صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۹ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
رحیم‌صفوی در گفتگو با آنا:

مصر با عقلانیت وارد رویارویی نظامی در قالب ناتو عربی با ایران نشد

مدیرعامل مؤسسه آینده‌پژوهی جهان اسلام با تأکید بر اینکه مصر نزدیک‌ترین کشور اهل‌سنت به ایران برای رابطه است، گفت: مصر اقدام درستی کرد که وارد ناتوی عربی نشد.
کد خبر : 380581

سیدحمزه رحیم‌صفوی در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست‌خارجی گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، درباره ارتباطات دیپلماسی ایران و مصر، اظهار کرد: «اوج بروز و ظهور مصر در جهان عرب و دنیای اسلام به دوران جمال عبدالناصر بازمی‌گردد».


وی به دوران پان‌‌عربیسم جمال عبدالناصر اشاره کرد و افزود: «مدلی که رئیس‌جمهور فقید مصر داشت، دارای سیستم اسلامی نبود».
مدیرعامل مؤسسه آینده‌پژوهی جهان اسلام ادامه داد: «مذاکرات و صلح مصر با رژیم صهیونیستی نقش و جایگاه مصر در جهان عرب و اسلام را کاست و به تدریج عربستان جای مصر را گرفت و در تحریم نفتی دهه 70 سعودی‌ها پرچم‌دار بودند».


رحیم‌صفوی با بیان اینکه از دهه 70 تاکنون مصر دارای سیاست‌خارجی مستقل نبوده است، تأکید کرد: «انور سادات پیمان کمپ دیوید را با صهیونیست‌ها را منعقد کرد و قصد داشت که با این صلح وضعیت معیشت مردم کشورش را سامان دهد، ولی در عمل، رفاه مادی برای مردم مصر به‌وجود نیامد و از سوی دیگر، ارتش این کشور هم به آمریکا وابسته مالی پیدا کرد».


وی افزود: «عربستان سعودی تا قبل از انقلاب فوریه 2011 مصر نفوذ خود را در این کشور افزایش داد اما در زمان محمد مرُسی،  فاصله مصر با عربستان زیاد شد و سعودی‌ها همراه با آمریکا به کودتا علیه مُرسی کمک کردند».


کارشناس ارشد مسائل غرب‌آسیا با اشاره به اینکه بعد از روی کارآمدن سیسی سیل کمک‌های مالی سعودی‌ها به این کشور سرازیر شد، عنوان کرد: «البته نزدیک‌ترین کشور اهل‌سنت برای رابطه با ایران، مصر است، چراکه مدارس الازهر این کشور می‌توانند روابط مذهبی را تقویت کنند که چشم‌انداز روشنی هم دارد».


وی تصریح کرد: در زمان دولت نهم و دهم روابط ایران و مصر در حال شکل‌گیری بود، ولی مشکل اصلی برقراری ارتباطا دوجانبه، ریشه در  مصر دارد؛ زیرا قاهره با وجود کمک‌های فراوان آمریکا و سعودی‌ها به این کشور نمی‌تواند به راحتی مصر با ایران رابطه برقرار کند و عده‌ای هم در قاهره این شایعه را القا می‌کنند که ایران به‌دنیال شیعه‌‌سازی در مصر است».


صفوی  در پایان تأکید کرد: «مصر با عقلانیت وارد رویارویی نظامی در قالب ناتوی عربی با ایران نشد».


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

برچسب ها: مصر
ارسال نظر