صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۳ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸

تکثیر گل و گیاه به روش کشت بافت در یک شرکت رویان نهال

شرکت دانش‌بنیان رویان نهال از پارک علم و فناوری اراک، گل محمدی و درختان میوه را به روش کشت بافت تکثیر می‌کند.
کد خبر : 384573

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شرکت رویان نهال که در سال 90 تأسیس شده، یک شرکت دانش‌بنیان تحت نظر پارک علم و فناوری اراک است. این شرکت در حوزه زیست‌فناوری فعالیت می‌کند و گیاهانی بر پایه کشت بافت تولید می‌کند.


شرکت دانش‌بنیان رویان نهال در حال حاضر 15 نفر پرسنل دارد که دانش‌آموخته رشته‌های بیوتکنولوژی، آبیاری و حوزه‌های مرتبط به زیست‌فناوری هستند.


این شرکت دانش‌بنیان در شهرستان محلات، استان مرکزی قرار دارد و تمام محصولاتش تجاری‌سازی شده‌‌اند.


ابراهیم بیرامی‌زاده مدیرعامل شرکت رویان نهال در گفتگو با خبرنگار آنا توضیح بیشتری درباره نحوه تولید گیاه می‌دهد: کشت بافت یک تکنیک برای تکثیر گیاه است که برای تولید انبوه گیاهان به کار می‌رود. همچنین اگر گیاهی مشکل تکثیر داشته باشد از این روش برای تولید مجدد آن استفاده می‌شود.


وی افزود: تکثیر از طریق روش‌های قدیمی مانند قلمه زدن و پیوندزنی زمان‌گیر است و توانایی تکثیر تعداد بالای گیاه در آن وجود ندارد.


بیرامی‌زاده با اشاره به مزایای روش کشت بافت بیان کرد: کشت بافت سرعت تکثیر بالایی دارد، در همه فصول سال می‌توان انجامش داد، گیاهان حاصل سالم هستند و رشد خوبی نیز دارند. در روش کشت بافت گیاهان در شیشه‌های کوچکی رشد داده‌ می‌شوند که مواد معدنی مورد نیازش در آن محیط موجود است.


مدیرعامل شرکت رویان نهال گفت: پایه‌های گل و گیاهانی مانند گل محمدی، بنفشه آفریقایی، آنتوریوم، ژربرا، گیلاس و بادام در این شرکت تکثیر می‌شود. پایه‌های درختان میوه معمولاً در نهالستان‌ها برای پیوند زدن به کار می‌رود.


بیرامی‌زاده در پاسخ به این سؤال در آینده چه محصولاتی را توسعه می‌دهند، گفت: با توجه به اینکه واردات گیاه‌های زینتی محدود شده است، حوزه مناسبی برای گسترش محصولات به شمار می‌رود. اگر منابع مالی تأمین شود تنوع گیاهی را افزایش خواهیم داد.


انتهای پیام/4021/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر