صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸

مصرف موادمضر در دانشگاه‌های علوم پزشکی ممنوع شد

وزیربهداشت، درمان و آموزش مصرف مواد مضر در دانشگاه‌ها را ممنوع اعلام کرد. مصرف سوسیس، کالباس و استفاده از کالاهای آرایشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ممنوع شد.
کد خبر : 396839

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مفدا، طبق نامه ارسالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به دستور مستقیم سعید نمکی وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی ازاین‌پس ممنوعیت مصرف مواد مضر در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی الزامی است.


در نامه وزیربهداشت درمان و آموزش پزشکی آمده است: به استناد ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به‌منظور صیانت از سلامت مردم و آگاه‌سازی آحاد جامعه در مورد کالاها و اقدامات آسیب‌رسان به‌سلامت و داروهای با احتمال سوءمصرف شایسته است در واحدهای تحت پوشش به‌ویژه مراکز غذاخوری کارکنان و دانشجویان، بوفه‌ها و پذیرایی در همایش‌ها و سایر موارد مشابه از عرضه و سرو کالاهای مندرج در این فهرست پرهیز شود.


در ادامه این نامه عنوان‌شده است: مزید اطلاع مواد غذایی مذکور به دلیل کالری بالا و نمک و همچنین وجود مواد نگهدارندِ و عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر (فشارخون، دیابت، اضافه‌وزن) در فهرست کالاهای آسیب‌رسان قرارگرفته است.


بر این اساس مواد غذایی مضر مندرج در این نامه به شرح زیر اعلام شد:


۱) فرآورده‌های گوشتی و غذاهای آماده مصرف شامل: انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزایی دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سمبوسه و فلفل آماده‌شده به روش غوطه‌ور در روغن صنفی و صنعتی و پنیر پیتزا و پر سس، ۲) فرآورده‌های شیرین و نوشیدنی‌ها شامل: انواع نوشابه گازدار و یا بدون قند، نوشابه انرژی‌زا، نوشیدنی مالت (ماءالشعیر) طعم دار، انواع نوشیدنی‌های میوه‌ای گازدار و بدون گاز با محتوای آب‌میوه ۲۵ درصد و کمتر، انواع شربت و نوشیدنی‌های غیر میوه‌ای و تزئینی، فرآورده‌های یخی و خوراکی، انواع پودر نوشیدنی فوری، ۳) روغن‌ها شامل: روغن مصرفی خانوار، ۴) سایر اقلام خوراکی شامل: انواع سس پرچرب (مایونز، سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از ۳۰ درصد، انواع فرآورده‌های سرخ‌شده در روغن بر پایه سیب‌زمینی و غلات (چیپس و غلات)، انواع فرآورده حجیم‌شده بر پایه ذرت، شیرینی‌های تر، فرآورده‌های کاکائویی، تافی و آب‌نبات، ۵) دخانیات شامل: سیگار و محصولات داخلی، ۶) کالاهای آرایشی شامل: فرآورده‌های آرایشی تاتو و فرآورده‌های طراحی پوست، فرآورده‌های آرایشی رنگی پوست و مو (انواع رژ لب، ریمل، کرم پودر، پنکیک، خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو و...)، انواع فرآورده‌های برنزه کننده پوست، انواع محصولات آنت سلولت و لاغری کننده موضعی، فرآورده‌های صاف کننده و فر کننده مو، دیفنو کسیلات، ۷) داروها با احتمال سومصرف شامل قرص ترامادول در اشکال کپسول ۱۰۰ میلی‌گرم، کپسول ۵۰ میلی‌گرم و قرص ۱۰۰ میلی‌گرم SR، استامینوفن کدئین و کلیه ترکیبات کدئین دار است.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر