جشنواره جهانی فیلم فجر؛ ادامه امکان یک ادغام
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، بازدید روز گذشته سرپرست سازمان سینمایی از پردیس سینمایی چارسو به عنوان سالن اصلی برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، میتوانست هم برای اهالی رسانه و هم برای مدیران و عوامل اجرایی برگزارکننده این جشنواره، رویدادی مهم باشد.
این اهمیت علاوه بر به جایگاه مدیریتی وی، بیشتر به پرسش و در واقع ابهام بزرگ مربوط به جشنواره جهانی فیلم فجر باز میگردد. این ابهام هم چیزی نیست جز احتمال ادغام دو جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر. احتمالی که گاه با مواضع مبهم سازمان سینمایی به «امکان» نزدیک میشد و گاه با اظهارات دبیر جشنواره و البته برخی مدیران فرهنگی به «امتناع» پهلو میزد.
سید رضا میرکریمی با تجربه سه دوره دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر، امسال نیز عهدهدار این سمت شد. وی در نشست خبری جشنواره که دو روز قبل از افتتاحیه برگزار شد، حداقل سه بار از سوی خبرنگاران در موضوع احتمال ادغام دو جشنواره ملی و جهانی مورد سؤال واقع شد. سؤالاتی که با چاشنی ابراز تمایل سازمان سینمایی به سرپرستی حسین انتظامی به این ادغام مطرح گردید.
دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر هم ضمن بیاطلاعی از اظهارنظر انتظامی، گفت که در آخرین گفتگویی که با سرپرست سازمان سینمایی داشته است، علاوه بر حمایت قاطع و دلگرمی او، هیچ نشانهای دال بر توقف برگزاری جشنواره جهانی فجر از سوی انتظامی نه دیده و نه شنیده است.
با این حال اصرار خبرنگاران آن اندازه بود که میرکریمی تنها به این نکته اذعان کرد که نمیتوان بر مبنای چند جمله کوتاه که انتظامی به صورت دو پهلو در یک برنامه تلویزیونی گفته است، این نتیجهگیری را ارائه کرد. پرونده استدلالهای میرکریمی و خبرنگاران در این جلسه سرانجام با اظهارنظر مدیر رسانه و ارتباطات جشنواره سی و هفتم به عنوان دیگر سخنران نشست خبری به پایان رسید.
کیوان کثیریان با اشاره به این که با توجه به حضور نداشتن انتظامی در نشست خبری، نمیتوان با تکیه بر اظهارنظری کلی و مبهم، حکمی قاطع در این زمینه داد، از خبرنگاران خواست تا صحت و سقم موضع انتظامی را به صورت مستقیم از خودش بپرسند.
ابهام در تداوم برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر یا ادغام آن، حتی میتواند کیفیت برگزاری همین دوره را نیز تحت تأثیر قرار دهد
میرکریمی هم البته در توضیح تکمیلی گفت که اصرارش برای برگزاری دو جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر به صورت مجزا نه به خاطر جایگاه حقوقی وی به عنوان دبیر جشنواره، که به خاطر بررسیهای کارشناسی و تجربه سالهای پیش است. تصمیمی که از سال 1394 و سی و سومین دوره این جشنواره عملیاتی شد. میرکریمی همچنین به حمایت اغلب مدیران فرهنگی، عوامل سینما و منتقدان از برگزاری جشنواره به صورت مجزا هم اشاره کرد.
در سه روز گذشته نیز چه اصحاب رسانه و چه عوامل سینما در مواجه با مسئولان برگزاری و دبیر جشنواره در کنار پرسشهای گوناگون، دوباره این موضوع را مطرح میکردند. پرسشهایی که باز هم با همان ابراز بیاطلاعی و پاسخهای پیشین مواجه میشدند.
بازدید دیروز انتظامی از سینما فلسطین و پردیس چارسو (کاخ جشنواره) این فرصت را فراهم آورد تا نظر وی درباره این موضوع بدون واسطه و بیابهام ارائه شود.
با این حال سرپرست کمحرف سازمان سینمایی باز هم از اظهارنظر مستقیم و روشن در این باره پرهیز کرد. وی ضمن تأکید بر اهمیت جشنواره جهانی فیلم فجر و تقدیر از برگزارکنندگان، مسئله ادغام یا جدا بودن دو بخش ملی و جهانی جشنواره را به بررسی همکارانش در سازمان سینمایی حواله داد.
روندی که به گفته وی به موازات «تجدید ساختارها و با توجه به مأموریتهای جدید سازمان سینمایی در داخل سازمان و به تبع آن مؤسسات وابسته» انجام میشود. انتظامی روشن شدن بحث نهایی در این زمینه را نیز به یک ماه دیگر موکول کرد.
وی درباره ادامه حضور در سازمان سینمایی هم پاسخ شفافی نداد و فقط دو شرط حضورش در این سمت را یادآوری کرد: من از زمان ورودم به سازمان سینمایی دو شرط برای حضورم داشتهام. یک اینکه من با توجه به پیشینه فرهنگی که دارم بتوانم برای سینما کار مؤثری کنم و دو اینکه سینماگران من را بپسندند که باید منتظر نتایج این بررسیها باشیم.
بدین ترتیب در کنار نکات، مزیتها ایرادات و مسائل مربوط به برگزاری جشنواره سی و هفتم، اصل تداوم این جشنواره یا ادغام آن موضوعی است که همچنان دغدغه علاقهمندان به سینما و البته بیش از همه دبیر آن یعنی میرکریمی خواهد ماند. این ابهام حتی میتواند کیفیت برگزاری همین دوره را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بازدید انتظامی از کاخ جشنواره سی و هفتم نهتنها نوید تداوم ساختار یک جشنواره سینمایی را نداد، بلکه دورنمای این رویداد فرهنگی را نیز مبهمتر ساخت.
انتهای پیام/4122/4104/
انتهای پیام/