صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۸
با استفاده از قدرت‌های مافوق انسانی؛

بوی سرطان، آلزایمر و سل کشف شد

برخی از افرادی که حس بویایی قوی دارند می‌توانند بوی بیماری‌ را از بدن و نفس بیماران سال‌ها قبل از بروز علائم استشمام کنند. این امر نه‌تنها می‌تواند منجر به تشخیص بیماری در مراحل اولیه شود، بلکه شانس نجات بیمار را نیز افزایش می‌دهد.
کد خبر : 409651

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس فوکس، برخی افراد قدرت بویایی فوق‌العاده‌ای دارند که می‌توانند بو و رایحه هر چیزی را تشخیص بدهند. جوی میلن پرستار بازنشسته‌ای 68 ساله‌ای است که می‌تواند بوی بیماری‌ها را استشمام کند.


جوی مدت زیادی از قدرت فوق‌العاده خود خبر نداشت. وقتی متوجه بوی ناخوشایندی از همسرش، لس، شد آن را به استحمام نکردن ربط داد. اما 12 سال بعد لس مبتلا به پارکینسون شد. جوی همراه همسرش به گروه‌های حمایتی مخصوص بیماران پارکینسون رفت و وقتی متوجه بوی مشابه این بیماران با همسرش شد، به ارتباط میان بو و بیماری پی برد.


این اتفاق ناخوشایند باعث شد که جوی متوجه قدرت بویایی خود شود.  درواقع وی 12 سال قبل از تشخیص بیماری پارکینسون همسرش، بوی این بیماری را استشمام کرده بود اما چون نمی‌دانست قادر به استشمام بوی بیماری‌هاست، آن را نادیده گرفته بود.


 جوی پس از کشف ابرقدرتش، به همراه تیمی از دانشمندان دانشگاه منچستر سعی  در تلاش هستند تا روشی برای تشخیص بوی بیماری‌ها پیدا کنند. جوی ویژگی‌ها و بوی هر بیماری را برای دانشمندان توصیف می‌کند تا  مواد شیمیایی موجود در آنها شناسایی شود. این امر می‌تواند باعث تشخیص بیماری در مراحل اولیه شد و شانس نجات بیمار را افزایش دهد.


جوی تاکنون بوی چند بیماری رایج را برای تیم تحقیقاتی توصیف کرده است.


پارکینسون



بیماری پارکینسون بوی مُشک مانندی دارد. گاهی اوقات به دلیل وجود باکتری و مخمر در چربی پوست، بوی این بیماری به تندی می‌زند. چربی پوست ماده‌ چربی است که توسط پوست ترشح می‌شود. در بیماران مبتلا به پارکینسون این ماده بیش از اندازه ترشح می‌شود.


آلزایمر



بیماری آلزایمر بوی انسانی ملایمی، مانند نان چاودار،‌ دارد. پوست بیمار بوی مخمر خامه‌ای می‌دهد که با پیشرفت بیماری شدیدتر می‌شود.


سل



بیمار سل بویی شبیه به نوشیدنی الکلی(آبجو) کهنه دارد. بوی این بیماری در نفس بیمار حس می‌شود. این بو با پیشرفت بیماری تغییر می‌کند. پوست افراد مبتلا به بیماری سل بوی مقوای قهوه‌ای خیس و آب‌شور می‌دهد.


دیابت



بیماری دیابت بوی شیرینی مانند ترکیب مرکبات و آناناس دارد. بوی این بیماری در طول روز متفاوت است که نشان‌دهنده نوسانات سطح قند خون بیمار و نحوه کنترل دیابت در فرد است.


سرطان



این بیماری بویی شبیه به مخمر یا قارچ انگلی دارد. هر نوع سرطانی بوی منحصربه‌فرد خود را دارد. حتی ممکن است بوی بیماری بعد از درمان و در دوره بهبودی با قبل از بیماری متفاوت باشد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر