صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۷ - ۰۵ مهر ۱۳۹۴
دبیر انجمن سردرد ایران:

۱۲ درصد مردم ایران به میگرن مبتلا هستند/ داروی ضد تشنج در کشور ساخته شد

دبیر انجمن سردرد ایران با اعلام خبر موفقیت کشورمان در تولید داروی بیماران میگرن و افراد مبتلا به تشنج، گفت: بر اساس آمارهای جهانی ۱۸ درصد زنان و ۶ درصد مردان مبتلا به میگرن هستند.
کد خبر : 40809

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید احسان محمدیانی نژاد، اظهار کرد: به طور متوسط حدود ۱۲درصد مردم ایران با میگرن دست و پنجه نرم می‌کنند. شیوع میگرن در خانم‌ها حدود ۲.۵ تا ۳ برابر بیشتر از مردان است. حال آنکه تا قبل از بلوغ، میگرن در پسران شیوع بیشتری نسبت به دختران دارد اما بعد از آغاز تغییرات هورمونی در خانم‌ها این امر بر عکس می‌شود و این بار شیوع آن در خانم‌ها بیشتر می‌شود.


این متخصص داخلی مغز و اعصاب ادامه داد: میگرن زمینه ژنتیکی دارد و هفتمین بیماری ناتوان کننده خانم‌ها در دنیا محسوب می‌شود. این بیماری جزو سردرد‌های شدیدی است که افراد را از ادامه انجام کارهای روزمره زندگی باز می‌دارد و همچنین منجر به حضور غیر موثر آنها در محل کارشان می‌شود.


محمدیانی نژاد اظهارکرد: اگر فردی در هفته بیش از یک بار دچار حملات میگرن شود توصیه ما این است که درمان نگهدارنده به مدت ۶ ماه تا یک سال دریافت کند. اما اگر فردی یک بار در هفته و یا کمتر دچار آن شود و درد با مُسکن به خوبی کنترل می‌شود، فقط درمان حمله، با مُسکن کفایت می‌کند. حال در صورتی که فردی به طور مکرر دچار حملات میگرن می‌شود بطوری که مجبور به استفاده بیش از ۲ بار مُسکن در هفته است توصیه ما به جای استفاده زیاد از مُسکن، مراجعه به پزشک و استفاده از درمان کنترل کننده و پیشگیرانه است.


وی به موفقیت شرکت داروسازی عبیدی در تولید داروی «دپاکین» که مورد استفاده میلیون‌ها بیمار خواهد بود اشاره کرد و گفت: با تولید این دارو می‌توان گفت کشور از واردات داروی مشابه خارجی بی‌نیاز خواهد بود.


این متخصص داخلی مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: اثر این دارو طولانی مدت است و یک بار در روز می تواند استفاده شود. ضمن اینکه در دوزهای بسیار پایین برای بیماران ‌مبتلا به دیابت نیز موثر است.


به گفته وی؛ «دپاکین»، در اصل داروی ضد تشنج تلقی می‌شود اما در اغلب موارد دوزی از داروی دپاکین که در درمان میگرن استفاده می‌شود خیلی کمتر از دوزی است که برای درمان تشنج از آن استفاده می شود. ضمن اینکه این دارو که مورد تایید FDA سازمان غذا و داروی امریکاست، جزو درمان های موثر و خط اول برای کنترل درمان های پیشگیرانه میگرنی است که جایگاه ویژه ای در درمان بیماران دارد.


محمدیانی نژاد یادآور شد: نمونه خارجی این دارو سال‌های طولانی در بازار دارویی ایران موجود است. اما بزودی در داخل کشور ساخته می شود و علاوه بر سهولت در دسترسی، هزینه دارو را نیز کاهش داده و بیماران می توانند به راحتی و با هزینه کمتر، داروی بسیار با کیفیت تولید داخل را استفاده نمایند.


انتهای پیام/

ارسال نظر