صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۳۵ - ۲۷ آبان ۱۳۹۸

معرفی راه‌های میانبر برای جستجو در اینترنت

جستجو در اینترنت بخش جدانشدنی پایان‌نامه و پژوهش است، در این گزارش 10 مسیر میانبر برای حاصل شدن نتیجه مطلوب‌تر در اینترنت معرفی شده است.
کد خبر : 408468

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جستجو در اینترنت همانند مابقی کارها نیازمند مهارت است. به‌منظور استفاده مؤثر از دنیای وب باید مهارت‌های اساسی متعددی را آموخت. در این گزارش 10 راه میانبر جستجو در اینترنت که تقریباً در همه موتورهای جستجو و پایگاه‌های علمی کاربرد دارند، ارائه می‌شود. این مهارت‌ها کمک می‌کنند از بین انبوه منابع، منبع دقیق یافت شود.


انجام فرآیند جستجو به‌صورت پیشرفته


در جستجو به زبان فارسی، بسیاری از کاراکترها منجر می‌شود عملکرد دقیقی ارائه نشود. در این جستجو باید نوع نگارش کلمات بافاصله و نیم‌فاصله دقت شود. بااین‌حال استفاده از این تکنیک‌ها هم در جستجوی فارسی و هم در جستجوی انگلیسی بسیار مؤثر است. همچنین در موتورهای جستجوی فارسی و انگلیسی بهتر است از جستجوی پیشرفته (advanced search) برای پیدا کردن نتایج دقیق‌تر استفاده شود.


استفاده از حساب کاربری در بانک‌های اطلاعاتی می‌تواند اطلاعات مناسب‌تری را بازیابی کند. زیرا با شناسایی حساب کاربری کلیدواژه‌های مورد جستجو در نظر گرفته می‌شود و در آینده اطلاعاتی مرتبط با علایق پژوهشی صاحب حساب کاربری بازیابی می‌شود.


جستجوی بهتر با استفاده از گیومه برای قرار دادن یک عبارت خاص


هنگامی‌که از گیومه در اطراف یک عبارت استفاده می‌شود، در واقع به موتور جستجو گفته می‌شود که تنها صفحاتی را که شامل این اصطلاحات است را بازیابی کند. دقیقاً همان‌طور که آن‌ها را به ترتیب، جهت و... تایپ‌شده است. این نکته تقریباً در هر موتور جستجو کاربرد دارد. نتایج فوق‌العاده متمرکزی پس از استفاده از کوتیشن به دست می‌آید.


استفاده از گوگل برای جستجو در یک سایت


می‌توان از گوگل برای جستجو در یک سایت کمک گرفت؛ به‌سادگی از این فرمان در نوار جستجوی گوگل برای جستجو در یک سایت استفاده شود: کلمه «site»، سپس علامت دونقطه (:)، و نشانی اینترنتی وب‌سایت که می‌خواهید جستجو کنید. برای مثال به این صورت تایپ می‌شود:


«site:websearch.about.com «how to find people


پیدا کردن کلمات در آدرس وب


می‌توان در یک آدرس وب با استفاده از دستور «داخل آدرس وب (in url)» از طریق Google جستجو کرد. با استفاده از این میان رو می‌توان کلمات را در داخل URL و یا آدرس صفحات وب جستجو کرد. به‌طور مثال اگر فقط می‌خواهید نتایج را از سایت‌هایی که در URL خود کلمه «marshmallow» را دارند پیدا شود می‌توان عبارت inurl: marshmellow. را به نوار جستجوی گوگل اضافه کرد. با این دستور نتایج جستجو تنها شامل وب‌سایت‌هایی می‌شود که در آدرس خود این کلمه را در URL دارند.


راهی برای محدود کردن نتایج جستجو


یکی دیگر از ترفندهای جستجو در وب استفاده از علامت جمع (+) و تفریق (-) است. با این راهکار نتایج مناسب‌تری خواهید یافت. ریاضی پایه واقعاً می‌تواند در جستجو کمک کند. به استفاده از این علائم در جستجو «عملگر بولی» گفته می‌شود. اغلب موتورهای جستجو نتایج جستجوی خود را با آن‌ها تنظیم می‌کنند.


جستجوهای خود را محدود به یک دامنه مشخص کنید


جست‌وجوها نباید را به یک دامنه خاص محدود شود، مانند ir..edu.org.gov و موارد دیگر، می‌توانید از دستور site: برای انجام این کار استفاده شود. این کار در بیشتر موتورهای جستجوی مشهور کاربرد دارد و یک‌راه عالی برای محدود کردن جستجوهای شما به سطح بسیار خاص است. به‌عنوان‌مثال، فقط برای جستجو در سایت‌های مربوط به ایران می‌توان نتایج جستجو خود را به دامنه.ir محدود کرد و فقط با تایپ «site:.ir «every things نتایج جستجوی عبارت موردنظر را با دامنه ایران به دست آورد.


برای جستجوی بهتر، باید از چند موتور جستجو استفاده کرد


برای پیدا کردن عبارت‌های دقیق حتماً از چند موتور جستجو استفاده شود. از طریق نتایج یافت شده در موتورهای جستجو می‌توان دست به انتخاب مناسب‌تری زد. تفاوت نتایج در موتورهای جستجوی مختلف می‌تواند علت‌های متفاوتی داشته باشد. اما مهم این است که اطلاعات مناسب با نظر شما در کدام‌یک از موتور جست‌وجوها یافت می‌شود. همچنین موتور جستجوهای مختلف، از آیتم‌های مختلفی اطلاعات می‌آورند.


جستجو یک کلمه خاص در صفحه وب با Ctrl+F


اگر دنبال کلمه‌ای خاص، نظیر اسم شهر، مفهوم، شخص و … می‌گردید، پس از جستجو در موتور جستجو و لیست نتایج می‌توانید در هر صفحه از وب با گرفتن هم‌زمان دکمه کنترل و کلید F آن کلمه خاص را بیابید. به‌این‌ترتیب لزومی ندارد کل صفحه را از ابتدا مطالعه کنید.


جستجو عبارت موردنظر به‌صورت شبکه‌ای


شما می‌توانید از کاراکترهایی برای ساختن یک شبکه یا یک زنجیرهٔ جستجو استفاده کنید. به‌این‌ترتیب جستجوی شما به‌صورت گسترده‌تری در اکثر موتورهای جستجو بازیابی می‌شوند. این کاراکترها عبارت‌اند از *، # و؟. استفاده از کاراکتر ستاره رایج‌ترین کاراکتر برای ساختن زنجیره اطلاعات است. هنگامی‌که می‌خواهید جستجوی خود را گسترش دهید، از کلمات معروف استفاده کنید.


جستجوی بهتر با واژه‌های کمتر


هرچه عبارات شما محدودتر باشند، می‌توانید نتایج دقیق‌تری بیابید، اما اگر کلمه عام‌تری به کار ببرید شما در تعداد منابع یافت شده بیشتر موفق خواهید بود. به‌عنوان‌مثال، اگر شما برای «قهوه» جستجو کردید، می‌توانید نتایج بیشتری به دست آورید تا بتوانید از آن استفاده کنید. بااین‌حال، اگر شما آن را به «قهوه عربی‌ها بوداده در دیترویت میشیگان» محدود کنید، نتایج کمتری به دست می‌آید، اما اطلاعات دقیق‌تری خواهید داشت.


استفاده از امکانات مجاورتی


جستجو از طریق عملگر نزدیک یابی یا مجاورتی در این حالت عبارت موردنظر را با جستجوی کلیدواژه‌ها در فاصله دلخواه درج کنید. نوعی خاص از جستجوی عبارتی باقابلیت تعیین ارتباط مکانی و جایگاه کلیدواژه‌ها نسبت به یکدیگر میسر است. و کاربرد آن محدود کردن دامنه جستجو و جلوگیری از بازیابی ناخواسته است. عملگرهای مجاورتی بر دو نوع هستند. عملگرهای نزدیک‌یابی و عملگرهای هم‌جواری. در عملگرهای نزدیک‌یابی جستجوی کلیدواژه‌ها در فاصله دلخواه صورت می‌گیرد. به ترتیب قرار گرفتن آن‌ها توجه نمی‌شود. نشانه‌ای مرکب از حرف N و یک شماره در لاتین و عبارت نزدیک و یک شماره در فارسی برای استفاده از این عملگر استفاده می‌شود.


 بر اساس فرمت فایل جستجو کنید


برای آنکه در نتیجه جستجو، نوع فرمت فایل نیز مدنظر قرار بگیرد، در این حالت می‌توان تنها فایل‌های pdf یا پاورپوینت ppt و یا سایر فرمت‌های نوشتاری document را جستجو کرد که بسیار در سرعت دستیابی به اطلاعات می‌تواند مفید باشد.


استفاده از گوگل در تبدیل نرخ ارز


 برای تبدیل نرخ ارز می‌توان از عبارت usd in euro یا برای مبلغ دقیق‌تر از عبارت ۱۰۰ usd in rmb استفاده کرد.


جستجو با کلمات هم‌معنی


اگر می‌خواهید در نتیجه جستجو، کلمات مشابه و هم‌معنی نیز وارد شوند باید از علامت ~ مطابق زیر استفاده کنید. در اینجا کلماتی مانند guide, manual, reference نیز درنتیجه جستجو وارد می‌شوند.


انتهای پیام/4084/


 


 


انتهای پیام/

برچسب ها: اطلاعات
ارسال نظر