صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۰ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸

شرایط برگزاری «شب‌های نمایشنامه» در تئاتر شهر اعلام شد

شرایط اختصاصی و عمومی گروه‌های نمایشی برای نمایشنامه‌خوانی در مجموعه تئاترشهر در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ اعلام شد.
کد خبر : 412320

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از مجموعه تئاتر شهر،  شرایط اختصاصی و عمومی گروه‌های نمایشی برای نمایشنامه‌خوانی در مجموعه تئاترشهر در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ اعلام شد.


بر اساس این گزارش، تمامی هنرمندان و گروه های علاقه مند می توانند برای حضور در فصل تازه جلسات نمایشنامه خوانی مجموعه تئاتر شهر که با عنوان «شبِ نمایشنامه: خوانش و پژوهش» با هدف «معرفی متون تازه نمایشی ایرانی و جهانی»، « یادآوری آثار ماندگار نمایشی » و «گفت و گو های تخصصی پیرامون نمایشنامه نویسی» برگزار خواهد شد شرکت کنند.


بر مبنای این اطلاعیه، الگوهای ارائه تقاضای حضور در شبِ نمایشنامه بر سه محور استوار است:


معرفی متون تازه : تمامی نمایشنامه نویسان و مترجمان توانای تئاتر کشور می توانند برای ارایه ی آثار جدیدی که تا به امروز به اجرا درنیامده است به خوانش متون خود بپردازند. شایسته است الویت با متونی است که به انعکاس ظرفیت های نوین و خلاقانه ی آفرینشگری دراماتیک توجه داشته و یا از لحاظ مضمونی بتوانند صداهای تازه ای در تئاتر ایران را نمایندگی کنند.


یادآوری آثار ماندگار : تمامی متون نمایشی ایرانی و غیر ایرانی شناخته شده که جایگاه یگانه و منحصربه‌فردی در قلمرو تئاتر ایران و جهان دارند در کانون توجه این حوزه قرار دارند. با این حال گروه ها و هنرمندان متقاضی می بایست از طریق ارائه یک افزوده ی تحلیلی / تفسیری به دلایل رجوع دوباره به این آثار و منظر زیبایی شناسانه و پژوهشی خود به آن بپردازند.


گفت و گو با نمایشنامه: مجموعه تئاترشهر در هر فصل از طریق تمرکز بر یک موضوع ویژه در حوزه  درام نویسی می کوشد تا زمینه ای برای ایجاد گفت و‌گوهای پژوهشی تخصصی در کنار خوانش متون فراهم کند. در فصل نخست این رویداد، موضوع ِِ «درام نویسی و جنگ» محور قرار گرفته است و حداکثر از میان تقاضای احتمالی 4 متن نمایشی انتخاب و خوانده خواهد شد. »


شرایط عمومی و اختصاصی گروه‌ها برای اجرای نمایشنامه خوانی در این مجموعه نیز به شرح ذیل اعلام شده است :


«هر گروه در ابتدای هر جلسه می بایست در یک بسته  زمانی 20 دقیقه ای اطلاعاتی جامع در مورد نویسنده و سبک نوشتاری او ارایه کند. این اطلاعات می تواند از طریق ویدئو کلیپ ، سخنرانی و یا هر گونه  خلاقانه دیگر به سمع و نظر مخاطب برسد. نکته قابل توجه در این بخش، بنیانِ پژوهش محور آن است به نحوی که هر گروه اجرایی خود موظف است علاوه بر آماده سازی متن برای روخوانی، پژوهش های میدانی و کتابخانه ای نیز در مورد نویسنده این آثار داشته باشد.


متون نمایشی منتخب بی هیچ پیرایه ی اجرایی از قبیل صحنه پردازی، گریم ، نورپردازی پیچیده و نامتعارف و...روخوانی خواهد شد. به بیان دیگر تمامی تلاش گروه بازخوانی کننده تنها و تنها معطوف به تبیین ویژگی های اثر و آشکارسازی ظرفیت های ادبی و اجرایی آن است؛ با این حال خوانش صحیح و درکِ درستِ جهان نمایشنامه نویس و انتقال آن به مخاطب از ملاک های مهم انتخاب و ارایه آثار بشمار می رود.


بخش پایانی هر جلسه اختصاص به تعامل اساتید برجسته این حوزه و مخاطبان جدی و دانش‌پژوه تئاتر دارد. در هر جلسه بر مبنای ویژگی های متنِ خوانده شده، از کارشناسان این حوزه برای سخنرانی دعوت خواهد شد و در پایان هر جلسه حداکثر در بازه ی زمانی 45 الی 60 دقیقه به تبیین جنبه های پنهان آثار و فرصت های مطالعاتی تازه از آن بر اساس نظریه های حوزه  تئاتر ، نقد ادبی ، جامعه شناسی ، روان شناسی ، علوم سیاسی، دین، تاریخ  و علوم محض خواهند پرداخت.


در سطور پایانی این اطلاعیه آمده است :


«جلسات شب نمایشنامه به صورت خویش گردان توسط مجموعه تئاتر شهر و گروه های متقاضی برگزار می شود. از این رو درآمد حاصل از گیشه این اجراها به صورت 70 درصد گروه اجرایی و 30 درصد مجموعه  تئاتر شهر اختصاص خواهد یافت. همچنین حداکثر اجرای هر نمایشنامه خوانی 3 نوبت خواهد بود. این جلسات تنها در سالن مشاهیر مجموعه  تئاترشهر برگزار خواهد شد و حداکثر زمان خوانش یک متن نمایشی فارغ از بخش های پژوهشی آن 120 دقیقه خواهد بود.»


تمامی گروه های متقاضی اعم از حرفه ای و دانشجویی می بایست درخواست مکتوب و نسخه  الکترونیکی از متن نمایشی مورد نظر را به آدرس Tehran.citytheater@gmail.com ارسال و همچنین در صورت تمایل به مراجعه  حضوری می توانند درخواست و 3 نسخه  مکتوب از متن را به واحد ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه  تئاتر شهر تحویل دهند.شایان ذکر است تمامی متون متقاضی پس از بررسی کیفی در تئاترشهر و دریافت مجوز از شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی در چرخه اجرایی قرار خواهد گرفت.


فصل نخست این جلسات پس از دریافت تقاضای گروه ها از مهرماه 1398 تا پایان اسفند سال جاری صورت خواهد پذیرفت.


 


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر