صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۵۵ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
قرایی‌مقدم در گفتگو با آنا:

فحاشی در ملأ عام خرده‌فرهنگ شده است

یک جامعه شناس گفت: فحاشی خرده‌فرهنگی است که در جامعه باب شده و متأسفانه در حال گسترش است.
کد خبر : 382396

امان‌ قرایی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، جوانان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره فحاشی در ملأ عام گفت: اصولا ژاژخواهی، بدگویی و حرف‌های نامربوط در تاریخ ما سابقه دارد. شاعرانی بودند که کسانی را مورد هجمه قرار می‌دادند و ژاژخایی می‌کردند.


وی افزود: البته فحاشی به نوع حکومت‌ها برمی‌گردد. در گذشته طوری بوده که مردم نمی‌توانستند حرفشان را بزنند و مجبور به غیبت کردن و فحش دادن و ناسزا گفتن بوده‌اند که البته مقبول عده‌ای هم بوده است؛ بنابراین ریشه تاریخی دارد.


این جامعه‌شناس گفت: الان فشار جامعه بر افراد بیشتر شده و مردم چون حرفشان به جایی نمی‌رسد بنابراین به ناسزاگویی می‌پردازند.


وی با بیان اینکه فرهنگ ما مبادی آ‌داب و مبادی کلام باید باشد که مردم با احترام با هم حرف بزنند، عنوان کرد: در گذشته فرهنگ فحاشی به دلیل نوع حکومت‌ها فرق می‌کرد. گاهی شاهان فحش می‌دادند و گاهی افرادی که قدرتی داشتند ناسزا می‌گفتند.


قرایی‌مقدم گفت: در دورانی که در خانواده، مدرسه، دروغگویی و فحش رایج است هر کسی که در این محیط باشد اینها را می‌شنود و یاد می‌گیرد.


وی افزود: فحاشی خرده‌فرهنگی است که در جامعه باب شده و دیگران یاد می‌گیرند. بنابراین از لحاظ جامعه‌شناسی این ناسزاگویی و تحقیر کردن یک ریشه تاریخی و فرهنگی دارد که به درون خانواده آمده و چون مشکلات زیاد است پدر و مادر به دلیل همین مشکلات در خانواده بددهنی می‌کنند که این به کودکان منتقل و سپس به جامعه کشیده می‌شود.


انتهای پیام/4046/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر