تحمیل ازدواج در سن زیر رشد مورد پذیرش جامعه نیست
اشرف گرامیزادگان در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره کودک همسری و جا افتادن فرهنگ آن در کشور و یا قابل اجرا شدن آن اظهار کرد: موضوع ازدواج مسئله دارای اهمیتی است به حدی که در جوامع کنونی، چگونگی شکلگیری و دوام و پایداری آن مرتب توسط پژوهشگران اجتماعی مورد رصد و پایش قرار میگیرد و حکومتها نیز برای آن به دلایل گوناگونی چون امنیت، سیاست و اقتصاد اهمیت قائل هستند؛ علت آن نیز تاثیری است که ازدواج بر امور اجتماعی دارد.
وی افزود: ازدواج هر چند که به صورت عقد منعقد میشود ولی دارای ویژگیهای خاصی است و چون هدف آن ثبات و پایداری و قوام خانواده است، مدت زمان آن در مرحله نخست مادام و تا آخر عمر طرفین بنیان گذاشته میشود. بدین معنی که افراد برای یک عمر این عقد را برقرار میکنند و در آغاز هیچ کدام قصد فصل و جدایی را ندارند؛ در نتیجه پیوندی که به قصد تداوم، کسب آرامش و محبت و امنیت شخصی برقرار میشود باید دارای ویژگیهایی متفاوتی از سایر عقود باشد.
مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده با اشاره به موضوع فرهنگ و سنن گفت: این مسئله سالهاست که مورد بازنگری مردم قرار گرفته است. تجربیات کسب شده والدین، نگاه آنان را به سمت توجه بیشتر به فرزندان نشانه رفته است. اکنون خانوادهها تمام تلاش خود را برای رشد و ارتقای فرزندان خود اعم از پسر و دختر به کار میگیرند تا فرزندانشان درس بخوانند و در آینده شغل مورد علاقه خود را پیدا کنند و فردی مفید برای خود، خانواده و جامعهشان باشند. امروزه اغلب خانوادهها تن به ازدواجهایی چون «ناف بریده پسرعمو و...» نمیدهند. برخی از سنن خاک خورده است و یا مسکوت مانده و حذف شده است. حتی در شهرستانهای دور نیز اگر آموزش توسعه یابد و یا فقر کاهش پیدا کند دیگر شاهد کودک همسری نخواهیم بود. نتایج مطالعات و حتی برخی پژوهشهای میدانی بیانگر جهل و نا آگاهی و یا فقر و فاقه خانواده است .
وی بیان کرد: اینجا وظیفه مسئولین دستگاههای اجرایی است که با توسعه آموزش به والدین و هم چنین جوانان، برای آنها بیان کنند که چگونه باید ازدواج کرد و این که رضایت، حق انتخاب و تمایل فرد با داشتن شرایط مناسب میتواند منجر به تشکیل خانواده بر مبنای تناسب شود؛ بدون هیچ اکراهی!
گرامیزادگان افزود: نیک روشن است که ایران در طی سالیان متمادی با گسترش آموزش و پرورش و توسعه مراکز آموزش عالی ، موفق شده است که آموزش را در بین جوانان – اعم از پسر و بخصوص دختران – به سطح مطلوبی برساند و آگاهی اجتماعی آنان را افزایش دهد. این آگاهی، جوانان را به شناخت بیشتر عقد ازدواج و تشکیل خانواده و اهمیت آن و بهبود کیفیت ازدواج رهنمون میکند.
وی گفت: نتیجه اینکه کودک همسری زیبنده این کشور نیست و دختران و پسران باید به رشد و شناخت بهتری برای تشکیل خانواده برسند. تحمیل ازدواج در سن زیر رشد مطلقا مورد پذیرش جامعه نیست.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/