صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۰ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
بهزادی در گفتگو با آنا:

بسیاری از نویسندگان با روش‌های علمی نوشتن بیگانه‌اند

مدیر مطالعات تاریخ انتشارات پرنده گفت: متأسفانه می‌بینیم عده‌ای اول کتاب را می‌نویسند و بعداً می‌خواهند از آن روش دربیاورند.
کد خبر : 378744

محمدرضا بهزادی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با اشاره به وجود کتاب‌های بی‌کیفیت و غیرمستند در بازار کتاب گفت: برخی از نویسندگان و پژوهشگران در چاپ کتاب، ابتدا کار را انجام می‌دهند سپس می‌خواهند از داخل آن روش دربیاورند که نتیجه این کار مشخص است، اگر کتابی روش‌مند باشد مثل یک مقاله روش‌مند ساختار مشخصی دارد و اگر یکی از این شرایط را نداشته باشد پذیرفته نمی‌شود باید برای دادن مجوز انتشار کتاب هم چنین روشی اجرا شود. 


وی عنوان کرد: وقتی یک کتابی می‌آید بیرون در ایران، متأسفانه می‌بینید کسانی کار می‌کنند که متد و روش بلد نیستند یعنی اول کتاب را می‌نویسند، روش را بعداً می‌خواهند از آن در بیاورند. اول کار را انجام می‌دهند، می‌گویند دقت مهم نیست و بعداً بر روی روش آن کار می‌کنند، در صورتی که قاعده این‌طور نیست، اول باید روش و متد کار مشخص باشد، به همین دلیل است که متأسفانه وضعیت کتاب‌های ما رضایت‌بخش نیست این‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از نویسندگان با روش‌های علمی نوشتن بیگانه‌اند.


مدیر مطالعات تاریخ انتشارات پرنده بیان کرد: این مشکلات تنها برای کتاب نیست و در مقاله هم همین‌طور است. مقاله می‌فرستیم هند و چین و پاکستان اکسپت می‌شود اما شما همان مقاله را بفرستید اروپا یا آمریکا، به محض اینکه ببینند متدلوژی ندارد، ردش می‌کنند و پس می‌فرستند.


بهزادی با تأکید بر لزوم مطالعات بین‌رشته‌ای برای نویسندگان و پژوهشگران تصریح کرد: اتفاق دیگری که می‌افتد این است که نویسنده‌ها متأسفانه تصورشان بر این است که نباید مطالعات بین رشته‌ای داشته باشند. یعنی می‌گویند اگر یک نفر پزشک یا دامپزشک است، نباید وارد حوزه تاریخ شود، چرا؟ چون وارد حوزه تاریخ شدن، کار خود تاریخ‌شناسان است در حالی که اصلاً این‌طور نیست. چون علوم پایه و علوم تجربی متدلوژی و روش‌شناسی بلدند در علوم انسانی خیلی موفق‌ترند و متأسفانه خود حوزه علوم انسانی روش‌شناسی بسیار ضعیفی دارند.


وی درباره کتاب‌های تاریخی نشر پرنده اظهار کرد: ما یک بخش تاریخ در نشر پرنده داریم که بنده مدیریت مطالعات تاریخ انتشارات را در اختیار دارم، پنج عنوان کتاب داریم که معروف‌ترینش کتاب «خداوندگار لحن»، نامه‌های تازه‌یاب از قائم‌مقام دوم است که در سال 1395 ما اینها را از مجموعه کاخ گلستان گرفتیم و اسکن کردیم و رویش کار کردیم. نامه‌های خصوصی قائم‌مقام هست به همسرش، یک مجموعه بسیار خوبی برای مطالعات تقریباً اواسط دوره قاجار است.


مدیر مطالعات تاریخ انتشارات پرنده گفت: کتاب دیگری که امسال چاپ کردیم، «گاه‌نگار قصر گلستان» است که وقایع عمارات کاخ گلستان از کتاب‌ها، مکتوبات و مطبوعات چاپ شده را جمع‌آوری کرده‌ایم. کتاب «تصرف تفلیس» را داریم که یک گزارش تقریباً مستندی است از وقایع آقامحمدخان قاجار به تفلیس که نسبتاً گزارش مستند و دقیقی است و یک کتاب هم داریم در مورد پزشکی زنان است، نخستین رساله پزشکی زنان مدرن در ایران در دوره قاجار به اسم «رساله قابلگی یا مولودیه فى الحقیقه الولاده» که آثار نو و قابل توجهی در حوزه تاریخ هستند.


انتهای پیام/4072/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر