صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۸
دهقانی فیروزآبادی:

دانشگاه آزاد اسلامی پس از تغییر ساختارها باید به نسل چهارم دانشگاه‌ها وارد شود

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در مسیر تکاملی پس از تغییر ساختارها باید به نسل چهارم دانشگاه‌ها وارد شویم که دانشگاه‌های این نسل تأثیرگذاری اجتماعی دارند.
کد خبر : 414246

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از گرگان، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی  روز گذشته در گردهمایی اعضای هیئت علمی استان گلستان اظهار کرد: طراحی هر سیستم در پاسخ به یک نیاز است و دانشگاه نیز از این قاعده مستثنی نیست. دانشگاه به وجود آمد تا به یک نیاز جامعه پاسخ دهد.


وی افزود: در دهه 70 که در کشور نهادهای حاکمیتی زیادی وجود داشت نیاز به نیروهای تحصیل‌کرده دانشگاهی بود که با وجود تعداد پایین جذب دانشجو در دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمد تا به‌نوعی این کمبود جذب را جبران کند، افراد برای اشتغال از این موقعیت استفاده کرده و برای جذب در دستگاه‌های حاکمیتی به تحصیل در دانشگاه آزاد مشغول شدند. با توجه به این مطلب کارکرد دانشگاه به‌طور کلی در دو بعد خلاصه می‌شود نخست آنکه دانشگاه به افراد شخصیت و اعتبار اجتماعی می‌دهد و ثانیاً افراد را برای اشتغال آماده می‌کند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: دانشگاه‌ها باید همیشه در یک سیر تحولی و تعالی حرکت کنند. در ابتدا دانشگاه‌های نسل نخست دانشگاه‌هایی با رویکرد آموزشی بود همان‌طور که ذکر شد مشتری آنها دولت‌ها و دستگاه‌های حاکمیتی بودند که فقط در سطح دوره‌های کارشناسی اقدام به جذب کردند؛ اما دانشگاه‌ها در دوره حاضر نیاز به تغییر رویکرد و تغییر ساختار دارند که در این تغییر باید نیروی جدید و پژوهشگر تربیت کند.
دهقانی گفت: با وجود تغییرات نسل نخست دانشگاه‌ها در دوره حاضر نسل دوم دانشگاه‌ها با رویکرد پژوهشی که مشتری آنها صنایع و کسب‌وکارهای متوسط بودند به وجود آمدند. در این نسل دوره‌های ارشد و دکتری نمایان شدند. هرچند با توجه به تغییر ساختار نسل دوم دیگر کارکردی ندارد؛ ولی باید آنها بازسازی و به سمت نسل سوم پیش روند. در این نسل افراد بعد فارغ‌التحصیلی کارآفرینی می‌کنند مشتری آنها کسب‌وکارهای کوچک و گروه‌های مردمی هستند و دوره آموزشی آنها شتاب‌دهی و رشد شرکت مداری و شرکت‌های دانش‌بنیان است.
وی مطرح کرد: در دانشگاه نسل سوم فرد دیگر معنی ندارد بلکه تیم وارد می‌شود و مربی تربیت می‌کند، استاد و کارشناس در نسل سوم به‌عنوان مربی عمل می‌کنند. در مسیر تکاملی پس از تغییر ساختارها باید به نسل چهارم دانشگاه‌ها وارد شویم که دانشگاه‌های این نسل تأثیرگذاری اجتماعی دارند. این نسل که رویکرد آن فناوری و مشتری آنها مردم و نسل‌های آینده و دوره‌های آموزشی نیازمداری، تفکرسازی و تحول‌آفرینی است.


معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد:‌ این یقین وجود دارد که دانشگاه آزاد اسلامی با وجود استادان، دانشجویان، گستردگی دانشگاه و امکانات آن و سازوکار خصوصی آن به سمت پیشرفت و تعالی در حال حرکت بوده و دانشگاه آزاد اسلامی کارخانه انسان‌سازی است و مردم باور دارند که دوباره دانشگاه آزاد اسلامی رشد می‌کند و پویا می‌شود و لازمه این امر این است که استادان حرکت کنند.
دهقانی افزود: به‌طورکلی باید از دانشگاه نسل نخست به سمت نسل چهارم حرکت کنیم. با وجود اینکه در کشور ما ثروت‌های زیادی وجود دارد؛ اما ثروت از مهم‌ترین مشکلات و چالش‌هاست؛ چرا که با درک و حل آن تبدیل به کسب‌وکار می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از کارهایی که دانشگاه آزاد اسلامی باید در آن فعالیت کند دخیل کردن انسان‌ها در منفعت و ضرر دانشگاه بوده که در حال حرکت به این سمت است و با ورود فناوری به دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه تبدیل به دانشگاه فناور آزاد شده و دیگر دانشکده معنا ندارد و بجای آن سرای‌نوآوری خواهیم داشت.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان نیز گفت: محورهای این گردهمایی بازتعریف مأموریت‌های جدید اعضای هیئت علمی در همه حوزه‌ها و نحوه ایفای نقش اعضای هیئت علمی دانشگاه در رفع معضلات منطقه‌ای و کشوری است.


حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری تصریح کرد: شیوه‌های مشارکت اعضای هیئت علمی در فعالیت اقتصادی دانشگاه، طرح‌ها ایده‌ها و دیدگاه‌ها و ارائه برنامه‌های علمی و عملیاتی کردن طرح بازمهندسی نظام آموزش و پژوهش در علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و همسوسازی تحقیقات و پژوهش اثرگذار از دیگر محورهای این گردهمایی است.
وی افزود: در سفر اخیر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دکتر طهرانچی به استان گلستان برای احیای برخی از رشته‌های دانشگاهی تأکید شد. استان گلستان یکی از قطب‌های کشاورزی است و باید رشته کشاورزی و مرتبط با آن احیا شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان مطرح کرد: یکی از کارهایی که باید در دانشگاه انجام شود پایش است و سال‌هاست مقام معظم رهبری مطرح می‌کنند دانشگاه با متن جامعه برای حل مشکلات جامعه قدم بردارد.
طاهری خاطرنشان کرد: مهر امسال هر دانشجوی مقطع ارشد و دکتری بخواهد پایان‌نامه ارائه دهد، هیئت علمی بخواهد در مورد علم و پژوهش مقاله یا کتابی چاپ کند باید در قالب پایش انجام دهد. هدف اصلی این طرح ارائه راه‌حل برای حل مشکلات مهم کشور است. نزدیک به ۷۰ چالش مهم کشور شناسایی شده و برای هر چالش چند صد یا چند هزار موضوع یا مقاله تعیین شده است.


به گزارش آنا، این گردهمایی که در نوع خود نخستین گردهمایی استانی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور بود روز گذشته به مدت ۸ ساعت و با حضور ۴۵۰ عضو هیئت علمی تمام‌وقت واحدهای دانشگاهی استان گلستان در واحد گرگان برگزار شد.


انتهای پیام/4121/


انتهای پیام/

ارسال نظر