صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۱ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۸

10 توصیه تغذیه‌ای کاربردی در طول سفر

در ایام نوروز افراد زیادی به مسافرت می‌­روند؛ با رعایت نکات بهداشتی در طول این سفرها می­‌توان سفری لذت­‌بخش و به دور از انواع بیماری­‌ها تجربه کرد.
کد خبر : 369641

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دکتر خدیجه میرزایی، متخصص تغذیه و رژیم­‌درمانی برای داشتن سفری سالم و به دور از بیماری­‌ها، نکاتی را توصیه کرده که در ادامه آمده است:


1. غذای پرچرب نخورید؛ قبل از سفر از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید زیرا این غذاها می­‌توانند باعث دل­‌پیچه و حالت تهوع در طول سفر شوند.


2. شستشو در آب رودخانه­‌ها ممنوع! از شستن میوه­‌ها و ظروف غذا در آب رودخانه­‌ها بپرهیزید زیرا این آب­ها می­‌توانند حاوی بسیاری از انواع میکروب­‌ها و انگل­‌ها باشند.


3. غذاها را قبل از مصرف تا حد داغ‌­شدن حرارت دهید؛ هر زمان که نیاز به مصرف غذا داشتید، آن را گرم کنید؛ غذاهای داغ را نمی­‌توان بیشتر از یک­ ساعت نگهداری کرد؛ گرم­ کردن غذاها، به­ طوری که گرما به تمام نقاط آن برسد و داغ شود، می­‌تواند به از بین رفتن میکروب­‌های بیماری­‌زا کمک کند.


4. میوه و سبزی؛ جایگزین مناسب تنقلات؛ به­ جای تنقلاتی مانند چیپس و پفک، کیک­‌های شکلاتی و پرکالری و بیسکوئیت­‌ها، می­‌توانید از میوه­‌ها و سبزی­‌های تازه استفاده کنید.


5. غذاهای مناسب برای سفر؛ نوع غذاها در طول سفر بسیار اهمیت دارد؛ غذاهای حاوی رطوبت زیاد، محل مناسبی برای رشد میکروب­‌ها هستند بنابراین در طول سفر از غذاهای نیمه­‌مرطوب مانند عدس­ پلو، لوبیاپلو استفاده­ کنید؛ لبنیات و فرآورده­‌های گوشتی دارای رطوبت بیشتری هستند و فسادپذیری بالایی دارند.


6. آب بنوشید؛ در طول سفر نوشیدن آب را  فراموش نکنید چرا که بی­‌تحرکی و نشستن طولانی در اتومبیل می­‌تواند باعث بروز یبوست شود، اگر چه مصرف چای می­‌تواند مقداری باعث رفع حس تشنگی شود اما چای به دلیل خاصیت ادرارآوری می­‌تواند باعث دهیدراته شدن (کم آبی) بدن شود.


7. خوراکی­‌های سالم بخورید؛ اگرچه خوردن سوسیس و کالباس خیلی راحت و در دسترس است اما به دلیل شرایط نگهداری این مواد و قابلیت فسادپذیری بالایی که دارند، خوردن آن­ها را در طول سفر به حداقل برسانید؛ از خوردن میان­‌وعده‌های بین­‌راهی ناسالم همچون لواشک­‌های محلی، سمبوسه، پیراشکی و فلافل­‌ها به دلیل نبودن نظارت بهداشتی بر آن­ها خودداری کنید.


8. غذاهای محلی؛ در سفر به مناطق محلی و روستاها، از خوردن شیر تازه­ دوشیده­ شده از دام یا بستنی و پنیرهای محلی خودداری کنید؛ محلی بودن یک غذا دلیل خوبی برای سالم بودن آن نیست زیرا لبنیات محلی ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری­‌هایی نظیر تب مالت قرار دهد؛ در مناطقی که دسترسی به آب سالم وجود ندارد حتماً از آب جوشیده­ شده استفاده کنید؛ از خریداری مواد غذایی در کنار جاده بپرهیزید، زیرا این مواد غذایی معمولاً مدت زیادی دور از شرایط مناسب و یخچال نگهداری می­‌شوند.


9. قارچ­‌های سمی، تهدید جدی برای سلامت؛ چنانچه به مناطق کوهستانی سفر می­‌کنید از خوردن قارچ­‌های کوهی به طور جدی بپرهیزید چرا که این قارچ­‌ها می­‌توانند حاوی سموم خطرناکی باشند.


10. لیموترش فراموش نشود؛ خوردن لیموی تازه همراه با غذا فراموش نشود؛ لیموترش نقش مؤثری در از بین بردن میکروب­‌های مواد غذایی دارد.


منبع: تسنیم


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر