صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پیشکسوت تئاتر در گفتگو با آنا:

دانشکده‌های تئاتر به فقر دانش دچار شده‌اند

کارگردان و پیشکسوت تئاتر معتقد است که دانشکده‌های تئاتر دچار فقر دانش شده‌اند.
کد خبر : 383819

محمدعلی ساربان در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره مشکلاتی که این روزها اهالی تئاتر با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: مشکلات تئاتر یکی یا دو تا نیست، تعداد هنرمندان و گروه‌های تئاتری زیاد شده است، اما هنوز به اندازه کافی سالن نداریم. وجود سالن به مفهوم حرفه‌ای آن، هم در تهران و هم در شهرستان‌ها یک معضل است.


وی اظهار کرد: البته منظورم سالنی است که در اختیار گروه‌ها باشد نه اینکه با پایان اجرای هر شب، بلافاصله عوامل و تماشاگران را از سالن بیرون کنند. امکانات سخت‌افزاری ما بسیار کم است. ضمن این که اگر سالنی هم ساخته می‌شود، اغلب بدون مکان‌یابی و اقدامات کارشناسی ساخته می‌شود. نمونه‌اش هم پردیس تئاتر تهران است که با آن همه سالن‌های تمرین خوب و سالن اجرای بزرگی که می‌توان درونش اپرا اجرا کرد، چندان به کار هنرمندان نمی‌آید و معمولاً خالی است. پیش از ساخت این سالن اگر با فعالان هنری و صنفی تئاتر مشورت می‌شد و کار کارشناسی انجام می‌گرفت، آن همه هزینه در آن منطقه نمی‌شد.


این کارگردان و پیشکسوت تئاتر کشور عنوان کرد: در فرایند بهبود وضعیت تئاتر مسائل زیادی داریم. ارتباط ما با کشورهای صاحب تئاتر قطع شده است. حتی در جشنواره فجر هم شاهد حضور گروه‌های قوی نیستیم و معمولاً از کشورهای آسیایی در جشنواره حضور پیدا می‌کنند که تئاترشان خیلی از ما جلوتر نیست. ما از ادبیات دراماتیک دنیا دور هستیم و محدودیت ارتباط و دیدن داریم. نمی‌دانیم در تئاتر اروپا چه می‌گذرد. آنها پیشینه تئاتری قابل توجهی دارند. از سوی دیگر، در انتخاب متن و اجرا محدودیت داریم. متأسفانه اعتبارات مالی بسیار کم و دخالت‌های بی‌جا زیاد است. مرکز هنرهای نمایشی همیشه به گروه‌ها بدهکار است. بچه‌های تئاتری تأمین نیستند و زندگی‌شان به‌سختی می‌گذرد.



ساربان بیان کرد: از سوی دیگر دانشکده‌های‌ ما در رشته تئاتر نیز به فقر دانش دچار شده‌اند؛ به‌جرئت می‌توانم بگویم که متأسفانه خروجی‌های دانشکده‌های ما من آدم‌های باسوادی نیستند. به‌ندرت فارغ‌التحصیلانی بیرون می‌آیند که سواد لازم را داشته باشند. اساتید دانشگاه معمولاً از دست دانشجو می‌نالند. یکی از اساتید تئاتر به من می‌گفت آقای ساربان! دانشجویی سر کلاس کارشناسی ارشد تئاتر نشسته است که مطمئنم در دوران کارشناسی‌اش 15 نمایشنامه هم نخوانده؛ این فاجعه است.


وی گفت: نسل طلایی تئاتر با اساتیدی مثل حمید سمندریان‌، عباس جوانمرد، داود رشیدی‌، علی نصیریان، بهرام بیضایی، عزت‌الله انتظامی، حمشید مشایخی و ... به تاریخ سپرده شد؛ تئاتر از این نظر هم دوران سختی را از سر‌می‌گذراند؛ مرتب می‌گوییم امیدواریم درست شود و به جز این هم چاره‌ای نداریم.


انتهای پیام/4072/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر