صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
مستوفی در گفتگو با آنا:

برخی کشورها برای سنجش میزان آب در مناطق میراب تعیین می‌کنند

یک فعال محیط زیست گفت: در برخی از کشورها برای هر منطقه میراب تعیین می‌کنند تا میزان دبی آب را بسنجد، ولی ما نمی‌توانیم ورودی آب را در یک بارش ناگهانی بسنجیم.
کد خبر : 381021

فرخ مستوفی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص قابل پیش‌بینی بودن هوای کشور با توجه به نوع آب و هوای کشور اظهار کرد: هواشناسی در ایران کاربرد زیادی ندارد، زیرا ایران کشوری خشک است و آب و هوای آن در طول سال قابل پیش‌بینی شده و دارای الگوی مشخصی است.


وی ادامه داد: ما کشوری کوهستانی هستیم و به جز تعداد معدودی رودخانه که در طول سال همیشه آب دارند در سایر موارد در سرتاسر این کوهستان‌ها آثار بریدگی وجود دارد که مسیل هستند و محل عبور سیل از درون آنهاست.


این فعال حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: این‌که ما در کشورمان رودخانه‌های کمی داریم موضوعی غیرطبیعی نیست ولی مسئله این است که ما در کشور در ارتباط با این مناطق برنامه‌ریزی نداریم.


مستوفی تصریح کرد: برنامه‌ریزی در ارتباط با مسائلی همچون بارندگی‌های سیل‌آسا در سایر نقاط دنیا به یک روال تبدیل شده و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند و این در حالی است که در کشور ما این موضوع همیشه برای ما تعجب‌آور بوده و غافلگیرمان می‌کند.


وی افزود: ما در منطقه جغرافیایی هستیم که یا باران دارد و یا خشکسالی است، که البته خشکسالی در آن قالب است و زمانی‌ هم که باران بیاید غیر از بارش‌های سیل‌آسا اتفاق دیگری نخواهد افتاد و این موضوعی است که ما توجه چندانی به آن نداریم.


این فعال محیط زیست با اشاره به اثر این باران‌های سیل‌آسا در کوه‌ها گفت: ما می‌توانیم داغ این اتفاقات را در کوه‌ها ببینیم، به‌عنوان نمونه اگر شما کوه‌نورد باشید و گذرتان به مناطق جنوبی البرز افتاده باشد می‌بینید که داغ آب به 10 متر هم می‌رسد و این بیانگر آن است که اگر بارش‌های شدیدی اتفاق می‌افتد آب در مناطق کوهستانی می‌تواند تا کجا بالا بیاید.


مستوفی عنوان کرد: در کشور ما در زمان‌هایی افراد می‌توانند با چشم غیرمسلح هم میزان بالا آمدن آب را تشخیص دهند ولی در سایر کشورهایی همچون فرانسه که امکان تشخیص آن به‌سادگی وجود ندارد برای هر منطقه یک میراب مشخص می‌کنند که مسئول سنجش میزان دبی آب در ورودی‌ها و خروجی‌ها است که میزان حداقل و حداکثر آب در سال را برای آن منطقه می‌سنجند ولی ما در کشور نمی‌توانیم حداکثر ورودی آب را در یک بارش ناگهانی بسنجیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر الگوهای زمین‌شناسی و هواشناسی در تمام دنیا به‌هم خورده است و به همین خاطر در نقاط مختلف جهان شاهد سیل، رگبار و گردباد هستیم و لازم است تا خودمان را برای سال‌های آتی که دوران رخدادهای طبیعی غیرعادی است آماده کنیم.


انتهای پیام/4122/4105/
 


انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست
ارسال نظر