صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۷ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

نگاه حسرت‌آمیز نان‌آوران کوچک به هیاهوی بازگشایی مدارس/ حمایت پررنگ خیرین و نیکوکاران کودکان کار را پشت نیمکت می‌نشاند

کودکان کار به دلیل فقر و عدم تامین نیازهای زندگی قید بسیاری از دوست داشتن‌هایشان مانند شادی ورود به مدرسه و روز اول مهرماه را می‌زنند چرا که کار کردن امری انتخابی برای آنها نیست و در تاروپود اجبار گیر افتاده‌اند.
کد خبر : 415747

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- مریم حضرتی؛ در آستانه بازگشایی مدارس، همهمه و شور و هیجان زیادی در بین کودکان و نوجوانانی که باید صبح روز اول مهرماه خانه را به سمت مدرسه ترک کنند دیده می‌شود و این روزها خانواده‌هایی که کودک محصل یا دانش‌آموز دارند در تکاپوی تدارک مایحتاج تحصیلی دانش‌آموز خود هستند تا فرزندان دلبندشان با کمترین دغدغه‌ای سال تحصیلی را شروع کنند.


شاید تکرار مکررات باشد اگر گفته شود تحصیل رایگان و حضور در مدرسه حق طبیعی همه کودکان است و البته که پدر و مادرها تلاش دارند بهترین شرایط تحصیلی را برای کودکانشان که راهی مدرسه می‌شوند فراهم کنند اما در این بین هستند کودکانی که به دلیل فقر اقتصادی به کارهایی نظیر دستفروشی، گلفروشی، حمل بار و... مشغول شده و قید تحصیل را می‌زنند.


باید متوجه اجبار کودکان به کار شد که به دلیل فقری که در خانواده‌شان موج می‌زند قید بسیاری از دوست داشتن‌هایشان را بزنند چرا که کار کردن امری انتخابی برای آنها نبوده است.


واقعیت موجود، آسیبی است که این کودکان در خیابان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و تحقیری که از افراد مختلف به جان می‌خرند. قطعا با توجه به شرایط امروز جامعه، این کودکان که از کودکی شروع به کار و در معرض آسیب هستند ممکن است فردا بزهکار شوند.


عدم توانایی پرداخت هزینه‌ها مانع تحصیل کودکان کار


برخی کودکان کار بی‌سرپرست و یا بد سرپرست به دلیل اینکه از مشکل معیشتی رنج می‌برند ممکن است ترک تحصیل کرده باشند و برخی دیگر با اجبار پدر و مادر خود که تامین هزینه های زندگی را بر دوش کودکان خود انداخته‌اند نمی‌توانند اول مهرماه را پشت نیمکت‌های مدرسه بگذرانند.


در این میان بر اساس آمار رسمی که فرماندار تهران اعلام کرده است با برسی‌های میدانی تنها در پایتخت ۳۰۶ کودک کار ساماندهی شده‌اند که ۵۰ درصد آنها بی‌سواد مطلق هستند و این یعنی اینکه تا کنون رنگ مدرسه را هم ندیده‌اند.


البته باید تفاوتی بین کودکان کار ایرانی با اتباع بیگانه قائل شد که نمی‌توانند تحصیل کنند و همین موضوع به چالش آموزشی در سطح نهادهای مسئول نگهداری و ساماندهی کودکان کار تبدیل شده است، این‌درحالی‌است که هنوز تعداد کامل کودکان کار بازمانده از تحصیل که در بین آنها کودکانی از مهاجران افغانستانی و پاکستانی دیده می‌شود به دست نیامده است تا مشخص شود که به چه دلیل مدارس را به خاطر کار رها می‌کنند ولی بدون شک کودکان افغانستانی به خاطر نداشتن اجازه اقامت و مسائل اداری و اخذ شهریه از تحصیل رانده می‌شوند.


پویش های مردمی برای کودکان بازمانده از تحصیل


در این میان کمپین بوی ماه مهر چند سالی است که کودکان کار و کودکان بهبودیافته از کارتن خوابی و یا اعتیاد را تحت پوشش خود قرار داده و با تامین هزینه تحصیلی، این کودکان را به ادامه تحصیل وا می‌دارند.


این کمپین که از ابتدای شروع کار با 10 کودک آغاز به کار کرد امسال با 400کودک ادامه می‌دهد و برای هر کدام از آنها هزینه لوازم‌التحریر، ثبت‌نام و همینطور بسته حمایتی در طول سال داده می‌شود. نکته جالب این کمپین این است که از 400 دانش‌آموز کودک کار، 70 نفر مهاجر افغانستانی هستند که آرزوی عشق به تحصیل را بر دل نخواهند داشت.


انجمن حمایت از کودکان کار هم که به عنوان نهادی غیردولتی و غیرانتفاعی با هدف حمایت از کودکان در معرض آسیب و به ویژه کودکان کار فعالیت می‌کند امسال هم به مانند هر سال به صورت رایگان، خدمات آموزشی و حمایتی خود را به کودکان کار ارائه داده است. این انجمن که از یک هزار و 411 کودک کار حمایت می‌کند از این تعداد 900 دانش‌آموز را برای ادامه تحصیل روانه مدرسه کرده و حمایت‌هایی از قبیل خرید بسته‌های لوازم‌التحریر و لباس مدرسه و یا حتی هزینه ثبت نام مدارس آنها را انجام می‌دهند.


امیر باقرزادی مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان کار در این باره به خبرگزاری آنا گفت: بیشتر کودکان کار مناطق 12 و 14 در شهر تهران تحت پوشش این انجمن هستند که 80 درصد از جمعیت 900 نفری کودکان که به مدرسه خواهند رفت کودکان افغان هستند.


وی عنوان کرد: این انجمن حمایت‌های آموزشی، ورزشی و تحصیلی از کودکان خواهد کرد ضمن اینکه در طول سال هزینه تحصیلی و همینطور نوشت افزار و ثبت نام آنها را برعهده دارد.


علی صادقی معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران هم در گفتگو با خبرگزاری آنا، در این باره گفت: شهرداری تهران به مانند سنوات گذشته از 3 هزار کودک کار در مراکز پرتو حمایت می‌کند.


وی ادامه داد: این تعداد از کودکان کار شناسایی شده به مدارس می‌روند و شهرداری هم علاوه بر کمک‌های نقدی، هزینه ثبت‌نام، هزینه خرید لوازم‌التحریر و پوشاک مدرسه را برعهده دارد.


این‌درحالی است که طبق اعلام سازمان بهزیستی در سال تحصیلی جدید بیش از 2 هزار و 500 کودک کار بازمانده از تحصیل با همکاری موسسات خیریه و نهادهای مرتبط با موضوعات اجتماعی مورد حمایت آموزشی قرار می‌گیرند.


بنابراین علاوه بر اینکه سازمان بهزیستی که مسئول اصلی حمایت از کودکان کار هستند پویش‌های مردمی در صدد حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل هستند و چه خوب هست این بوی ماه مهر را تمامی کودکان به طور همزمان استشمام کنند.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر