صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۲ - ۰۳ تير ۱۳۹۸
حجت‌الاسلام رستمی:

برنامه‌ریزی فرهنگی دانشگاه‌ها باید با مجاهدت همراه باشد

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه در بحث فرهنگی به‌شدت تحت هجمه دشمنان هستیم، گفت: برنامه‌ریزی ما باید در دانشگاه‌ها وسیع و همراه با مجاهدت باشد.
کد خبر : 400266

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در مراسم تکریم و معارفه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نگاه انقلاب اسلامی و رهبران انقلاب به مقوله فرهنگ به تعبیر صریح مقام معظم رهبری همان فضای تنفس و هوایی است که نفس کشیده می‌شود. این فضا در قرآن به شاکله تعبیر شده است که تعبیر زیبایی است و فرهنگ را به شاکله جامعه شباهت داده است که در بستر زمان شکل می‌گیرد و عوامل متعددی در شکل‌گیری آن نقش دارند.


وی افزود: این نگاه برخلاف نظرات لیبرالیستی که اعتقاد به رهاسازی فرهنگی دارد و نگاه مارکسیستی که به یکسان‌سازی حاکمیتی فرهنگ تأکید دارد، است.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها فرهنگ را به معنای وضعیتی دانست که در فرآیند تأثیر عوامل مختلف شکل‌گرفته و کسانی که در آن فرهنگ زیست می‌کنند به آن شکل می‌دهد و بیان کرد: شاید این تعبیر برای مدیران فرهنگی زیبا باشد که رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگی، به باغبانی فرهنگی اعتقاد دارند.


رستمی عنوان کرد: اگر محیط فرهنگی را به باغ و گلستانی تشبیه کنیم که انتظار سایه و ثمر از آن می‌رود؛ باغبان این محیط به دنبال ثمردهی، شکوفایی، تکثیر میوه‌ها و گل‌ها است و مراقب آفت‌هایی است که ثمرات و گیاهان در حال رشد را تحت تأثیر خود قرار ندهند؛ یعنی مراقب است این آفات ثمرات باغ را نخشکاند و یا از آن حقیقت و ماهیت اصلی خود منحرف نکند و یک زیست گیاهی بی‌ثمر را شکل ندهد.


وی با بیان اینکه اگر مدیران، باغبان این باغ باشند موارد متعددی را باید مدنظر قرار دهند، متذکر شد: ما در این مسیر مجموعه خانواده، نهاد تعلیم و تربیت، نخبگان، حاکمیت و رسانه را مؤثر می‌دانیم، اما بنا است حوزه‌ای که مسئولیت ما را تحت اشراف دارد را به‌درستی پیش ببریم و هدف‌گذاری‌های درستی که به تمهید فضای زندگی مناسب برای جوامع و مجموعه‌هایی که در اختیار ما هستند را پیش بگیریم.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: از طرفی تعالی این فضا و به کمال رساندن این فضا را مدنظر داشته باشیم که در این مسیر عملاً یک حوزه گسترده‌ای از کارها را در مقابل خود می‌بینیم.


رستمی با بیان اینکه تعبیر باغبانی فرهنگی به مراقبت دائمی و مجاهدت اشاره دارد، ابراز کرد: اگر ذره‌ای غفلت در این باغبانی رخ دهد، موجب می‌شود که ما نتوانیم محصول زحمات طولانی‌مدت خود را به‌خوبی برداشت کنیم.


وی یادآور شد: بخش جدی فضای فرهنگی جامعه تحت تأثیر جریان پوینده و پرتپش حرکت فضای دانشگاه‌ها است، به‌خصوص دانشگاه‌های علوم پزشکی که فارغ‌التحصیلان آن را عوامل مؤثر فرهنگی در جامعه می‌دانیم. به دیگر معنا مجموعه افراد هرکدام وزنی در فضای فرهنگی و پیرامونی خود دارند، اما مجموعه‌هایی که از حوزه وزارت بهداشت و درمان فارغ‌التحصیل می‌شوند تأثیرگذاری فرهنگی بسیار مؤثرتری دارند.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: فراوان می‌بینید استنادات معمولاً غیر مستند که به اشخاص شناخته‌شده در حوزه سلامت نسبت داده می‌شود؛ زیرا این افراد در کنار ویژگی‌های تخصصی و پزشکی خود دارای ویژگی فرهنگی هستند و می‌توانند تبدیل به ظرفیتی برای توسعه دیدگاه‌های فرهنگی شوند.


رستمی اشاره کرد: این ظرفیت به دلیل باوری که مردم به اثر کار آن‌ها دارند در فضای آموزش پزشکی و فارغ‌التحصیلان این حوزه وجود دارد؛ یعنی از یک پرستار و ماما و کارشناس بهداشتی در یک خانه بهداشت تا جراح و متخصص و داروساز در هر حوزه‌ای در این بخش به دلیل باور جدی مردم به تخصصشان، فرصت اثرگذاری فراوان‌تری را از دیگر مجموعه‌ها پیدا می‌کند که این مهم مسئولیت را در این حوزه بیشتر می‌کند.


وی با بیان این‌که در مسیر تعالی فرهنگی در این وزارتخانه تمامی معاونت‌ها باید به کمک معاونت فرهنگی بیایند، اظهار کرد: تمام معاونت‌های وزارت بهداشت در حیطه وظایف بسیار خطیر و ظریف معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت باید نقش‌آفرین باشند، چه‌بسا حوزه‌هایی مانند معاونت‌های بهداشتی و آموزشی در این مسیر مسئولیت‌های فراوانی برای تمهید مقدمات اثرگذاری فرهنگی یک فارغ‌التحصیل دارند و باید همکار معاونت فرهنگی و دانشجویی تلقی شوند.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در این حوزه دغدغه فراوانی دارند که می‌فرمایند «فرهنگ چیزی است که گاهی وقت‌ها خواب را از چشمان من می‌رباید»، بنابراین این حوزه ازجمله وظایف بسیار مهم وزارت بهداشت است.


رستمی اذعان کرد: در دیدارهای اخیر ماه مبارک رمضان جوانان دانشگاهی با رهبری انقلاب، ایشان از برخی اتفاقات و رویکردهای فرهنگی در دانشگاه‌ها راضی نبودند، علی‌رغم اینکه فضای کلی دانشگاه‌ها و دستاوردهای نظام در حوزه دانشگاه مورد افتخار نظام و تأکید ایشان است.


وی افزود: شما در حوزه پزشکی نشان دادید که در فضای تلاش برای رسیدن به دستاوردهای کنونی نظام در حوزه علم پزشکی چه تلاش بزرگی انجام شده است و زمانی که کارنامه نظام اسلامی و سلامت را با ۲۰ سال قبل و قبل از انقلاب مقایسه می‌کنیم، باعث افتخار است و این موفقیت را بر بالای دست می‌گیریم و این اتفاقی بوده است که در این حوزه با توفیق فراوان همراه بوده است.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه تمام ارزش‌های اسلامی و ملی ما مورد هجمه دشمن است، اظهار کرد: در بحث فرهنگی به‌شدت تحت هجمه هستیم و برنامه‌ریزی فراوان و منسجمی در صف‌آرایی مقابل نظام اسلامی وجود دارد. تلاش برای ناامید کردن، گرفتن اعتمادبه‌نفس، نفی خودباوری، سلب امید از آینده در کنار نفی حیا و نفی باورمندی به ارزش‌های دینی در جبهه مقابل در حال انجام است و برنامه‌ریزی ما باید وسیع و همراه با مجاهدت باشد.


رستمی در پایان گفت: این جامعه توانسته دفاع مقدس‌ها را در حوزه فرهنگی رقم زند و حتی در حوزه فرهنگی مهاجم بوده‌ایم و امروز گفتمان انقلاب در دنیا مخاطبین خود را دارد و به همین دلیل مورد هجمه قرار داریم، بنابراین نباید عقب‌نشینی اتفاق بیفتد و همه باید به کمک مجموعه فرهنگی بیاییم.


انتهای پیام/4107/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر