صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تابش خبر داد:

تقدیر از مهین جواهریان، علیرضارضاداد و مریم سعادت در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان

دبیر سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از برگزاری نکوداشت برای سه تن از فعالان سینمای کودک و نوجوان در این دوره از جشنواره خبر داد.
کد خبر : 404264

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، علیرضا تابش در نشست خبری سی و دومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان در نشست خبری این جشنواره که پیش از ظهر امروز در بنیاد سینمای فارابی برگزار شد از برگزاری آیین نکوداشت برای سه تن از هنرمندان پیشکسوت سینمای کودک و نوجوان خبر داد.


وی گفت: خانم مهین جواهریان فیلمساز باسابقه این حوزه و آقای علیرضا رضاداد که پیشتاز مدیریت سینمایی و دبیر چند دوره از این جشنواره بوده‌اند در این جشنواره تقدیر خواهند شد.همچنین خانم مریم سعادت که نقش‌آفرینی‌های ماندگاری در سینما و تلویزیون برای آثار کودک و نوجوان داشتند نیز چهره دیگری هستند که در این دوره از جشنواره مورد تقدیر قرار می‌گیرند.


تابش در ابتدای این نشست با تبریک روز خبرنگار تأکید کرد که تلاش وی و همکارانش در چند ماه گذشته بر این مبنا قرار داشته است که جشنواره‌ای در خور و شایسته را برگزار کنند.


رئیس بنیاد سینمایی فارابی تحول در مناسبات صنعت سینما را نتیجه بلوغ جامعه هنرمندان و تغییر نگرش حاکم بر ریاست سازمان سینمایی در سال های اخیر دانست. 


دبیر سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در ادامه این نشست متین را قرائت کرد که در آن به 6 محور اصلی سی و دومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اشاره شده بود. وی گفت: نخستین تحول، تغییر نگرش از تولید اثر به نگرش منظومه‌ای است. یعنی اهمیت تعداد فیلم‌های راه‌یافته به جشنواره جای خود را به کیفیت آثار داده است. تأکید مدیریت سازمان سینمایی بر عنصر شفافیت بود که ما را به این سمت سوق داد.


الگوی حاکم بر مدیریت سینمایی در چند دهه گذشته تمرکز بر تولید آثار بوده و ملاک موفقیت مدیران سینمایی عموماً آمارهای کمی تولید محسوب می شد؛در نتیجه فیلمسازان هم، وظیفه‏ خود را تا مرحله‏ پس‏‌تولید می‌‏دانستند و نگرش منظومه‌‏ای را در نظر نمی‌گرفتند. به این ترتیب پیوست فرهنگی یا زنجیره خلق ارزش در صنعت سینما فراموش می‌شد.


وی اظهار کرد: اما در این جشنواره، پس از مدتها، سنت تولید فیلم برای جشنواره به کناری گذاشته شد، و اهمیت تعداد فیلم‌های راه‏‌یافته به جشنواره، جای خود را به کیفیت و استانداردهای ارائه فیلم داده است. با افتخار اعلام می‌کنم که در این دوره از جشنواره هفت فیلم با کیفیت و با قابلیت قابل توجه در تقویت صنایع مجاور در جشنواره حضور خواهند داشت. این موضع نه تنها نقطه ضعف نیست، بلکه آن را نقطه قوت دانسته و در انتظار فیلم‌های باکیفیت بیشتری در سال‌های آینده می‌‏مانیم.


 تابش افزود: در این دوره از جشنواره، ما به دنبال ارائه تصویری حقیقی و شفاف از سینمای کودک و نوجوان و ظرفیت‌هایش بوده‌‏ایم و کیفیت، بیش از اعداد و تعداد فیلمهای موجود برای ما اهمیت داشته است.
وی عنوان کرد: توجه به وجوه بین‌‏المللی سینمای کودک که پیش از این تا حدودی به فراموشی سپرده شده بود، دوباره زنده شده است. ما با ایجاد کتابخانه‏ ویدیویی، دعوت از توزیع ‏کنندگان منطقه ای و بین‏المللی و تعریف خدمات جدید برای میهمانان بخش بین‌‏الملل، تلاش کرده‏‌ایم صنعت تصویر در حوزه‏ی کودک و نوجوانان را در فضای بین‌‏المللی بازتعریف کنیم.


وی ادامه داد:در جشنواره سی و دوم، برای نخستین بار خدمات پروفایلینگ اقتصادی فیلمها، به تهیه ‏کنندگان فیلمهای بخش مسابقه ملی ارائه می شود. چراکه اعتقاد داریم نخستین قدم در راه خودگردان و سودآور ساختن سینمای کودک و نوجوان، علاوه بر حفظ کیفیت و محتوای فاخر و مطلوب، ترویج و تثبیت نگرش کسب و کاری به این هنر-صنعت در میان فعالان این حوزه است. به همین منظور، کمیته‏‌ای متشکل‏ از صاحب‏‌نظران اقتصادی، در حوزه‏‌های کارآفرینی، اقتصاد فرهنگ و تامین سرمایه، همه‏ فیلم‌های راه ‏یافته به بخش مسابقه را تحلیل اقتصادی کرده و برای نخستین بار، در قالب خدماتی رایگان به تهیه‏‌کنندگان این آثار تقدیم خواهند کرد.


مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی محور بعدی از صحبت‌های خود را به صنایع مجاور صنعت سینما اختصاص داد و افزود: توجه ویژه به بخش انیمیشن و آثار انیمیشن کوتاهی که به بخش مسابقه ملی راه یافته‌‏اند، نگاه دقیق به فیلمهای کوتاه و بلند غیرسینمایی، و ایجاد بخش جدید وب‌سری، نشان‌دهنده نگاه ویژه این جشنواره به صنعت تصویر، فراتر از سینما است.در همین راستا جایزه ویژه کسب و کار که از سوی دبیر به یک اثر برگزیده اهدا خواهد شد.


وی همچنین یادآور شد: خوشحالم اعلام کنم امسال، در کنار جشنواره، المپیاد فیلمسازی نوجوانان نیز، به شکل متفاوت و به روزی برگزار خواهد شد. این المپیاد، که 60 نوجوان از سراسر کشور را میزبانی خواهد کرد، المپیاد فیلمسازی در این دوره با پذیرش ایده، و تجربه گسترش ایده، میزبان 9 تن از پیشکسوتان سینمای کودک و نوجوان خواهد بود، که می‌تواند اتفاقی ویژه و منحصر به فرد تلقی شود.


تابش مجموع آثار ارسال شده به دبیرخانه سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در بخش ملی را 217 عنوان فیلم دانست و بیان کرد: پس از بازبینی کلیه آثار، 36 عنوان فیلم توسط هیئت انتخاب برگزیده شدند که شامل 7 فیلم سینمایی 10فیلم کوتاه داستانی، 7 فیلم بلند داستانی، 12 فیلم پویانمایی کوتاه و 39 عنوان وب سری می شوند.


وی همچنین عنوان کرد: یازده سینما در شهر اصفهان فیلم های راه یافته به جشنواره را در سه نوبت اکران خواهند کرد ضمن آن که منتخبی از فیلم‌های جشنواره در تمامی مراکز استان‌ها و همینطور دو منطقه آزاد به نمایش در می‌آیند.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر