رعایت نکردن رژیم غذایی در دیابتیها بیماری قلبی را در پی دارد
حسن آقاجانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: بیماری دیابت را باید جدی گرفت، زیرا عدم کنترل دیابت و بالا رفتن قند خون باعث تشدید بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون و نارسایی کلیوی می شود.
وی افزود: رعایت الگوی غذایی سالم به تنظیم قند خون شما کمک میکند، اما این را باید توجه داشت که هیچ کدام از وعده های اصلی غذایی نباید حذف شود.
این متخصص تغذیه گفت: توصیه میکنیم غذا را به مقدار کم و به دفعات بیشتر مصرف کنید، زیرا خوردن یک وعده غذای زیاد باعث بالا رفتن قند خون میشود.
آقاجانی در ادامه تصریح کرد: بیماران دیابتی در نوع غذایی که مصرف میکنند باید احتیاط لازم را به خرج دهند. نانهای سبوسدار مانند سنگک، بربری، تافتون، ماکارونی سبوسدار و برنج قهوهای از جمله غذاهایی است که این گروه از بیماران میتوانند از آن استفاده کنند.
وی افزود: خوردن چای با توت خشک، کشمش، خرمای زرد زاهدانی یا انجیر خشک و نخودچی به جای قند به این گروه از بیماران توصیه میشود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: نخود، عدس، لپه، ذرت تازه، باقالی با پوست، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی نیز قند بالایی ندارند و میتوانند برای این گروه از افراد مورد استفاده قرار گیرد.
آقاجانی ادامه داد: شیر یا ماست کمچرب روزی ۲ تا ۳ لیوان و پنیر کمچرب به اندازه یک قوطی کبریت باید توسط آنها مصرف شود.
وی تصریحکرد: نان باگت، نان لواش، نان سفید، ماکارونی با آرد سفید، برنج سفید، رطب و میوههای خشک شده، نخود سبز زمینی و باقلا بدون پوست برای بیماران دیابتی مضر است.
وی در ادامه گفت: قند، شکر، عسل، مربا و شربتهای شیرین، نوشابه و مالشعیر باید از وعدههای غذایی آنها حذف شود. شکلات، آب نبات بستنی و انواع شیرینی نیز برای آنها به شدت مضر است.
آقاجانی اضافه کرد: بیماران دیابتی از مصرف کلهپاچه، پوست مرغ و ماهی، کالباس، سوسیس و گوشتهای پرچرب نیز باید به شدت پرهیز کنند.
انتهای پیام/4122/۴۰۸۷/
انتهای پیام/