صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۱۵ تير ۱۳۹۸
سوء‌استفاده از دختران به بهانه ازدواج؛

پلیس فتا: 99 درصد سایت‌های همسریابی با هدف کلاهبرداری ایجاد شده است

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ گفت: 99 درصد سایت‌های همسریابی با هدف کلاهبرداری و ترویج فساد ایجاد شده است.
کد خبر : 402601

به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، امروزه جوانان بسیاری به‌ویژه دختران در دام سایت‌های همسریابی می‌افتند. حال اینکه اکثر این سایت‌ها با اهداف کلاهبرداری، سوءاستفاده جنسی و اخاذی از افراد تشکیل شده است. متأسفانه جوانان امروزی به‌دلیل گسترش فضای مجازی، در واقع از این فضا دختران مورد علاقه خود را پیدا می‌کنند و با هدف ازدواج، خسارات مالی و روحی مختلفی را می‌بینند. لذا استفاده جوانان از سایت‌های همسریابی به یک پدیده نوظهور تبدیل شده است که بسیاری از جوانان زندگی خود را از این طریق به تباهی کشانده‌اند. ضروری است که نهادهای متولی اولاً اجازه راه‌اندازی چنین سایت‌هایی را به افراد ندهند و ثانیاً پلیس فتا باید راهکاری برای نظارت و برخورد با گردانندگان این سایت‌های مخرب که هویت اسلامی و ایرانی را هدف قرار داده‌اند، در دستور کار خود قرار دهد تا جوانان کمتری در دام حیله‌گران بیفتند.


شناسایی بیش از 400 تارنما با محتوای مجرمانه


اردیبهشت سال جاری بود که سردار وحید مجید رئیس پلیس فتای ناجا از شناسایی بیش از 400 تارنما با محتوای مجرمانه خبر داد که موضوعات غیراخلاقی و سایت‌های همسریابی نیز جزء آن بوده است.


در همین این خصوص تورج کاظمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به اقدامات گسترده و اطلاعاتی پلیس فتا در مواجهه و برخورد با گردانندگان سایت‌های همسریابی اظهار کرد: اکثر سایت‌های همسریابی با هدف کلاهبرداری و اخاذی از افراد ایجاد شده است و بیشتر موضوعات مطرح شده در این سایت‌ها در نهایت به کلاهبرداری و مسائل جنسی منجر می‌شود و بیشتر قربانیان در شکایت‌های خود اعلام می‌کنند که این سایت‌ها با اخذ پول به بهانه ورود به سامانه از آنها کلاهبرداری کرده‌اند.


وی ادامه داد: هر جرمی را که در فضای مجازی رخ می‌دهد بعد از شناسایی به پلیس آگاهی تهران ارجاع می‌دهیم و در زمینه سایت‌های همسریابی نیز اقدامات تأثیرگذاری انجام داده‌ایم.


رئیس پلیس فتای تهران بزرگ تصریح کرد: تمام صفحات مربوط به سایت‌های همسریابی غیرمجاز هستند و اگر بخواهیم دقیق بگوییم تقریباً 99 درصد این سایت‌ها مسائلی به جز موضوعات ازدواج را دنبال می‌کنند و درحقیقت ازدواج بهانه‌ای برای کلاهبرداری و البته سوءاستفاده از دختران جوان است.


سرقت اطلاعات بانکی افراد توسط سایت‌های همسریابی


کاظمی خاطرنشان کرد: به هم‌وطنان و جوانان توصیه می‌کنیم، اگر قصد ازدواج دارند این موضوع را از طریق خانواده خود دنبال کنند و تجربه نشان داده که دوستی‌های مجازی که به ازدواج منجر می‌شود، اغلب پایدار نبوده و به شکست می‌رسد. برخی از سایت‌های همسریابی به بهانه فراهم کردن زمینه ازدواج، دست به سرقت اطلاعات بانکی افراد می‌کنند و با ایجاد درگاه‌های جعلی از افراد اطلاعات گرفته و سپس خود اقدام به برداشت مالی از حساب افراد می‌کنند.


بررسی‌های صورت‌گرفته مشخص می‌کند که سایت‌های همسریابی تبعات خطرناکی را برای قربانیان دارد و برخی از دختران نیز در این سایت‌ها مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. باید توجه داشت که در ماده 17 قانون رسیدگی به جرائم رایانه‌ای آمده است که انتشار فیلم و عکس افراد در فضای مجازی جرم بوده است و دستگاه قضائی باید اهتمام بیشتری نسبت به برخورد با این افراد داشته باشد و متأسفانه در اکثر سایت‌های همسریابی انتشار عکس‌های دختران امری طبیعی محسوب می‌شود.


قربانیان سایت‌های همسریابی به‌دلیل مسائل اخلاقی شکایت نمی‌کنند!


در این خصوص علی حسینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با انتقاد از مسئولان متولی در امر مقابله با سایت‌های همسریابی گفت: پلیس فتا در این راستا اقدامات تأثیرگذاری را انجام داده است اما مشکل اساسی اینجاست که بیشتر قربانیان به‌دلیل مسائل اخلاقی اقدام به شکایت نمی‌کنند لذا پلیس فتا باید سازوکار جدیدی را برای مقابله با سایت‌های همسریابی تعریف کند تا هم جلوی فعالیت این سایت‌ها گرفته شود و هم افراد قربانی بتوانند به‌راحتی اقدام به شکایت کنند. اگر قربانیان شکایت نکنند طبیعی است که مراجع قضائی به‌دلیل اینکه شاکی خصوصی وجود ندارد به جرم رخ داده رسیدگی نمی‌کنند.


وی با بیان اینکه اکثر ازدواج‌های اینترنتی پایدار نیست ادامه داد: استفاده از فضای مجازی برای پیدا کردن همسر اقدامی جدید در جامعه است که متأسفانه به‌دلیل نبود نظارت‌های کافی به یک بحران تبدیل شده است. از طرفی نقش کشورهای بیگانه نیز در این مورد بی‌تأثیر نیست و دشمنان تمام تلاش خود را برای خدشه‌دار کردن ارزش‌های اسلامی انجام می‌دهند و در این راه فضای مجازی به‌دلیل در دسترس بودن مهمترین ابزار آنهاست.


حمایت گروه‌های معاند از سایت‌های همسریابی


این جامعه‌شناس گفت: برخی از گردانندگان سایت‌های همسریابی توسط گروه‌های معاند حمایت می‌شوند و آنها به‌دنبال این هستند تا به بهانه ازدواج، مسائل غیراخلاقی را در فضای مجازی ترویج دهند و درحقیقت سایت‌های همسریابی زمینه‌ای برای ترویج فساد در جامعه شده است. در سایت‌های همسریابی به‌دلیل اینکه افراد چهره به چهره با یکدیگر ارتباط ندارند لذا با روحیات یکدیگر آشنا نیستند و همین امر بعد از ازدواج، مشکلاتی را برای زوجین به وجود آورده و در نهایت زمینه طلاق آنها را فراهم می‌کند.


حسینی یکی دیگر از اهداف سایت‌های همسریابی را اهداف جنسی عنوان کرد و گفت: متأسفانه روابط دختر و پسر در جامعه به یک امر عادی و طبیعی تبدیل شده است که بهترین راه‌حل برای حل این معضل و البته آسیب‌های ناشی از آن، اقدامات فرهنگی و نقش خانواده است. اگر خانواده‌ها نظارت خود بر فرزندان را بیشتر کنند، اتفاقات این‌چنینی کمتر رخ خواهد داد.


بر اساس این گزارش، آسیبی که سایت‌های همسریابی به دخترها و پسرها وارد می‌کند بعضاً آینده این افراد را تباه می‌کند لذا نهادهایی که در حوزه اقدامات فرهنگی فعال هستند باید بیشتر به این موضوع توجه کنند و البته در این راه، برخوردهای پلیس و مراجع قضائی نیز باید با متخلفان به‌شدت ادامه داشته باشد و اگر مجازات تعیین شده برای این افراد بازدارندگی لازم را داشته باشد، شاهد کاهش قربانیان سایت‌های همسریابی خواهیم بود.


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: کلاهبرداری
ارسال نظر