صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۸

کاهش حساسیت‌های بهاری با خوراکی‌های طبیعی

علایم و درمان‌های طبیعی حساسیت‌های بهاری را در ادامه می‌توانید مطالعه کنید.
کد خبر : 371065

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، التهاب فصلی مخاط بینی و مشکلاتی مانند آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه و سرفه معروف به تب یونجه زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن، مواد بی‌خطر را خطرناک تلقی و موادی را در خون ترشح می‌کند تا با این عوامل مقابله کند. این عوامل بیرونی که به نام  آلرژن شناخته می‌شود می‌تواند گرده گیاهان، گرد و خاک، بوها و... باشد. علایم و درمان‌های طبیعی حساسیت را در ادامه می‌توانید مطالعه کنید:


شوک آلرژیک


علاوه بر علایمی که نام بردیم، سنگینی گوش، ترشحات پشت حلقی، تنگی نفس و خس خس سینه، اختلال خواب، زودرنجی، اگزما، کهیر، وزوزگوش، کاهش تمرکز  و سردرد هم از علایم این حساسیت‌ها شمرده می‌شود.در حقیقت  این علایم پاسخی است که سیستم ایمنی بدن به حضور آلرژن‌ها می‌دهد. حتی در موارد شدید، واکنش‌های سیستم ایمنی باعث شوک آلرژیک می‌شود که  در مدت 15 دقیقه فرد را از بین می‌برد.
نکاتی برای کاهش حساسیت :
* تعویض ملافه هفته‌ای یک بار و شست و شوی آن با آب گرم.
* تا حد امکان از مبلمان تشک دوزی شده استفاده نکنید.
* وسایل اضافه و خردوریزهای اتاق‌ها را کم کنید تا  مانع از تجمع گرد و خاک شوید.
*رطوبت متعادل بهترین گزینه برای کاهش علایم به ویژه در افراد مبتلا به آسم است.
* تا حد امکان در این فصل پنجره‌ها را بسته نگه دارید و کمتر در فضای باز قرار گیرید.


درمان‌ها  


* بهترین درمان همان پیشگیری است که باید از مصرف مواد حساسیت زا پرهیز کرد. استفاده از ماسک، دستکش و عینک آفتابی،  ساده‌ترین راه‌های ممانعت از تماس مستقیم با آلرژن‌هاست.
* با کفش وارد منزل نشوید.
* در رژیم غذایی از میوه و سبزیجات  تازه استفاده کنید. روغن زیتون را فراموش نکنید.
* ماهی به دلیل داشتن امگا 3 خاصیت ضد التهابی دارد و در کاهش التهاب سینوس‌ها و بهبود علایم حساسیت موثر است.
* دوش گرفتن روزانه با آب گرم و هر بار 10 دقیقه به کاهش  علایم کمک می‌کند.
*در طب سنتی مصرف سبزی‌های بهاری و عرقیاتی مانند شاه تره، کاسنی و خرفه  نیز برای پیشگیری از حساسیت‌های فصلی توصیه می‌شود.


غذاهای مناسب برای فروردین ماه


درمانگران و قدمای طب سنتی در متون طب سنتی ایران از غذاهایی مانند آش، بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، کاهو سکنجبین، سمنو، آش شبدر و قره قروت به عنوان بهترین و سبک‌ترین غذاهای ایرانی که انرژی و ویتامین زیادی دارد، برای فصل بهار نام می‌برند.مصرف این غذاها موجب پاک سازی خون و تقویت اعصاب و قوای بدن می‌شود. از طرفی مصرف حبوبات فصل بهار مانند ماش، نخود فرنگی و جو نیز توسط حکمای طب سنتی ایران توصیه شده است.نوشیدن آب ماست، آب دوغ و ماء الشعیر سنتی که افزودنی‌های شیمیایی نداشته باشد نیز برای پاک سازی خون و تقویت کبد در فصل بهار بسیار مناسب است.


تسکین عطسه بهاری با روغن بنفشه


درمانگران طب سنتی برای درمان عطسه‌های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی، استفاده از روغن بنفشه و بادام را به بیماران‌شان توصیه می‌کنند.


این درمانگران به بیماران‌شان که از دست عطسه‌های بی‌وقفه کلافه می‌شوند، توصیه می‌کنند روزی دو بار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفره‌های بینی خود بچکانند. علاوه بر این، با همین روغن، پیشانی خود را نیز ماساژ دهند. این کار موجب می‌شود از شدت عطسه‌ها کم و در مواردی نیز به طور کامل برطرف شود. از خوردن انواع ادویه، غذاهای سرخ کردنی، شکلات و قهوه در فصل بهار پرهیز کنید و مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید.


 ویتامین C


ویتامین C نوعی آنتی هیستامین، آنتی اکسیدان و آنتی توکسین طبیعی است. با مصرف این ویتامین در کنار عسل خام می توان به راحتی به جنگ زکام بهاره رفت. از خوراکی‌های حاوی ویتامین C نیز می‌توان به پرتقال، گریپ فروت، لیموترش، پاپایا، فلفل دلمه ای، بروکلی و دیگر کلم‌ها (کلم ترش و کیمچی عالی هستند)، توت فرنگی، آناناس، کیوی و طالبی اشاره کرد.


تا حد امکان از کپک زدن نقاط مختلف منزل جلوگیری کنید، برای این منظور مراقب نشتی لوله‌ها باشید. رطوبت منزل باید در حدی باشد که نه خیلی خشک و نه خیلی شرجی باشد.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر