صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
دانشجویان اصفهانی کشف کردند؛

امکان تعدیل اضطراب ناشی از تشنج با استفاده از عصاره 2 عنصر گیاهی

نتایج علمی پایان‌نامه‌ دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) امکان تعدیل اضطراب ناشی از تشنج با استفاده از عصاره دو عنصر گیاهی را فراهم کرد.
کد خبر : 382161

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، دانش‌آموختگان حجت احمدی و جواد موحدیان عطار ـ که از تحصیل‌کردگان دوره کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هستند و در نخستین جشنواره پایان‌نامه‌های برتر سال خیام به‌عنوان پایان‌نامه‌های برتر انتخاب شده‌اند ـ امکان تعدیل اضطراب ناشی از تشنج را با استفاده از عصاره دو عنصر گیاهی فراهم کرده‌‌اند.




این دو پایان‌نامه که با راهنمایی مهرداد مدرسی و مشاوره علی مهداد از اعضای گروه گیاهان دارویی و روانشناسی این دانشگاه، تهیه شده‌اند در جشنواره خیام موفق به دریافت لوح سپاس و تندیس ویژه جشنواره شدند.


جواد موحدیان عطار درباره پایان‌نامه خود با عنوان «بررسی اثر عصاره فرنجمشک بر تعدیل اضطراب ناشی از تشنج و غلظت هورمون کورتیزول در مقایسه با سدیم والپروات در مدل حیوانی» به خبرنگار آنا گفت: این پژوهش با هدف بررسی اثر عصارۀ هیدروالکلی گیاه فرنجمشک در کاهش اضطراب ناشی از تشنج انجام گرفته است.




وی اظهار کرد: در این مطالعه 48 موش آزمایشگاهی به طور تصادفی در 6 گروه شامل: کنترل، تشنج و سه گروه تجربی دریافت کننده‌های دوزهای مختلف از عصارۀ هیدروالکلی بذر گیاه فرنجمشک و یک گروه تجربی دریافت‌کننده داروی ضد تشنج والپروات سدیم جایگزین شدند که عصارۀ گیاهی و مادۀ صرع‌زا و داروی والپروات سدیم به موش‌ها تزریق شدند.


این محقق افزود: پس از دریافت دوز مورد نظر و پس از پایان دورۀ تشنج و نتایج تحلیل و آزمون‌ها نشان داد، عصارۀ بذر گیاه فرنجمشک در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معناداری باعث از بین رفتن اثر اضطرابی تشنج شد که از بین سه دوز عصارۀ بذر فرنجمشک در کاهش اضطراب در مقایسه با داروی والپروات اسید، مؤثرتر از سایر دوزها عمل کردند و می‌توان نتیجه گرفت که عصارۀ هیدروالکلی بذر گیاه فرنجمشک در کاهش واکنش‌های اضطرابی ناشی از تشنج مؤثر است و می‌تواند به‌عنوان جایگزینی مناسب برای داروی والپروات سدیم در درمان اضطراب ناشی از تشنج استفاده شود.


موحدیان عطار افزود: یکی از گیاهان دارویی که در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته گیاه فرنجمشک است. فَرَنجمُشک یا فِرِنجمِشک گیاهی است پایا از تیرۀ نعناعیان که ارتفاعش بین ۳۰ تا ۸۰ سانتیمتر است.



حجت احمدی دیگر دانش‌آموخته روان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان درباره پایان‌نامه خود با عنوان «بررسی اثرات عصاره  بادام  بر تعدیل اضطراب  ناشی از تشنج و غلظت هورمون کورتیزول درمقایسه با کاربامازپین در  مدل حیوانی موش» به آنا گفت: این پژوهش با هدف بررسی اثر عصارۀ هیدروالکلی گیاه بادام در کاهش اضطراب ناشی از تشنج انجام گرفته است. 


این محقق اظهار کرد: در این آزمایش، عصارۀ گیاه بادام در دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معناداری باعث از بین رفتن اثر اضطرابی تشنج شد که از بین سه دوز، دوزهای 50 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصارۀ هیدروالکلی بادام در کاهش اضطراب و دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم عصارۀ گیاهی در مقایسه با داروی کاربامازپین، مؤثرتر از سایر دوزها عمل کردند. 


وی تصریح کرد: عصارۀ هیدروالکلی گیاه بادام به‌صورت وابسته به دوز در کاهش واکنش‌های اضطرابی ناشی از تشنج مؤثر است و می‌تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای داروی سنتتیک کاربامازپین در درمان اضطراب ناشی از تشنج استفاده شود.


فَرَنجمُشک یا فِرِنجمِشک، گیاه دارای شاخه‌های پرپشت و متعدد است و به حالت خودرو در اکثر نواحی معتدل آسیا و اروپا (از جمله ایران) می‌روید. این گیاه در طب به عنوان بادشکن و ضد تشنج و مقوی معده و معرق و زیادکننده ترشحات صفرا تجویز می‌شود. 


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر