صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۳۸ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸
یک جامعه‌شناس حوزه فضای مجازی:

ارزش‌ها، هنجارها و سبک زندگی جوانان در فضای مجازی شکل می‌گیرد

یک جامعه‌شناس حوزه فضای مجازی گفت:‌ فضای مجازی امروزه بخشی از زندگی مردم شده است، به‌گونه‌ای که ارزش‌ها، هنجارها و سبک زندگی جوانان در فضای مجازی شکل می‌گیرد.
کد خبر : 384560

محمد رحیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت رسانه در کشور و میزان اقبال عمومی مردم از فضای مجازی اظهار کرد: فضای مجازی امروزه بخشی از زندگی مردم شده است. به‌گونه‌ای که ارزش‌ها، هنجارها و سبک زندگی جوانان در فضای مجازی شکل می‌گیرد.


وی افزود: ما نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانیم این فضا را انکار کنیم. فضای مجازی به عنوان واقعیت اجتماعی زندگی روزمره ما هست به جای برخوردهای قهری باید برنامه مناسب و سیاست‌گذاری مناسبی جهت مدیریت تغییرات اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم.


یک جامعه‌شناس حوزه فضای مجازی گفت:‌ امروزه در وضعیتی قرار داریم که حوزه‌های عمومی گفتگوهای اجتماعی حذف شده و تمام این حوزه‌ها در فضای مجازی شکل گرفته است.


وی عنوان کرد:‌ بخش اعظم انتخاب جوانان در فضای مجازی است و شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی در زندگی افراد ایجاد کرده است حتی بیشتر از خانواده و مدرسه تاثیرگذاری دارد.


رحیمی افزود: البته حق انتخاب برای جوانان در فضای مجازی محدود است و شناخت کافی روی این مسئله ندارند و جایی وجود ندارد که به آنها آموزش دهد.


وی گفت: در این شبکه‌ها پیام‌های غیراخلاقی بیشتر اشاعه داده می‌شود در حقیقت ما نتوانستیم آن فضا را مدیریت کنیم در صورتی که می‌توانیم از این فضای مجازی استفاده خوبی کنیم چرا که هر روز یک برنامه جدید وارد این فضا می‌شود و جوانان هم به دنبال تازگی و تنوع هستند.


این جامعه‌شناس با بیان اینکه یک فضای غریبگی در فضای مجازی وجود دارد که مردم و بالاخص جوانان را جذب خود می‌کند افزود: جوانان به دنبال این فضاهای غریبگی هستند و فضای مجازی بهترین مکان برای ابراز وجود است. جوانان به راحتی در این فضا احساسات و عواطف خود را بروز می‌دهند، کمبودها و خلاءهای خود را جبران می‌کنند. این فضا برای جوانان فرصت مناسبی فراهم می‌کند تا بتوانند با افراد گوناگون ارتباط و کنش متقابل برقرار کنند.


وی گفت: این فضا امکان گرایش به هر نوع آسیب اجتماعی را افزایش می‌دهد حتی بحث ازدواج به عنوان مهمترین انتخاب‌های افراد در فضای مجازی است و افراد از طریق این فضا شریک زندگی‌شان را انتخاب می‌کنند البته خیلی از خانواده‌ها به خاطر این فضا پایه‌های زندگی‌شان سست می‌شود. بخش مهمی از زندگی همه برگرفته از تأثیرات فضای مجازی است.


رحیمی افزود: جوانان به‌دنبال آلترناتیو جدیدی هستند تا بتوانند فراغت خود را در آن سپری کنند و فضای مجازی بهترین آلترناتیو با امکانات فرار است. اکثر گروه‌های مرجع جوانان امروزه در فضای مجازی فعال هستند می‌شود و این گروه‌های مرجع نقش مهمی در تصمیمات زندگی روزمره جوانان دارند.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر