صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۳۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
انتخاب درست آینده‌ای روشن2؛

لزوم تناسب استعداد داوطلب با رشته تحصیلی

انصراف از تحصیل یا عدم موفقیت در ادامه تحصیل، پیامدهای اشتباه در انتخاب رشته یا دانشگاه است.
کد خبر : 376482

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دهه‌های ابتدایی تأسیس دانشگاه به علت محدودیت در پذیرش دانشجو و به عبارتی کمبود صندلی‌های دانشگاه‌، انتخاب‌ها محدود بود اما با توسعه کمّی دانشگاه در ایران ظرفیت پذیرش نیز افزایش یافت و به تبع انتخاب‌های زیادی پیش‌روی متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها قرار گرفت.


التهاب انتخاب رشته پس از اعلام نتایج کنکور باعث می‌شود که دانش‌آموزان برای انتخاب رشته استرس زیادی را متحمل شوند انتخاب‌های اشتباه و نسنجیده اتفاق شایعی است که برای متقاضیان ورود به دانشگاه رخ می‌دهد.


اما نکات و الزاماتی برای انتخاب مناسب و صحیح وجود دارد که داوطلبان می‌توانند با رعایت آنها درصد خطا در انتخاب را کاهش دهند. انصراف از تحصیل یا عدم موفقیت در ادامه تحصیل پیامدهای اشتباه در انتخاب رشته یا دانشگاه است.


«انتخاب درست آینده‌ای روشن» پرونده‌ای است که گروه دانشگاه خبرگزاری آنا نکاتی را برای انتخاب صحیح مطرح می‌کند.


پیش از این در شماره یک این پرونده به نقش علاقه در انتخاب رشته صحیح اشاره شد. شماره دو «انتخاب درست آینده‌ای روشن» مربوط به اهمیت بعد شخصیتی داوطلبان است.


نکته‌ای که اصولاً‌ در انتخاب‌ها پنهان می‌ماند و به آن توجه نمی‌شود تناسب ابعاد شخصیت داوطلبان با رشته مورد نظر است. به‌هرحال هر رشته تحصیلی متناسب با یک تیپ شخصیتی است و اگر داوطلب از نظر شخصیتی به رشته منتخب تطابق نداشته باشد موفقیتی نیز حاصل نخواهد شد.


علم به  تطابق رشته تحصیلی و شخصیت داوطلب امری نیست که فرد به تنهایی بتواند به آن پی ببرد و باید از کمک مشاوران تحصیلی بهره ببرند . به هرحال فردی که در رشته‌ای به تحصیل مشغول می‌شود آینده شغلی خود را نیز در آن رشته دنبال می‌کند و با کمک مشاوران مشخص می‌شود که داوطلب برای توانایی انجام مشاغل مورد نیاز رشته را داراست یا خیر.


انتهای پیام/4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر