صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۷ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
وداع با کمال‌الملک سینما؛

رضا خوشنویسی که به شایعه‌ها خاتمه داد

بالاخره کسانی که به دنبال شایعه‌سازی برای هنرمندان بودند و هستند، متأسفانه تیرشان به هدف خورد و این بار شایعه فوت رضا خوشنویس سریال هزاردستان صحت داشت.
کد خبر : 370909

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا - سیدمصطفی میرزاباقری برزی؛ جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوتی که چندین بار شایعه مرگش طی ماه‌های اخیر توسط برخی افراد در فضای مجازی دست به دست می‌گشت و تکذیب می‌شد، تا حدی که انتشار کذب این خبر توسط فرزند و همسرش از طریق پلیس فتا  پیگیری می‌شد این روزها از طریق فرزند خودش تایید شد.


حوالی ساعت 9 شب سیزدهم فروردین 98 بازیگری که بیش از شش دهه در قاب تلویزیون، بر رده سینما و صحنه تئاتر خوش درخشید، در آستانه 85 سالگی از صحنه زندگی خداحافظی کرد و این چنین شد صحت در گذشت استاد مسلم بازیگری جمشید مشایخی که به کمال‌الملک سینمای ایران معروف است بر همگان آشکار شد.



کمال‌الملک سینمای ایران، یکی از بزرگان و بزرگ‌منشان عرصه بازیگری، رضا خوشنویس هزاردستان که با ایفای نقش در 90  فیلم سینمایی و حدود 50 مجموعه تلویزیونی نقشی خوش در ذهن‌ها به یادگار گذاشت.


«خاک پای مردم هستم» تیکه‌کلام این بازیگر بود. او چهره ماندگار و دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای بازی در «کمال‌الملک» و «گل‌های داوودی» بر شانه‌های خود داشت  و با کارگردان‌های برجسته‌ای همچون علی حاتمی کار کرد.



بعد از داوود رشیدی و عزت‌الله انتظامی، سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان یکی دیگر از مهم‌ترین نمادهای بخش بازیگریش را از دست داد. با درگذشت مشایخی یک نام دیگر از جمع پنج چهره معروف به اعتبار نقش‌آفرینی‌های سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان کم شد. وی در گذر از شش دهه حضور در آثار مختلف وارد خاطره جمعی لایه‌های مختلف جامعه ایران شده بود.


جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ششم آذر 1313 دیده به جهان گشود. تحصیلاتش را در رشته تئاتر ناتمام گذاشت و در سال 1336 به استخدام اداره هنرهای دراماتیک درآمد. اولین تجربه بازی‌اش با فیلم سینمایی «خشت و آیینه » در سال 1342 بود سپس در نمایش «میراث کار» به کارگردانی بهرام بیضایی در فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی، فیلم «قیصر» به کارگردانی مسعود کیمیایی، فیلم‌ «طلوع»،«جوانی هم عالمی دارد» و «پسر زاینده‌رود»، مینی سریال «داستان‌های مولوی» پ، سریال «سلطان صاحبقران» حاتمی، «هزار دستان» در نقش رضا خوشنویس و تفنگچی ظاهر شد.


رضا تفنگچی و خوشنویس، دو نقشی که او در مجموعه هزاردستان به کارگردانی علی حاتمی ایفا کرد هنوز در یاد بسیاری از مردم این کشور جاودانه باقی مانده است.


جمشید مشایخی در ششمین دوره چهره‌های ماندگار به عنوان چهره ماندگار سینمای ایران برگزیده شد و در آبان 1385 در پاریس به خاطر پنج دهه فعالیت هنری از او تجلیل به عمل آمد. آذر ۸۵ هم بزرگداشتی به پاس پنج دهه فعالیت هنری در عرصه بازیگری در تهران برگزار شد. همکاری پیر سینمای ایران با کارگردان‌هایی که از آنها با عنوان فیلم‌سازان پیشرو سینمای ایران یاد می‌شود جمشید مشایخی را در سینمای پیش از انقلاب اسلامی متفاوت از «جریان اصلی» کرده بود.


 «در جستجوی آرامش» و «حکایت دریا» آخرین کارهای تصویری جمشید مشایخی بود.



آخرین حضور زنده یاد استاد جمشید مشایخی در ویژه برنامه نوروزی فرمول یک؛ شبکه یک سیما ۲۵اسفند ۹۷ بود که در آن برنامه مشایخی برای ملت ایران در آستانه سال نو آرزو کرد: «آرزو می‌کنم ملت بزرگ ایران هیچ گرفتاری نداشته باشند، بیکار نباشند، از نظر مالی وضع بسیار خوبی داشته باشند و دعا کنند جمشید هم آدم شود.»


این چهره‌ ماندگار در سال ۹۳ به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال ۹۴ به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی شد.


مشایخی از  هنرمندانی محسوب می شد که در کارهای خیر دست داشت او حتی اصول اخلاقی را اولویت کارهایش قرار می داد او حتی در طرح مشارکت و حمایت هنرمندان پیشکسوت (سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شعر، ادبیات داستانی هنرهای سنتی، معماری و ...) برای کمک به آموزش فرزندان ایران در مناطق محروم کشور جزو هنرمندان پیشکسوت حامی بود.



این استاد مسلم بازیگری حتی در بازدید از موسسه خیریه فدک باغ رضوان گفته بود: «دست کسانی که به معلولان خدمت می‌کنند را می بوسم.»


وی آنچنان خود را از مردم می‌دانست که تحمل آسیب دیدن همشهریان خود در تهران نشده بود به طوری که پس از آن حادثه پیام تسلیت و ابراز همدردی با حادثه دیدگان حادثه تروریستی تهران را منتشر کرد. نوع‌دوستی، اخلاق‌مداری و مردم‌داری از ویژگی‌های بارز و برجسته ایشان بود که باید نسل جدید سینمای ایران روش و منش استاد مشایخی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهد.


پیکر جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون شنبه 17 فروردین ساعت 9:30 صبح  از مقابل تالار وحدت تشییع می‌شود و مراسم ترحیم وی روز سه‌شنبه 20 فروردین از ساعت 16 تا 17.30 در مسجد جامع شهرک غرب، واقع در میدان صنعت، خیابان فرحزادی برگزار خواهد شد.


کمال‌الملک سینمای ایران از نسل هنرمندانی بود که نسل آنها در هنر هفتم کشور رو به انقراض است و جایگزینی برای اینها وجود ندارد. مشایخی مانند برخی دیگر از بازیگران مثل داوود رشیدی و عزت‌الله انتظامی آنقدر آثار قابل قبولی را ارائه کرده‌اند که دهه‌ها در خاطره‌ها خواهند ماند و مردم هم دوستشان دارند. خدایش بیامرزد.


انتهای پیام/4071/



انتهای پیام/

ارسال نظر