صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
مرندی در گفتگو با آنا:

تشکیل ندادن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی فرار از پاسخگویی است

عضو شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: شاید تشکیل ندادن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی نوعی فرار از پاسخگویی ازجمله پاسخگویی درباره سند 2030 است.
کد خبر : 383768

محمدرضا مرندی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزار نشدن منظم جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و آسیب‌های ناشی از آن، گفت: درباره تأخیر جلسات چیزی که عنوان‌شده این است که رئیس‌جمهور در مخالفت حضور دو عضو حقیقی این جلسات را تشکیل نمی‌دهد.


وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی عمدتاً متشکل از نیروی‌های انقلابی و معتقد به انقلاب فرهنگی است. در این شورا موضوعاتی مانند طرح تحول نظام آموزش‌وپرورش و اجرا شدن سند 2030 مطرح  می‌شود و این موضوع با روحیات بعضی از اعضا که منتسب به دولت مخصوصاً شخص رئیس‌جمهورند  و تعهد زیادی نسبت به اجرای اسنادی مثل 2030 در خود احساس می‌کند، سازگاری ندارد.


عضو شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی بیان کرد: به همین دلیل است که رئیس‌جمهور تمایلی به تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد؛ چون منویات او احتمالاً دنبال نمی‌شود. از دو سال گذشته مسائلی در کشور مطرح شده است که به شورای عالی انقلاب فرهنگی کشیده شده، اینکه چرا دولت برخلاف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بخش‌هایی از 2030 را اجرا می‌کند و برخی دیگر از تعهداتی که برخلاف مصوبات مجلس و شورای عالی توسط  دولت دنبال می‌شود.


مرندی عنوان کرد: به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور وقتی ببیند که در صورت تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد سؤال و مؤاخذه قرار می‌گیرد تمایل چندانی به برگزاری این جلسات نداشته باشد؛ به‌ویژه جلساتی که انتقاد از دولت شود و دولت نیز پاسخی نداشته باشد برای منتقدان مخصوصاً آن دو نفر که از شجاعت و صراحت بیشتری برخوردار هستند و اظهارنظر کرده و از مسائل به‌راحتی عبور نکردند.


عضو شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی تصریح کرد: در موضوع تجمع اخیر دانشگاه تهران بحث‌هایی مطرح است ازجمله اینکه قسمت‌هایی از مدیریت دانشگاه نقشی در برگزاری یا کنترل نکردن آن داشته است و اصولاً باید چنین مواردی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود؛ چراکه رئیس دانشگاه تهران مسئولیت دارد و انتصاب این فرد نیز با تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده است؛ هرچند وزیر علوم حکم او را داده اما شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تأیید کرده و باید از رئیس دانشگاه توضیح بخواهند.


وی اعلام کرد: زمانی که جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل نشود تنها ایراد تشکیل ندادن جلسات به دولت وارد می‌شود، اما در صورت تشکیل این جلسات نیز چندین ایراد و سوال متوجه دولت و رئیس‌جمهور می‌شود؛ شاید ترجیحشان این باشد که تشکیل نشود بهتر است.


رئیس‌جمهور فعلی رئیس‌جمهور پرتلاشی نیست


مرندی اظهار کرد: رئیس‌جمهور در خیلی از شوراهایی که باید شرکت کند، حضور ندارد و اساساً رئیس‌جمهور فعلی رئیس‌جمهور پرکار و پرتلاشی نیست؛ فقط در جلساتی که در مورد انتصاب افراد موردنظر خود است شرکت می‌کند یا در جلسه تعیین دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور پیدا می‌کند و انگیزه‌ای برای شرکت در جلسات دیگر ندارد.


این استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در شوراهایی ممکن است بدون حضور رئیس‌جمهور جلسات تشکیل شود و ریاست بر عهده شخص دیگری باشد اما این کار به‌عنوان یک قاعده درست نیست، شاید به‌عنوان استثنا اشکالی ندارد اما نباید تبدیل به امری عادی شود.


عضو شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در پایان سخنان خود گفت: تشکیل جلسات شوراهایی که ریاست آن بر عهده رئیس‌جمهور است ازجمله شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست شخصی دیگر به‌عنوان قاعده سطح تصمیمات را پایین می‌آورد و اعتبار شوراها را نیز خدشه‌دار می‌کند و نشان می‌دهد رئیس‌جمهور به مصوبات آن شورا ارزشی قائل نیست که شرکت نمی‌کند.


انتهای پیام/4107/4115/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر