاب کنند که از اولین برنامه‌هایش این باشد که رأیش را شفاف برای مردم اعلام کند.


دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: نمایندگانی که خود را از صف مخالفان طرح شفافیت جدا می‌کنند و جزء 50 نماینده موافق شفافیت هستند، می‌بایست تا پایان این مجلس پس از هر رأی‌گیری، نظر خود را شفاف اعلام کنند. تا با این کار، خودشان را از کار خلاف برخورد با ملت جدا کنند.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر