صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۲۹ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
مبانی اندیشه‌ورزی/17

كرسی‌های نقد چیست؟

بر اساس آیین‌نامه هیئت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، كرسی‌های نقد از انواع کرسی‌های علمی است.
کد خبر : 379383

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هیئت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در هفدهم بهمن‌ماه سال 82 از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد اما دانشجویان و اساتید آشنایی چندانی با وظایف این هیئت ندارند.


توسعه و ترویج آزاداندیشی همواره از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهیان و حوزویان است، ایشان در پاسخ به نامه جمعی از دانش‌آموختگان حوزه علمیه درباره نیاز كشور به آزاداندیشی تأکید می‌کنند: نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت‌ و «نقد و انتقاد» را به‌ كالای‌ قاچاق‌ و یا امری‌ تشریفاتی تبدیل‌ كرد؛ چنانكه‌ نباید به‌ جای‌ «مناظره» به‌ «جدال و مدارا» گرفتار آمد و به‌‌جای «آزادی»، به‌ «دام‌ هتاكی‌ و مسئولیت‌گریزی»‌ لغزید.


در مبانی اندیشه‌ورزی/16 به بررسی آیین‌نامه برگزاری كرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی پرداخته و بیان کردیم که بر اساس آیین‌نامه برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی بر اساس آیین‌نامه برگزاری كرسی‌های نوآوری و نظریه‌پردازی دبیرخانه هیئت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، در صورت درخواست کتبی دستگاه مجری برگزاری کرسی، برای تأمین بخشی از هزینه برگزاری کرسی مساعدت خواهد کرد. صاحبان نوآوری و نظریه و ناقدان آنان، به‌هنگام برگزاری جلسات كرسی‌ها در بیان دیدگاه‌های خود از آزادی كامل برخوردارند و دبیرخانه هیئت و دستگاه مجری، موظف خواهند بود جهت تأمین امنیت و مصونیت قضایی آنان مادام که با آیین‌نامه برگزاری کرسی‌ها منطبق باشد، پیگیری كنند.


در این قسمت به تشریح تعاریف و مفاهیم کرسی‌های نقد و آیین‌نامه برگزاری آن خواهیم پرداخت.


از نظر هیئت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، نقد عبارت است از استقرای مستدل، متقن و مستند مجموعه محاسن و معایب یك مكتب، نظریه یا اثر علمی در مسیر ابطال یا تكمیل آن نظریه، با رعایت ادبیات رشته علمی مربوط و منطق و اخلاق نقد كه از چارچوب نظری و ساختار علمی روشن برخوردار باشد.


بر اساس ماده یک آیین‌نامه برگزاری کرسی‌های نقد، کمیته داوران، به مجمعی از خبرگان علمی در حوزه‌ای خاص اطلاق می‌شود كه برای ارزیابی روشمند و علمی نظریه با پیشنهاد دستگاه مجری و تأیید دبیرخانه هیئت حمایت از كرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره، تعیین می‌شوند.


همانند کرسی‌های نوآوری، سازمان مجری در مفاهیم کرسی‌های نقد نیز به دانشگاه یا مؤسسه علمی معتبری اطلاق می‌شود که درصدد برگزاری کرسی‌ها است.


انتهای پیام/4115/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر