دانشگاه آزاد اسلامی برای بیش از 280 هزار نفر شغل ایجاد کرده است
مرتضی موسیخانی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، درباره ارزیابی خود از 37 سال تلاش علمی، فرهنگی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف اظهار کرد: زمانی که دانشگاه آزاد اسلامی کار خود را آغاز کرد، امام راحل، مقام معظم رهبری که آن زمان رئیس جمهور بودند و مرحوم هاشمی رفسنجانی تلاشهای بسیاری برای راهاندازی آن انجام دادند.
وی افزود: در زمانی بهسر میبردیم که به نسبت جمعیت دانشجویی به ازای هر 100 هزار نفر بر اساس آمارهای رسمی یونسکو فقط از سه کشور مسلمان جلوتر بودیم. به این معنی که آن زمان در ایران 407 نفر به ازای هر 100 هزار نفر دانشجو داشتیم، در حالی که همان زمان در کشور پاکستان 470 نفر، عراق 911 نفر، عربستان یکهزار و 100 نفر و در ترکیه یکهزار و 200 نفر به ازای هر 100 هزار نفر دانشجو داشتند و ما فقط از افغانستان و بنگلادش و یک کشور دیگر در منطقه جلوتر بودیم.
دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 80 هزار شغل مستقیم و بیش از 200 هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است و وقتی واحدهای این دانشگاه در تابستان تعطیل میشوند، کاملاً میزان اشتغالزایی محسوس است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین ادامه داد: در واقع این آمار نشان میداد که اوضاع خوبی از نظر آموزش عالی نداشتیم. سال 63 در علوم انسانی نسبت پذیرش در دانشگاهها یک به 11 بود و از هر 11 نفر فقط یک نفر شانس ورود به دانشگاه را پیدا میکرد و اگر دانشآموزان رشته مورد علاقه را میخواستند، این نسبت به مراتب بدتر هم میشد و به یک به 100 یا حتی یک به 200 میرسید. آن زمان حتی پزشکهای ایران هم از بنگلادش و هند و ... میآمدند.
موسیخانی بیان کرد: آن زمان همت بلندی شد و دانشگاه آزاد اسلامی در شرایطی آغاز به کار کرد که تربیتشدگان و نیروهای متخصص خیلی کم داشتیم (بهطوریکه در جایی مانند عسلویه بخش کنترل پروژه در دست کرهایها بود) و هم کمبود پذیرش در دانشگاهها داشتیم. دانشگاه آزاد اسلامی به برکت حمایتهای مسئولان وقت بهویژه آیتالله خامنهای (که رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت ایشان صورت گرفت)، همچنین کار خوب رؤسای سابق و حمایتهای مرحوم آیتالله هاشمی و تلاش مدیریت جدید، امروز به اینجا رسیده که تبدیل به قطب علمی و فرهنگی در کشور و حتی منطقه شده و بهعنوان سومین دانشگاه حضوری جهان نیز مطرح است.
وی اذعان کرد: اما آنچه که از اثرات این دانشگاه میتوان گفت، علاوه بر ارتقای بینش و نگرش دانشجویان و کسانی که وارد دانشگاه میشوند و نیز تربیتشدگان، دانشگاه آزاد اسلامی توانست از حیث تولیدات علمی و تولید محصولات مورد نیاز جامعه، کارهای خیلی ارزشمندی را انجام دهد، بهنحویکه امروز بیش از یکهزار و 100 هسته فناور فعال در کشور داریم و 110 مرکز رشد که فعالیت میکنند. اینها شرکتهایی هستند که بهنوعی یا محصولاتشان وارد بازار شده یا در حال ورود به بازار است و میتواند در تأمین نیازهای جامعه در حوزههای مختلف کمک قابل توجهی باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در تعاملی ارگانیک با دولت از هزینههای زیاد جلوگیری کند و در قبال آن، دولت نیز دانشگاه آزاد اسلامی را محدود نکند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین تصریح کرد: اثر وضعی دیگری که دانشگاه آزاد اسلامی داشته، تغییر چهره شهرها بهویژه شهرهای کوچک بود. امام خمینی(ره) تعبیری داشتند که میفرمودند «کاری کنید کسی نیاز به تحصیل در خارج نداشته باشد»، کاری که دانشگاه آزاد اسلامی کرد، به نوعی در اقصینقاط کشور واحدهای آموزشی راهاندازی کرد و مراکز این دانشگاه در همه شهرها نیروی متخصص تربیت میکنند و این در تغییر فیزیکی چهره شهرها مؤثر بوده و اشتغال را افزایش داده است. دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 80 هزار شغل مستقیم و بیش از 200 هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است و وقتی واحدهای این دانشگاه در تابستان تعطیل میشوند، کاملاً میزان اشتغالزایی محسوس میشود.
باید جلوی خروج سرمایهها برای ادامه تحصیل در خارج از کشور را بگیریم
موسیخانی اظهار کرد: وقتی عددی حدود 11 میلیون مترمربع ساختمان ساخته میشود، نشاندهنده حجم عظیم اشتغالزایی توسط دانشگاه آزاد اسلامی است. از تجهیزات تا ساخت ابنیه و ... همه موجب اشتغالزایی شدهاند. فاکتور خیلی مهمی که شاید کمتر به آن پرداخته میشود، بحث خروج سرمایههای مالی کشورمان برای ادامه تحصیل در خارج از کشور است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین خاطرنشان کرد: سال گذشته اعلام شد که هنوز آمار دانشجویان ایرانی در مالزی رو به افزایش است، پس ما باید همچنان با بهترین دانشگاههای مالزی رقابت کنیم. این موضوع جای تأمل بسیار دارد و مقاطع دکتری و ارشد رشتههای مختلف نباید به هیچ عنوان به دانشگاه آزاد اسلامی محدود شود.
دانشگاه آزاد اسلامی موجب کاهش مهاجرتهای تحصیلی شد
وی ادامه داد: از همه مهمتر مسائل روحی روانی برای بچههایی که در کنکور قبول نمیشدند، بود و سرخوردگیهایی که در این خصوص به وجود میآمد. پدر و مادر مجبور میشدند فرزندان خود را بهمنظور جلوگیری از افسردگی و برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بفرستند و کلی هم سرمایه و مشکلات فرهنگی دامنگیر دانشجویان کشورمان میشد که همه اینها اثرات وضعی مثبت راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی در جامعه است که بهعنوان یکی از برکتها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و امام راحل از آن نام برده میشود.
نقش کارکردی دانشگاه آزاد اسلامی نشان از کیفیت بالا بهویژه وضعیت نیروهای متخصص دارد که الحمدلله فارغالتحصیلان این دانشگاه توانستهاند در دانشگاههای خوب ایران و جهان در زمره هیئت علمی قرار بگیرند
موسیخانی خاطرنشان کرد: امیدواریم اکنون هم که مقداری میزان پذیرش دانشجو محدود شده است و کنکور از جریان دانشگاه آزاد اسلامی تقریباً خارج شده و به شکل سیاستی پنهان، دانشگاه آزاد در حال محدودشدن است، مسئولان نگاه خود را به دانشگاه آزاد اسلامی تغییر دهند و اگر هم قرار است که توجهی به کیفیت بیشتر دانشگاه شود، میتوان با مدلهای تعامل ارگانیک با بخش دولتی هم سرمایهها را حفظ کنیم و هم از سرمایهگذاریهای بیرویه که اکنون دولت با این تنگناهای مالی مجبور است در دانشگاههای دولتی بودجه برای خوابگاه، تجهیزات، آزمایشگاه و ... هزینه کند، بکاهیم.
دانشگاه آزاد اسلامی میتواند با دولت تعامل ارگانیک داشته باشد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین گفت: بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی میتواند در تعاملی ارگانیک با دولت از هزینههای زیاد جلوگیری کند و در قبال آن، دولت نیز دانشگاه آزاد اسلامی را محدود نکند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی دستاورد نظام و انقلاب اسلامی است و باید همچنان مستحکم بماند و مایه افتخار نظام شود. جا دارد که در یک سیاست راهبردی و استراتژیک از سوی مسئولان عالیرتبه نظام به این مسئله و دستاورد ارزشمند پرداخته شود تا در این شرایط و تنگناهای مالی برخی از واحدها که بیشتر به دلیل کمبود دانشجو رخ داده است، بتوان با یک سیاست درست در کشور، موجبات ارتقای دانشگاه آزاد اسلامی را فراهم کرد.
موسیخانی ادامه داد: امروز فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاههایی مانند صنعتی شریف و ... عضو هیئت علمی شدهاند؛ بنابراین نقش کارکردی دانشگاه آزاد اسلامی نشان از کیفیت بالا بهویژه وضعیت نیروهای متخصص دارد که الحمدلله فارغالتحصیلان این دانشگاه توانستهاند در دانشگاههای خوب ایران و جهان در زمره هیئت علمی قرار بگیرند.
دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید میتواند دستاوردهای بیشتری را کسب کند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین درباره ارزیابی خود از مدیریت جدید دانشگاه و نیز شاخصهایی که باید برای آینده دانشگاه مدنظر قرار داد، گفت: دوره مدیریت جدید، دورهای است که بهدلیل مشکلات مالی از لحاظ اقتصادی بدترین دوران دانشگاه آزاد اسلامی در 37 سال گذشته محسوب میشود. دانشگاه آزاد اسلامی زمانی به دکتر طهرانچی واگذار شد که دانشگاه با مشکلات عدیده مالی مواجه بود و فکر میکنم که با تدابیری که رئیس دانشگاه دارد و برنامهریزی خوبی که معاونت اداری - مالی میخواهد انجام دهد، انشاءالله بتوانیم از این چالشهای سخت عبور کنیم و در بخش مالی، دانشگاه را که بهدلیل کاهش درآمد در مضیقه است، ارتقا دهیم.
در دوره مدیریت جدید کارهای ارزشمندی انجام میشود که امیدواریم همه اینها موجب تجربیات بیشتر شود. با این اقدامات، قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی میتواند دستاوردهای بیشتری را نسبت به گذشته داشته باشد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین به آنا گفت: نکته دوم اینکه در حوزه کیفیت دکتر طهرانچی با تدابیر خوب خود، کیفیت را به شکل منطقی حفظ میکند و برنامههای خوبی در دوره وی تبیین شده است تا بتوانیم کیفیت را بهعنوان رمز موفقیت دانشگاه، مرتب پیگیری کنیم؛ اما به شکل معقولانه و نه با فشارهای کاذب؛ چراکه گاهی اوقات چیزهایی را از دانشجویان دانشگاه آزاد میخواهیم که حتی در بخش دولتی هم به سختی اجرا میشود. باید با برنامهریزی جدید، یک تصمیمگیری منطقی در این حوزه انجام شود.
وی افزود: در حوزه پژوهش کارهای خوبی صورت میگیرد که متناسب با سلایق جغرافیای هر واحد متفاوت است. بهصورتی که به دانشجویان واحدهای مختلف فشار نیاید و سختگیری زیادی نشود. در حوزه تجاریسازی نیز کارهای خوبی در حال انجام است تا بتوانیم دستاوردهای علمی دانشگاه را به محصول تبدیل کرده و اسپینآفهای خوبی را راهاندازی کنیم.
موسیخانی اظهار کرد: با این اقدامات قطعاً میتوانیم هم خروجی مؤثرتری را برای جامعه شاهد باشیم و هم شاید بتوانیم بخشی از مشکلات مالی را در آینده با درآمدهایی که دانشگاه و سهمی که دارد، حل کنیم.
وی گفت: تعاملات خوبی با وزارتخانههای کشور انجام شده است که امیدواریم بتوانیم خروجیهای خوبی داشته باشیم. در دوره مدیریت جدید کارهای ارزشمندی انجام میشود که امیدواریم همه اینها موجب تجربیات بیشتر شود. با این اقدامات، قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی میتواند دستاوردهای بیشتری را نسبت به گذشته داشته باشد.
به گزارش آنا، مراسم سی و هفتمین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی ۲۲ و ۲۳ خرداد جاری به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه و با حضور مسئولان کشوری، دانشگاه، رؤسای استانها و واحدهای سراسر کشور برگزار میشود.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/