صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شایان‌فر در گفتگو با آنا مطرح کرد:

جادوی پاهای من؛ نمایشی برای مخاطبان 3 تا 93 ساله!

کارگردان تئاتر «جادوی پاهای من» این نمایش را اثری برای مخاطبان 3 تا 93 ساله دانست.
کد خبر : 401154

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا «نمایش جادوی پاهای من» به کارگردانی زهرا شایان‌فر و سیاوش قلعه‌رودی از دوم تیرماه در سالن پرواز روی صحنه رفته است. این نمایش کاری از گروه تئاتر صلح است که با رویکرد تعاملی و مبتنی بر تربیت خلاق و تقویت کنجکاوی کودکان طراحی شده است. 


جادوی پاهای من سال گذشته نیز در عمارت نوفل لوشاتو اجرا شد. بازیگران اجرای جدید این نمایش شهرام نیک‌کار، فرهاد شکرالله‌زاده، منیر چراغی، خورشید شایان‌فر، فاطمه رستمی، سدنا محبی، شهرزاد کلانتری، میلاد رخش بهار، امیرمحمد ملکی، علی صالحی، ماهان شکرالله‌زاده، خرداد شایان‌فر، امیر شیخ زاده، فرزانه کاظمی و آرمان کارخانه هستند.همچنین زهرا شایان‌فر علاوه بر کارگردانی طراحی صحنه، لباس و عروسک و سیاوش قلعه‌رودی نیز طراحی حرکت و انتخاب موسیقی این اثر را به عهده دارند.


در همین ارتباط، زهرا شایان‌فر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: جادوی پاهای من یک نمایش مشارکتی است که با همکاری تماشاگران پیش می‌رود. در این نمایش، قهرمان داستان یک دختر بچه به نام خورشید است. پدر و مادر و اعضای خانواده خورشید به خاطر مشغله و درگیری‌های روزمره، نمی‌توانند پاسخگوی سئوالات او باشند.خورشید که ذهن پرسشگر، خلاق و فعالی دارد، سراغ پدربزرگش یا همان«آقاجون» می‌رود،اما وقتی به خانه آقاجون می‌رسد متوجه می‌شود که او هم در خانه نیست. بنابراین جستجو برای یافتن پدربزرگش را آغاز می‌کند.



وی اظهار کرد: از این جا بخش تعاملی نمایش آغاز می‌شود چون او باید با کمک تماشاگران و بچه‌ها، مثل یک گارآکاه از روی نشانه‌هایی که آقاجون به‌جا گذاشته، معمای نبودن او را حل کند و به نتیجه برسد.در این نمایش، داستان به موازات بخش تعاملی پیش می‌رود و سعی بر این است که تماشاگر را کاملاً با ماجرا درگیر کنیم.


کارگردان نمایش جادوی پاهای من با انتقاد از برخی نمایش‌های مختص کودکان گفت: من هیچ اعتقادی به نمایش‌های مبتنی بر شیوه جیغ و کف و هورا ندارم! چنین چیزهایی که در یک دهه اخیر باب شد و مثل ویروس در فضای نمایش گسترش پیدا کرد، جنبه آموزشی ندارد. کودکان به عنوان تماشاگران نمایش ما، پرسش‌های کاملاً جدی دارند. روی صحنه می‌آیند، دنبال رد پاها، وسائل و ابزار می‌گردند و در صحنه حرکت می‌کنند. ما تمام سالن را برای این جستجو طراحی کرده‌ایم. حتی می‌توانند پشت صحنه بروند، به هر روزنه ای سرک بکشند و جستجو کرده و نشانه‌ها و رمزهایی را پیدا کنند.



اعتقادی به نمایش‌های مبتنی بر شیوه جیغ و کف و هورا ندارم



شایان‌فر عنوان کرد:بچه‌ها بسیار راحت در فضای ماجراجویی قرار می‌گیرند. ما در اجراهایمان تجربه‌های بسیار شگفت‌انگیزی داشتیم. بچه‌هایی داشتیم که مثل یک کارآگاه پیشنهاد می‌دادند و این پیشنهاد برای ما در کارمان مهم است.کودکی بود که در میانه اجرا با هیجان به بازیگر ما می‌گفت:یک ذره‌بین بیاور! این ردپای آقاجون است، از این طرف رد شده!


وی اظهار کرد: کودکان به کشف معما علاقه دارند و با آن ارتباط می‌گیرند و با حل آنها  ذهن‌شان خلاق می‌شود. پیشنهادهای شگفت‌انگیزی می‌دهند و ارتباط‌های جذابی را برقرار می‌کنند که برای خود من و بچه‌های گروه لحظات تعاملی بسیار لذت‌بخش است چون هر اجرا ما با رفتار، پرسش و بیان جدیدی مواجه می‌شویم. آنها کنجکاو و خلاق هستند و اگر از این نیروها استفاده نشود، صرف مسائل ساده می‌شود و بلااستفاده باقی می‌ماند.


این کارگردان و نویسنده در ادامه گفت: ما برای اجرای این نمایش در بدترین و سخت‌ترین شرایط حداقل 6 ماه تمرین کرده‌ایم. در این پروسه، خورشید شایان‌فر بازیگر نوجوانی که نقش اصلی را بازی می‌کند،کاملاً آب‌دیده شد. سال گذشته هم یک دوره اجرا در عمارت نوفل‌لوشاتو را با موفقیت اجرا کرده‌ایم. خورشید چون خودش یک نوجوان و دانش‌آموز سال هشتم است، ارتباط بسیار صمیمی و راحتی با بچه‌ها دارد.



کودکان به کشف معما علاقه دارند و با آن ارتباط می‌گیرند



کارگردان نمایش جادوی پاهای من درباره مخاطبان این نمایش نیز گفت: تماشاگران از سه سال تا 93 سال می‌توانند مخاطب جادوی پاهای من باشند؛ چون تمام خانواده درگیر هستند. ما بخشی را داریم که از پدر و مادرها می پرسیم که یادشان می‌آید که پدر و مادرها ومادربزرگ‌ها چه لالایی‌هایی برایشان می‌خواندند؟ حالا می‌توانند لالایی را بخوانند؟یا در قسمت دیگری از آنها می‌خواهیم با بچه‌های‌شان همکاری کرده و به آنها مشورت دهند.


وی افزود: ما نوروز امسال در جشنواره خانه بهار مشهد شرکت کردیم و در فرهنگسرای کودک پارک کوهسنگی سه اجرای بسیار خوب و پرمخاطب داشتیم. از همانجا پیشنهادات متعددی برای اجرادر سایر استان‌ها به ما شد که درحال بررسی آنها هستیم.


شایان‌فر درباره عوامل سازنده جادوی پاهای من نیز گفت: اعضای گروه تئاتر صلح از سال 1381 تاکنون ثابت بوده‌اند. فراز و فرود زیادی داشته‌ایم و افراد مختلفی آمده و رفته‌اند، اما از سال 1394 که من کار کارگردانی را دوباره شروع کرده‌ام، گروهی که با من کار می‌کند، گروه ثابتی است و بچه‌ها به صورت ثابت در همه پروژه‌ها حضور دارند ولی بسته به پروژه‌های جدیدمان، افرادی را اضافه کرده یا مرخص کرده‌‌ایم، اما آنها همچنان عضو گروه هستند تا در پروژه‌های دیگر باردیگر با ما همکاری کنند.



وی عنوان کرد:من و آقای سیاوش قلعه‌‌رودی از ابتدای پروژه جادوی پاهای من و قبل از اینکه بخواهیم تمرین را کلید بزنیم، طراحی کار را باهم شروع کردیم. هر کدام مسئولیت‌های مجزایی را برعهده داشتیم اما در نهایت کارگردانی را مشترک انجام دادیم. من کارهای اجرایی و اداری دیگری را در ارتباط با اجرای نمایش به عهده داشتم. در کارگردانی سعی کردیم به ایده‌های مشترکی برسیم که بتوانیم در کنار هم کار کنیم.


شایان‌فر تصریح کرد: آقای قلعه‌‌رودی هنرمند جوانی است که ذهن خلاق، فعال و پویایی دارد و همکاری بسیار خوبی با او داشتم. شاید سن من رفته بالا و کمتر آن شور و هیجان جوانی را دارم و در بخش‌هایی بسیار محافظه‌کار شده‌ام. بالاخره تجربه این سال‌ها و بودن در فضای تئاتر با شرایط فعلی، ما را به مرور محافظه‌کار می‌کند. بودن یک کارگردان جوان در کنار من باعث شد خیلی از این ترس‌ها بریزد و من هم با جسارت کنار بچه‌های گروه بمانم و از بخشی از محافظه‌‌کاری‌ها دست بردارم.


به گزارش آنا، نمایش جادوی پاهای من، از دوم تا پایان تیرماه هر روز (به جز شنبه‌ها) ساعت 18 در سالن پرواز واقع در خیابان پیروزی، مجتمع شهید واعظی روی صحنه خواهد رفت.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر تئاتر کودک
ارسال نظر