قنبرپور: فرهنگسازی برای افزایش مطالعه دانشجویان ضروری است
زهرا قنبرپور در حاشیه حضور در غرفه مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در توضیح نحوه شروع بهکار نویسندگی اظهار کرد: از زمانی که دانشجوی دکتری بودم کار نویسندگی را آغاز کرده و تاکنون چهار جلد کتاب را در رزومه خود دارم که سه جلد آن دانشگاهی و یک جلدش بهعنون «مرگشناسی از دیدگاه مولانا» در حوزه فلسفی است.
وی افزود: دیدگاه غربی و شرقی در حوزه روانشناسی را نمیتوان مطلق، نفی یا تأیید کرد بلکه باید با بهرهگیری از نظرات غربی و شرقی در خصوص روانشناسی بتوانیم بهترین الگو را برای تدریس علوم تربیتی و روانشناسی داشته باشیم.
این استاد واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در کتاب خود با عنوان «دستنامه» برنامه درسی دانشگاهی مبتنی بر رویکرد ریزوم در آموزش عالی سعی کردم هر دو نظریه روانشناسی غربی و شرقی را بررسی و یک مدل منطبق با اصول روانشناسی ارائه دهم.
قنبرپور عنوان کرد: متأسفانه وضعیت رشته روانشناسی در مراکز آموزش عالی کشور زیر خط است و پذیرش دانشجو در رشته روانشناسی علوم تربیتی بدون کنکور و با معدل پایین، سبب شده تا دانشجویانی با اطلاعات پایین در این رشتهها برای ادامه تحصیل حضور پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: امروز منابعی که در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس میشود جدید نیست و متأسفانه نویسندههای جوان فعالیتهای کمی دارند و ترجمههای 2015 به بعد بسیار کم است که همه مسائل به ضعیف شدن رشته روانشناسی دامن زده است.
این نویسنده کتاب یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات روانشناسی در کشور ما محدود بودن گرایشهای رشتههای روانشناسی در کشور ماست در صورتی که در کشورهای دیگر چنین وضعیتی نیست و گرایشهای روانشناسی بسیار گسترده است.
قنبرپور در پیشنهادی به وزارت علوم، عنوان کرد: لازم است تا سیستم آموزش عالی کشور خانهتکانی اساتید را آغاز کرده و آنها را به سمت نویسندگی و ترجمه سوق دهد.
این نویسنده کتب دانشگاهی، ایجاد مشوقهای لازم را بههمراه راهاندازی فستیوالهای کتب دانشگاهی در این حوزه مورد اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: عدم پشتیبانی یکی از مهمترین موانع و مشکلات پیش روی نویسندگان کتاب در کشور ماست.
قنبرپور همچنین به مشکلات منتشر کردن کتاب خودش نیز اشاره داشته و یادآور شد: داوری کتاب آخرم یک سال و نیم و همچنین چاپ آن نیز 6 ماه به طول انجامید اما باز هم کار نویسندگی را ادامه میدهم و بنا دارم دو کتاب دیگر نیز که در حوزه روانشناسی شخصیتی در مرحله داوری دارم به زودی به چاپ برسانم.
این نویسنده و استاد دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که روزانه چقدر وقت صرف مطالعه میکند، بیان کرد: سعی میکنم تا از طریق کتب الکترونیکی، یک ساعت و نیم در روز مطالعه داشته باشم که این میزان در دوران دانشجوییام بیشتر بود، اما متأسفانه دانشجویان امروز از لحاظ مطالعاتی وضعیت بدی داشته و میتوان گفت میزان زمان اختصاص یافته برای مطالعه از سوی دانشجویان صفر است.
قنبرپور در پاسخ به این سؤال که غرفه مرکز نشر علمی و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی را در نمایشگاه کتاب چطور ارزیابی میکند، اظهار کرد: جانمایی غرفه و قرار گرفتن آن در ابتدای سالن کتب دانشگاهی مطلوب است ولی این فضا پاسخگوی ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی نیست.
یادآور میشود قنبرپور در خصوص کتاب دیگرش با عنوان «تعلیم و تربیت کودکان سوگوار» توضیح مفصلی ارائه کرد که در گفتگوهای آتی به آن میپردازیم.
انتهای پیام/4107/4122/4123/
انتهای پیام/