نداشتن علامت برای فشار خون آن را به قاتل خاموش تبدیل کرده است
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- ملیحه محمودخواه؛ فشارخون بالا یکی از عوامل اصلی بروز بیماریها در همه جوامع خصوصاً ایران به شمار میآید و بر اساس آمارها پس از چاقی و اضافهوزن بسیاری از بیماریها به فشارخون منتسب میشود.
بر اساس آمارها شیوع فشارخون در زنان دو برابر مردان است و بیش از یک میلیارد نفر از مردم در دنیا به فشارخون مبتلا هستند؛ پزشکان هشدار دادهاند که تا 30 سال آینده به این آمار 50 میلیون نفر اضافه میشود و این نشان میدهد شیوع فشارخون به دلیل نوع تغذیه حدود 60 درصد افزایش پیدا کند.
این در حالی است که از هر سه بزرگسال یک نفر به فشارخون مبتلاست و این آمار با بالا رفتن سن افزایش پیدا میکند و بهطورکلی در گروه سنی 20 تا 30 سال از هر 10 نفر یک نفر و در گروه سنی 50 سال به بالا پنج نفر از هر 10 نفر به فشارخون بالا مبتلا است این در حالی است که مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی رتبه اول را به خود اختصاص داده است و بررسیها نشان میدهد که فشارخون بالا علت اصلی بروز این بیماری به حساب میآید.
پزشکان معتقدند که با افزایش سن ریسک ابتلا به فشارخون بالا میرود و نداشتن تحرک، اضافهوزن، تغذیه ناسالم، مصرف الکل، مصرف سیگار از عوامل ابتلا به فشارخون بالا است.
سکته مغزی بر اثر فشار خون بالا اتفاق میافتد
محمدمهدی استواری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: یکی از عوامل بروز سکته مغزی فشارخون بالاست زیرا فشارخون بالا رگهای مغز را مسدود میکند و سبب مرگ مغزی میشود به همین دلیل یکی از راههای جلوگیری از سکته مغزی کنترل فشارخون است
این نفرولوژیست در ادامه افزود: افراد باید پس از 30 سالگی هرچند وقت یکبار میزان فشارخون خود را اندازهگیری کنند و تلاش کنند با تغییر سبک زندگی خود یکی از عوامل بروز فشارخون را از بین ببرند.
وی ادامه داد: فشارخون هیچ علامتی ندارد و همین موضوع این بیماری را به قاتل خاموش مشهور کرده است اما کنترل فشارخون میتواند مانع ابتلا به بسیاری از بیماریها شود.
استواری با تأکید بر اینکه فشارخون بالا میتواند به چشم نیز آسیب برساند اضافه کرد: فشارخون بالا به شبکیه چشم آسیب میرساند و میتواند تا نابینایی فرد پیش رود.
شیر بخورید تا فشار خونتان پایین بیاید
فریبا میری نیز به خبرگزاری آنا گفت: شیر کمچرب فشارخون را تا حدود زیادی پایین میآورد و کلسیم موجود در شیر میتواند فشارخون را پایین بیاورد.
وی ادامه داد: حبوبات، بادام، سیبزمینی، غلات و اسفناج نیز میتواند فشارخون را تا حدود زیادی کاهش دهد.
این متخصص تغذیه معتقد است خوردن شکلات تلخ میتواند فشارخون را پایین بیاورد و مواد غذایی مانند آلو و زردآلو که پتاسیم دارند نیز میتوانند در کاهش فشارخون مؤثر باشند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه امگا ۳ نیز از موادی است که به پایین آوردن فشارخون کمک میکند، افزود: روغن ماهی حاوی مقدار قابلتوجهی امگا ۳ است.
وی با تأکید بر اینکه ماهی سالمترین نوع گوشت است خوردن آن را به افرادی که فشارخون دارند توصیه کرد و ادامه داد: امگا ۳ التهاب را پایین آورده و از فشارخون جلوگیری میکند.
میری خوردن سیر و هویج را برای این گروه از بیماران مفید دانست و افزود: کم آب شدن بدن نیز میتواند فشارخون فرد را بالا ببرد به همین دلیل خوردن آب به همه افراد توصیه میشود زیرا مصرف آب در دفع سموم از بدن مؤثر است.
انتهای پیام/4087/پ
انتهای پیام/